12.4 C
Switzerland
More

  Konsumi i 8 gotave ujë në ditë: Mit apo realitet?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Edhe vajzat mund të bëhen superheroina

  Vajzat mund të jenë superheroina Çdo histori ka superheroinën e...

  Peshëngritja dhe përtëritja e lëkurës

  Ushtrimi ka përfitime mahnitëse për lëkurën, veçanërisht peshëngritja Ushtrimi njihet...

  Përqindja e duhur e ushqimit dhe ushtrimeve

  Dieta dhe ushtrimi si shtylla e transformimit trupor Çelësi për...

  Mënyra të shpejta për të larguar lodhjen e mëngjesit

  Sfidosni lodhjen e mëngjesit me 10 hapa të shpejtë Zgjohesh...

  Teilen

  A mund të jetë e nevojshme të pimë 8 gota ujë në ditë

  Uji 01

  A mendoni se trupi juaj funksionon më së miri me 8 gota ujë në ditë? Jo domosdoshmërisht. Çdo person ka nevoja të ndryshme për ujë. Moti – si temperatura edhe lagështia – luan një rol, ashtu si edhe madhësia juaj, gjinia, dhe nivelin tuaj i aktivitetit. Prandaj, a lidhet në të vërtetë konsumi i 8 gotave ujë në ditë me shëndet të mirë?

  Disa të thonë se 8 gota uji ndihmon në humbjen e peshës. Por kjo nuk ishte e vërtetë për 38 adoleshentë me mbipeshe dhe obezitet, të cilët u pyetën nga hulumtuesit të pijnë më shumë ujë për gjashtë muaj. Këta hulumtues nuk gjetën asnjë lidhje mes pirjes së 8 gotave uji dhe humbjes së peshës.

  Kjo zbulim nuk duhet quajtur fakte të rreme, por siç treguan rezultatet e kërkimeve, nuk mund të dallonte ndonjë ndikim të dukshëm të pirjes së 8 gotave uji në procesin e humbjes së peshës.

  Të tjerët pretendojnë se pirja e sasisë së ujit mbi kufijtë e etjes së trupit përmban përfitime në hidratimin ose zbutjen e lëkurës, uljen e dhimbjeve të kokës, ose ndihmën për pastrimin e më shumë toksinave nga veshkat. Këto pretendime u shqyrtuan për kujdes dhe u vërtetua se janë të pavërteta: “Nuk ka dëshmi të qarta për përfitime nga pirja e sasisë së rritur të ujit,” vlerësuan hulumtuesit. Në fakt, ky studim zbuloi se pirja sipas etjes së trupit është e mjaftueshme për shumicën e njerëzve.

  spot_imgspot_img