11 C
Switzerland
More

  Çfarë duhet të shmangni kur partneri ju bezdis?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Nëse në të vërtetë dëshironi që ata të ndryshojnë sjelljen e tyre, duhet të jeni strategjik.

  Ndërkohë që doni partnerin tuaj, është e mundur që disa sjellje e ndotin marrëdhënien tuaj. Ndoshta sjelljet e tyre shkaktojnë tension midis jush, si p.sh. lëndimi i vazhdueshëm i seltzerit apo mungesa e vëmendjes pas darkës për shkak të telefonit të tyre.

  NeNervoze 03

  Ndani ndjenjat me partnerin për të shmangur konflikte

  Nëse një zakon i caktuar ju ngacmon vërtet, është ideale ta diskutoni me partnerin tuaj sa më herët të jetë e mundur—para se të ndjeni urrejtje dhe reagimi instinktiv ndaj tyre, thuhet nga një psikologe klinike që punon me çifte. Megjithatë, një gabim i përhapur që bëjnë shumë njerëz është tentativa për të adresuar ose “riparuar” sjelljet e partnerit të tyre që i irritojnë.

  Mos kritikoni dikë pa kërkuar një kërkesë të veprueshme. Për shembull, ajo rekomandon të shmangni kritikat si, “Ti gjithmonë harron të më njoftosh për planet deri në sekondën e fundit,” ose “Është aq bezdisëse që nuk përmbyll nga vetja dhe unë mbetem duke larë enët e ndotura të tua.” Ankesat si këto nuk vetëm që e bëjnë partnerin të ndjehet i sulmuar (dhe, kështu, defensiv), por nuk janë as shumë produktive, pasi nuk ofron një mënyrë konstruktive për ta zgjidhur çështjen.

  Ndërhyrje efektive për t’i shprehur nevojat tuaja në një marrëdhënie

  Kështu, në vend që të përqendroheni vetëm në ato që bëjnë gabim (dhe si ju irritojnë), “shpjegoni ndikimin që ka mbi ju dhe bëni një kërkesë për atë çfarë do të donit ata të bënin në vend,” sugjeron një specialist.

  Me situatat më lart, për shembull, rekomandohet të jepni komente më konstruktive si, “Më bezdis kur nuk më njofton për planet deri në momentin e fundit. Në të ardhmen, mund të më informosh më herët, në mënyrë që të mos qëndroj gjithë natën duke pyetur ku je?” Ose, “Kam vënë re që enët përballen në kuzhinë. Si do të ishte që të i përdornim së bashku menjëherë pasi hani, në mënyrë që ato të mos qëndrojnë aty dhe të fillojnë të maqnin?”

  Zhvendosja e bisedës drejt një zgjidhjeje është më e prirur të çojë në një diskutim të vlefshëm, thotë një specialist, dhe më pak e prirur të rezultojë në një grindje. “Partneri juaj nuk do të ndjehet i lodhur, dhe më shumë mund të kenë një kuptim më të mirë se si ju ndikojnë dhe si mund të funksiononi më mirë së bashku.

  NeNervoze 02

  Ndryshimi i fokusit: nga problemet te zgjidhjet në komunikim

  Ju mund të përdorni këtë strategji edhe për çështje më pak serioze, si gerdhejtja e gazuar që përmendëm më lart: Mund të thoni diçka si, “Nuk dua të gjej faj te ju, dhe e di që nuk e bëni me qëllim, por ndjehem shumë e agjituar kur dëgjoj atë zhurmë. A mund të pini pak më qetë?” Kështu, edhe njëherë, jeni duke e mbajtur fokusin tek ju dhe duke ofruar një zgjidhje të shpejtë, që duhet të bëjë partnerin tuaj më të hapur për të rregulluar sjelljen e tyre – dhe të ju parandalojë nga të hedhë në tubacion lëngun e ananaseve tuaj në një moment nervozie.

  spot_imgspot_img