11 C
Switzerland
More

  Punë për pleq

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Tetë punë ideale për pleqët

  A jeni mbi 60 vjeç dhe kërkoni thjesht një punë të pjesshme për të ruajtur veten të zënë dhe për të siguruar një shumë të vogël shtesë në xhepin tuaj? Konsideroni këto tetë punë ideale për pleq.

  Pune pleq 02

  Kujdestare e shtëpisë

  Punonjësi(i) pastrues(e). Roli tyre është mbajnë hotelin, apartamentin, ose shtëpinë private të pastër dhe të rregullt. Përfshin punë si: pastrimin e dyshemeve, heqjen e plehrave, ndërrimin e çarçafëve të shtratit, dhe pastrimin e pluhurit nga mobiljet. Mundëson fleksibilitet në orarin e punës. Mund të jetë punë e lodhshme fizikisht, por vlen si opsion për pleqët.

  Ndmëse(i) në shitje në dyqan

  Asistente(i) i shitjeve në tregti ofron për klientët një përvojë blerje më të mirë të mundshme. Ky punësim mund të përfshijë, të përshëndesë në hyrje, për të udhëzuar në drejtimin e duhur për t’u ndihmuar të gjejnë ato që kërkojnë,  për të treguar përgjigjet dhe për të asistuar kthimet. Kjo punë kërkon aftësi shërbimi ndaj klientëve dhe sjellje miqësore.

  Shërbimit ndaj klientëve

  Pëfaqësuese(i) i shërbimit ndaj klientëve: Ndihmon klientët në zgjidhjen e çështjeve dhe udhëzimin në procesin e blerjes. U përgjigjet telefonatave, email-et, dhe bisedat online. Siguron kënaqësi të lartë të klientëve. Mundësohet puna nga shtëpia.

  Bloger

  Blogging-u ofron avantazhe të ndryshme dhe është një nga punët më të këndshme dhe interesante për pleqët. Një bloger menaxhon dhe mbajt një faqe të internetit personale ose të organizatës. Krijimi i ideve për artikuj, kërkimi, shkrimi i përmbajtjes, korrigjimi dhe redaktimi janë punët kryesore. Nevojiten aftësi të shkëlqyera letrare, njohuri të SEO-s dhe njohuri unike në një temë për të bërë një audencë të interesuar.

  Nëpunës banke

  Në nënpunës bankar ndihmon klientët me nevojat e tyre bankare. Funksionet kyçe përfshijnë pranimin e klientëve kur ata hyjnë në bankë, ndihmën për depozita dhe tërheqje, përpunimin e transaksioneve, numërimin e parave, dhe kryerjen e detyrave administrative. Një nënpunës bankar i mirë ka njohuri të thella për politikat e bankës, sjellje të sjellshme dhe të ndihmueshme, dhe i kushton vëmendje të madhe detajeve.

  Asistent i administrativ

  Nëse kërkoni një punë të këndshme dhe sfiduese për pleq, asistenti administrativ mund të jetë zgjedhja e duhur. Ata janë ndër të varurat që mbajnë biznesin bashk pysesh nga detyrat e tyre përfshijnë përgjimin e telefonatave dhe email-eve, planifikimin e mbledhjeve, marrjen e shënimeve të mbledhjeve, ndjekin inventarin, organizojnë dosjet, menaxhojnë kalendarët dhe mbajnë kontakt me furnizuesit. Nevojitet aftësi për t’u përqendruar në detyrën e veçantë, sjellje profesionale dhe organizim të mirë gjatë gjithë kohës.

  Dado

  Në dado ndihmon në kujdesin e fëmijëve ndërsa prindërit janë larg. Disa dado vijnë për disa orë të caktuara, ndërsa të tjerët mund të jetojnë në shtëpinë e familjes. Disa nga detyrat përfshijnë organizimin e kohës së lojës, sigurimin që fëmijët ndjekin një orar adekuat gjumi, ndihmën me mësimet, përgatitjen e vaktëve dhe disa detyra të lehta shtëpie. Patjeter duhet të keni durim, komunikim efektiv dhe njohuri të mira të psikologjisë së fëmijëve.

  Kontabilist

  Në këtë mënyrë, një kontabilist(e) mbajtë rekordet financiare të një organizate. Kjo përfshin përpunimin e pagesave të ardhshme, auditimin financiar, regjistrimin e të gjitha transaksioneve, përpunimin e rroges, marrjen e faturave dhe raportimin e ndonjënsistencave potenciale. Si kontabilist(e), ju duhet të jeni të gatshëm të mësoni dhe merrni shkathtësitë në përdorimin e aplikacioneve të softuerit për kontabilitet, kështu që për ata që nuk janë të ditur me teknologjinë, kjo ndoshta nuk është një nga punët ideale për pleqët.

  spot_imgspot_img