14.8 C
Switzerland
More

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  3 fakte të hidhura rreth takimeve

  Të kesh pritshmëri realiste bën që takimet të jenë...

  Kur ju dhe partneri juaj ndiheni si shokë dhome

  Modeli i tërheqjes reciproke dhe si çiftet mund ta...

  Shkenca thotë që të mos flini tepër gjatë fundjavës

  Vonesa sociale nga ndryshimi i kohës së zgjimit mund...

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Teilen

  Ka ushtrime që mund t’ju ndihmojnë të vendosni për të pasur fëmijë

  Vendimi për të pasur një fëmijë apo për të mbetur pa fëmijë është një nga më të mëdhatë që do të bëni. Vlerat, procesi i marrjes së vendimeve, dhe strukturat narrative janë të dobishme për këto vendime. Këto ushtrime mund të lehtësojnë procesin e marrjes së vendimeve dhe diskutimeve të qëllimshme dhe të përgatitura me kujdes.

  1apo2 femije 02

  Vlerat

  Vlerat na ndihmojnë të udhëhiqemi drejt asaj që është më e rëndësishme në jetë dhe mund të ndikojnë në marrjen e vendimeve. Nëse vendosni të mos shtoni një fëmijë te familja juaj sot, mund të jetë e rëndësishme ta rishikoni këtë vendim për shkak të ndryshime të mundshme në vlera.

  Merrni kohë për të reflektuar mbi vlerat tuaja. Këtu janë disa shembuj të vlerave për t’i konsideruar:

  Nxitja – të kujdeseni për të tjerët
  Aventura – të eksploroni dhe të kërkoni për përvoja të reja
  Lidhja – të jeni të pranishëm dhe të angazhoheni me të tjerët
  Familja – të keni një familje
  Liria – të jetoni lirisht me spontanitet

  Ndërsa vlerat nuk tregojnë nëse duhet ose jo të keni një fëmijë, reflektimi mbi vlerat ju ndihmon të vlerësoni përputhjen e ndërtimit të një familjeje me vlerat tuaja jetësore. Gjithashtu, ju ndihmon të vlerësoni vlerat që duhet të rishikoni me fleksibilitet. për shembull, si mund të mbani aventurën si një pjesë të rëndësishme të jetës suaj nëse vendosni të keni një fëmijë?

  Të menduarit për të ardhmen

  Imagjinoni veten tuaj pas një, pesë, ose 10 vjetësh pas vendimit për të pasur ose jo një fëmijë. Përshkruani jetën tuaj në secilin nga këto skenarë dhe ndajeni përshkrimin me partnerin tuaj.

  Ku ndodheni?
  Me kë jeni?
  Si janë marrëdhëniet dhe familja juaj?
  Si ndiheni?
  Çfarë bëni?
  Çfarë po ndodh rreth jush?
  Si arritët këtu?

  Në vijim të ushtrimit të mëparshëm, ju gjithashtu mund të reflektoni për se si çdo skenar i imagjinuar pasqyron (ose jo) vlerat tuaja. Pyetja e fundit në listën me pikat (pra, si arritët këtu?) është e rëndësishme sepse pasqyron procesin e ndërtimit të familjes dhe atë që ju vizualizoni për historinë tuaj riprodhuese.

  Histori riprodhuese

  Një histori riprodhuese personale përshkruan vizionin dhe shpresat për prindërinë dhe krijimin e një familje. Kjo narrativë fillon të formohet në fëijëri dhe mund të mos jetë e qartë derisa të bëhet e vetëdijshme. Rëndësia e saj është se si e shihni krijimin e familjes tuaj.

  Kur ju (dhe partneri juaj) mendoni për procesin e ndërtimit të një familje, është e rëndësishme për ju dhe për ta:

  – Të keni një lidhje biologjike me fëmijët tuaj?
  – Të merrni një shtatzëni dhe t’i jepni lindjen?
  – Të keni disa fëmijë, që të jenë vëllezër e motra?
  – Të keni fëmijë të një seksi të caktuar ose karakteristika biologjike të tjera?

  Përgjigjet për disa nga këto pyetje mund të ndihmojnë në udhëzimin dhe zgjerimin e mundësive për ndërtimin e familjes.1apo2 femije 01

  Jeta e tanishme – Çfarë do të ndryshonte?

  Nëse nuk shtoni fëmijë tjetër, jeta juaj mund të vazhdojë e ngjashme me tashmën. Fantazimi për shtimin e një fëmije tjetër duhet të shoqërohet edhe me shqyrtimin e ndryshimeve reale dhe logjistike.

  Kostot financiare si dhe shpenzimet në marrëdhëniet, shëndetin dhe karrierën duhet të merren në konsideratë nëse planifikoni të shtoni një fëmijë në familje.

  Përmbledhje

  Vetëm ju (dhe partneri juaj) mund të vendosni të sillni një fëmijë tjetër në familjen tuaj. Shpresa e përdorimit të ushtrimeve në këtë post është të ju ndihmojë të largoheni nga ndjenja e presionit për të marrë vendime “të drejta” dhe në vend të kësaj të ju ndihmojë të zgjidhni në mënyrën e duhur -përmes një procesi të qëlluar dhe diskutimesh.

  spot_imgspot_img