11 C
Switzerland
More

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj.

  Kemi parë çifte të reja, të pafrenueshme në dashuri, si edhe çifte të moshuar që ende shfaqin të njëjtin dashuri pas shumë viteve të bashkëjetesës.

  Cifti 011

  Mbani mendje të hapur në lidhje me jetën tuaj seksuale

  Në 22 vite bashkë, kam mësuar se është e rëndësishme të jesh i sinqertë, por pa dhimbje, të eksperimentosh seksualisht dhe të jepeshi kohë dhe kënaqësi të barabarta reciprokisht. Ne ndjekim nje rregull: të jesh i mirë në shtrat, të jepeshi kohë dhe kënaqësi të barabarta, dhe të jesh i hapur për eksperimente— brenda kufijve të arsyeshëm. Në moshën 40-vjeç, kam zbuluar se komunikimi i vazhdueshëm dhe eksperimentimi seksual kanë sjellë momente mahnitëse me bashkëshortin tim, pa kurrë ndjenjën e turpëruar për trupin tim.

  Krijojeni kohë vetëm për ju dy

  Bashkëshorti im dhe unë kemi djem binjakë në adoleshencë, të cilët kanë jetë të ngarkuar. Për ne, është e rëndësishme të krijojmë kohë për të qenë vetëm ne dy.

  Nuk duhet të jetë absolute një darkë elegante, shpeshherë është një ecje të dielën në mëngjes apo një vizitë në treg. Kjo përpjekje për të ndarë kohë për bashkëpunimin tregon se çdo partneri ka rëndësi, nëpër çmendinë e jetës së përditshme.

  Mësoni vlerat e njëri-tjetrit

  Ne kemi mësuar dhe pranuar ‘gjuhën e dashurisë’ të njëri-tjetrit. Gjeste të mëdha mund të jenë të mrekullueshme, por shpeshherë janë veprimet më të vogla që kanë ndikimin më të madh. Për mua, prekja është e rëndësishme, kështu që mbajmë duart gjatë shikimit të TV-së. Në anën tjetër, për partnerin tim, shprehjet verbale janë thelbësore, kështu që siguroj që t’i them ‘Të dua’ çdo ditë.

  Provo të mos lejoni argumentet të shndërrohen në grindje

  Një mik i dashur, i cili është në fazën fillestare të një divorci, në kohë të shkuar përmendi se bashkëshorti i saj nuk ishte i gatshëm të punonte në çështjet e tmerrit dhe ia tha: ‘që të krisnet është normale’. Sytë i ra pothuaj se filluan nënën kur e informova se gruaja ime dhe unë asnjëherë nuk kemi krisur njëri-tjetrin, asnjëherë, për shumë vite të pranishme.

  Ne grindemi, kemi mosmarrëveshje, por kurrë nuk kemi ngritur zërin ose thënë gjëra të pakëndshme njëri-tjetrit. Ky është themelet e fuqisë dhe lidhjes sonë. Pasioni, seksualiteti, darkat romantike, kohët e mira, lumturia – të gjitha këto rriten e ulen me kalimin e viteve. Por mbajtja e kësaj baze besimi dhe respekti është ajo që na mbajtë të fortë, të lidhur dhe të dashuruar.

  Vendosni datat e rregullta të seksit në kalendar

  Rekomandojmë një datë të rregullt për seks/intimaci. Nëse nuk jeni në humor, shijoni kohën bashkë dhe mos kini frikë të përdorni lubrifikantin ose të konsulti me mjekun për çdo vështirësi në seksualitet – pa marrë parasysh moshën.

  Kujdesuni për miqësinë tuaj dhe delegojani detyrat në shtëpi

  Partneri im dhe unë filluam si miq dhe vazhdojmë të investojmë në miqësinë tonë. Eksplorojmë interesat tona të përbashkëta dhe e delegojmë detyrat në shtëpi për të shmangur tensionet të panevojshme në marrëdhënien tonë.

  Gjeni mënyra për ta bërë njëri-tjetrin të ndjehet të vlerësuar

  Ne kemi qëlluar pothuajse 50 vite martesë. Gjatë gjithë këtij kohë, ka qenë e rëndëishme që secili prej nesh të komunikojë vazhdimisht se tjetri është i dashur. Burri im më thotë që më do pa pushim; më thotë se jam persona më e bukur.

  Për mua, më komod është të jap përqafime çdo natë kur futemi në shtrat. Këto momente e mbajnë të gjithë – që ne ende jemi të dashuruar dhe që, për mua, ky person është më i veçanti.

  Kuptoni se zgjedhja e dashurisë është si ushtrimi i një muskuli që vetëm forcohet me kalimin e kohës

  Vazhdoni të zgjidhni partnerin tuaj me të mirat dhe të këqiat e tyre, edhe në momentet më të vështira. Kjo zgjedhje e përditshme ju ndihmon të vlerësoni marrëdhënien tuaj dhe të shmangni mospërfilljen ndaj njëri-tjetrit.

  Duke u kujdesur për detajet dhe momentet e vogla të dashurisë, ju mund të ruani harmoninë dhe të pakësoni tensionet. Një perspektivë pozitive dhe gëzimtare bëhet një zakon i dobishëm.

  Cifti 11

  Mos kini frikë të ndiqni rrugën tuaj – dhe lejoni partnerin tuaj të ndjekë rrugën e tyre

  Burri im dhe unë gjithmonë kemi respektuar njëri-tjetrin si individë. Kemi interesa dhe miq që nuk përplasen gjithmonë. Por ne kthehemi bashkë dhe ndajmë ato përvoja me njëri-tjetrin. Kjo na lejon të mësojmë dhe kthen marrëdhënien tonë interesante. Për shkak se nuk kaloj gjithë kohën me të, unë dëshiroj të kaloj kohë me të.

  Po ashtu, kur vjen puna tek menaxhimi i përditshëm i përgjegjësive për drejtimin e një shtëpie, e njoh se çdo gjë që i kërkoj atij të bëjë, ai do ta bëjë ndryshe nga mua – dhe kjo është e mirë. Micromenaxhimi nuk është i çuditshëm!

  Mësoni të jeni fleksibël, dhe dini kur të zbatoheni

  Kur je martuar me një muzikant jazz, mëson të improvizosh. Në një partneritet, është e rëndësishme të kesh ndjeshmëri për të kuptuar nevojat e partnerit tënd dhe të ndërhysh kur është e nevojshme. Çdo njeri ka momente të dobëta – le të jemi aty për njëri-tjetrin.

  Sigurohuni që jeni në pajtim për gjërat kryesore, dhe dallimet e vogla nuk do të kenë aq rëndësi

  Edhe pse kishim shije dhe preferenca të ndryshme, vlerat themelore si sinqeriteti, spiritualiteti, puna e vështirë, devotshmëria ndaj familjes dhe integriteti na mbajtën të lidhur në martesë. Ai është mik im i mirë, dashuria ime, shpirti im binjak. Dhe do të zgjidhja të martohesha me të përsëri.

  Jini mbështetësi numër një i njëri-tjetrit

  Ne ishim miq të parë—unë mendoj se kjo është njëri nga ingredientët kryesorë. Jemi së bashku që nga viti 1995, kështu kemi pasur mundësinë të rritemi së bashku, dhe synojmë gjithmonë ta inkurajojmë njëri-tjetrin në përshpirtjet personale. Ne e quajmë këtë të “jemi ‘yay’ për njëri-tjetrin”.

  Kuptoni që ka momente kur është në rregull të shkoni të tensionuar në shtrat

  Muzika është lidhësi ynë. Ajo shkëlqen gjithmonë kujtimet e dashurisë, rinisë së lirë, miqësisë, gëzimit dhe trishtimit. Fjala jonë e fundit bëhet zëri i këngëve. Për ne, rëndësia është të kuptojmë se ndonjëherë është në rregull të kemi nevojë për kohë për të rregulluar gjërat. Në një moment kujtimi tëjetë rëndësishëm, muzika rilind dashurinë tonë.

  Kuptoni se, po, komunikimi në të vërtetë është çelësi

  Datat javore, mbajtja e duarve, pushime romantike, darka të këndshme, një puthje para se të shkojmë në shtrat çdo natë – këto janë të gjitha komponentë që kemi dëgjuar gjatë gjithë jetës sonë se nevojiten për të mbajtur dashurinë gjallë.

  Nuk po them se këto nuk mund të jenë pjesë të rëndësishme për të ruajtur afërsinë, por pa komunikim të sinqertë dhe të kuptueshëm, këto rituale nuk bëjnë asgjë. Komunikimi është thelbi i marrëdhënies sonë 21-vjeçare që na ka ndihmuar të rritemi së bashku.

  spot_imgspot_img