3.3 C
Switzerland
More

  Ankesa më e zakonshme në seks

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Dietat ekstreme që s’u koronizuan me sukses

  Dietat fantastike që premtuan shumë por dështuan Njerëzit u mashtruan...

  Ushtrimet rrisin lumturinë në marrëdhënien tuaj!

  Palestra: Ushtrimet, çelësi për marrëdhënie më të fortë Dëshironi të...

  Cilësia që ndërton ose shkatërron një marrëdhënie

  Rëndësia e sinqeritetit dhe hapësirës në fazat e hershme...

  Efekti i dashurisë

  Dashuria: gjuha universale që ndez shumë poezi dhe balada. Ajo...

  Truki për produktivitet është të thuash “Jo”

  Kulmi i rritjes së produktivitetit qëndron në mohimin afirmativ:...

  Teilen

  Një nga ankesat më të shpeshta që paraqesin çiftet në lidhje me seksin është mungesa e dëshirës.

  Një nga problemet më të zakonshme seksuale që përjetojnë çiftet është mungesa e dëshirës nga ana e grave. Çrregullimi i Dëshirës Seksuale Hipoaktive, i njohur si HSDD, është një diagnozë e përdorur për këtë probleme të shpeshtë, dhe kompanitë farmaceutike kanë investuar shumë për të krijuar trajtime farmakologjike. Megjithatë, ekspertët sugjerojnë që faktorët psikologjikë dhe emocionalë mund të jenë një pjesë e rëndësishme e këtij problemi.

  Në fakt, për disa çifte, përdorimi i fjalëve si “dëshira e papajtueshme” dhe partneri dëshirore relativisht më pak mund të jetë burri. Është e rëndësishme që partnerët të punojnë së bashku dhe të gjejnë mënyra inovative për të çuar përpara një ndjenjë të dashurisë dhe një marrëdhënie të plotësuar seksuale. Kjo mund të përfshijë konsulencën, praktikimin e marrëdhënieve të reja dhe eksplorimin e fantazive seksuale. Sikurse, mund të ketë shkas që të shfrytëzohet potenciali i medias digitale për të ndarë nxitje dhe dëshirë.

  Cifti dhe seksi

  Dallimet midis burrave dhe grave

  Në shoqërinë tonë të seksualizuar, problemet e dëshirës seksuale të ulëta ndaj përfitojnë nga pritshmëritë kulturore, e cila i bën femrat të jenë më të prirura të pranojnë këtë gjendje se sa burrat. Megjithatë, kjo situatë nuk i prek vetëm gratë, por gjithashtu edhe burrat, pa marrë parasysh statusin e marrëdhënies së tyre. Në disa raste, dëshira e ulët mund të shërbejë si maskim i një problemi fizik më të thellë, si për shembull, dhimbje dhe spazma gjatë marrëdhënieve për gratë, ose shënjë e një çeqenje hormone të shkaktuar nga kontraceptivët oralë apo ilaçet farmaceutike të tjera.

  Në rastin e meshkujve, shfaqja e një dëshire të ulët mund të jetë shenjë e një çeqenje hormonale, ose një mënyrë për t’i shmangur trajtimi të kushteve të ndryshme, si mosfunksionimi erektil. Sidoqoftë, në të dyja rastet, mund të ekzistojnë edhe çështje psikologjike që ngërthen situatën, duke filluar nga përvoja e abuzimit seksual, deri tek edukimi joadekuat apo edhe i dëmshëm mbi seksualitetin e individëve. Ndaj, përpara se të vendosni se çfarë lloj ndihme duhet të ofrohen, është e rëndësishme të identifikohet me sakte burimi i vështirësisë. Gjithnjë mbajeni një ton profesional gjatë diskutimit të këtyre çështjeve.

  Çrregullim apo dallime?

  Megjithatë, në disa raste nuk ka çrregullime të qarta në funksionimin seksual të një çifti. Në fakt, shpesh mund të ketë vetëm ndryshime në dëshirën seksuale të dy partnerëve. Por cilin partner do ta klasifikonim si të prekur nga HSDD? Një çift mund të ankohet se njëri prej tyre nuk ka interes për të bërë seks, ndërsa tjetri dëshiron të kryejë marrëdhënie seksuale çdo javë ose dy. Një çift tjetër mund të ndjejë se njëri prej tyre dëshiron të bëjë seks çdo ditë, kurse tjetri dëshiron të bëjë marrëdhënie seksuale vetëm disa herë në javë. Në të vërtetë, shumica e çifteve nuk përputhen plotësisht në dëshirën seksuale. Prandaj, pothuajse çdo çift është i detyruar të përballët me ndryshime në nivelin e tyre të dëshirave seksuale. Kjo është pjesë e negociatave të rëndësishme dhe të dobishme të marrëdhënieve.

  Kur dy individë hyjnë në një marrëdhënie të re, ata krijojnë marrëveshje për aspekte të ndryshme të jetës së tyre. Ata përcaktojnë vendbanimin, buxhetin, ushqyerjen dhe numrin e fëmijëve, destinacionet e pushimeve, si dhe traditat familjare. Megjithatë, në aspektin seksual, shpesh ka një besim se nuk ka nevojë për negociim.

  Në ditët tona, shprehja “marrëdhëniet kërkojnë punë” është bërë e njohur për besnikërinë dhe përkushtimin që duhet të kushtohet për të mbajtur lidhjen efektive. Por, siç mund të bëhet e kuptueshme, kjo mund të aplikohet edhe në marrëdhëniet seksuale. Falë ndryshimeve dhe ndryshkitsës së natyrës së njerëzve, mospërputhjet nuk janë të ralla. Megjithatë, kjo nuk duhet të shkaktojë shqetësime. Në fakt, një komunikim i sinqertë dhe transparent, duke iu drejtuar një terapisti për ndihmë dhe ndarja e një dëshire ua bën zgjidhjen e problemit të mundshme. Për të krijuar një marrëdhënie të qëndrueshme dhe të lumtur, kërkon besim dhe angazhim të vazhdueshëm.

  spot_imgspot_img