11 C
Switzerland
More

  Probleme në marrëdhënie

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Nëse keni dyshime për marrëdhënien tuaj, është e rëndësishme të veproni.

  Nëse po pyeteni se ku po shkon marrëdhënia juaj ose ndryshimet kanë sjellë komplikime në marrëdhënien tuaj, është e rëndësishme të mos e neglizhoni situatën.

  Lidhja 02

  A doni ende të qëndroni bashkë?

  Presioni i financave dhe menaxhimi i shtëpisë mund të ndikojnë në marrëdhënien. Nëse pyeteni nëse ende doni të qëndroni bashkë, mund të jetë koha për ndihmë profesionale. Fëmijët ndiejnë ndikimin e marrëdhënies së prindërve. Ndihma për fëmijët dhe prindërimi është një opsion i mirë për t’u konsideruar.

  Konfliktet në çift

  Konflikti në një marrëdhënie në çift mund të shkaktojë stres, ankth, dhe mosmarrëveshje ndërmjet partnerëve. Mënyra si trajtohet ky konflikt është thelbësore për shëndetin e marrëdhënies. Zgjidhja konstruktive forcon lidhjen, ndërsa mosrespektimi i konflikteve mund të çojë në neveri dhe humbje të besimit.

  Në ndikohet jo vetëm personat në marrëdhënie, por edhe dinamika familjare dhe fëmijët. Njohja dhe zgjidhja e çështjeve në mënyrë të shëndetshme është çelësi për marrëdhënien e qëndrueshme dhe të lumtur.

  Lidhja 01

  Rëndësia e komunikimit në një marrëdhënie

  Komunikimi është thelbësor në një marrëdhënie – bisedoni, kaloni kohë së bashku, organizohuni për një darkë romantike. Edhe me fëmijë, rëndësi ka të ruani kohë për partnerin tuaj dhe të mos harroni identitetin tuaj si individ. Nëse mund të gjeni një kujdestar, shfrytëzoni kohë për të ndërlikuar marrëdhënien tuaj.

  Mbajtja e marrëdhënies suaj të shëndetshme

  Komunikimi është i domosdoshëm – Bisedimi i hapur për ndjenjat, planifikimi i përbashkët dhe marrja e vendimeve së bashku janë thelbësore për një marrëdhënie të shëndetshme. Komunikimi efektiv është themeleja e suksesit në një lidhje, duke mundësuar çifteve të përballen me nevojat dhe sfidat bashkëpunuese.

  Mos dysho – Jeta mund të jetë shumë sfiduese dhe nëse po e përballoni mirë gjërat, mund të presupozoni se partneri juaj po bën të njëjtën gjë. Arrini të shmangni vlerësimet mbi sesi mund të ndjehen ata. Mbani dialogun aktiv dhe kontrollojini partnerin tuaj çdo ditë.

  Menaxhimi i stresit -Është shumë e lehtë të kemi konflikte kur ka stres. Kjo mund të jetë për të përballuar gjithçka njëkohësisht me shtesa të presioneve së jetës. Bëni qartësi me njëri-tjetrin në lidhje me ndjenjat dhe frustrimet tuaja. Përpilni një plan bashkë me njëri-tjetrin për të ndihmuar në zvogëlimin e stresit dhe ankthit.

  Debatimi – Nëse ju dhe partneri juaj përfundoni duke grindur ose përballë njëri tjetrit, provoni të zbuteni situatën duke larguar veten dhe duke thënë se do të bisedoni më vonë kur gjërat të qetësohen.

  Ne e kuptojmë që kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet, por do të shtojë në ngarkesën tuaj nëse grindeni për gjëra që mund të zgjidhen me një bisedë të qetë. Zgjidhni betejat tuaja dhe peshoni nëse ato vlen t’i luftoni në këtë kohë.

  Planifikoni një mbrëmje romantike – Nuk është gjithmonë e mundur të dilni jashtë shtëpisë, por ende mund të bëheni kreativë dhe të keni disa mbrëmje romantike në shtëpi. Kur fëmijët kanë shkuar në shtrat, bëni një darkë ose shikojini një film së bashku.

  Ecni në kopsht ose madje bëni diçka së bashku. Qëllimi i kësaj është të sigurohet që marrëdhënia juaj të qëndrojë e fortë për të ndihmuar njëri-tjetrin.

  Merrni kohë për veten – Është e natyrshme të dëshironi të keni kohë për veten. Planifikoni kohë për të bërë gjëra që ju pëlqejnë dhe që ndihmojnë mirëqenien tuaj. Mund të jetë një takim me miqtë, një hobi, apo një vizitë në palestër.

  Tregohu i mirë – Çdo marrëdhënie ka nevojë për mirësi dhe kujdes. Kjo jo vetëm ndihmon të tjerët të ndjehen të lumtur dhe të sigurt, por mund të ju ndihmojë edhe si familje të kaloni periudha sfiduese. Falëndëroni njëri-tjetrin për qëndrimin pranë njëri-tjetrit dhe krijojini njëri-tjetrit veprime të mira gjatë gjithë ditës.

  spot_imgspot_img