11 C
Switzerland
More

  Shkenca e flirtimit

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Zbulimi i shkencës së flirtimit: rrëfimi i artit të lidhjes

  Flirtimi mësohet dhe zhvillohet, me stile të ndryshme për situata të veçanta. Mimikat e fytyrës dhe sjelljet specifike janë efektive, si dhe tregojn se e gjen tjetrin të qeshur në bisedë.

  Flirt 02

  Kur flirtohet, është më mirë të jesh i përulur apo më i dukshëm?

  Studimet zbuluan se personat të cilët ishin të flirtohur me, vlerësuan në mënyrë korrekte se personi tjetër ishte i interesuar vetëm 28 për qind të kohës. Në fjalë të tjera, rreth tre herë nga katër që njerëzit flirtonin, nuk zbulohet. Gratë ishin sidomos të dobët në vlerësimin e saktë të flirtit mashkullor (18 për qind). Kuptohet, vëzhguesit jashtë duhet edhe më keq.

  Flirterët janë të vështirë për tu kuptuar sepse janë shumë të përulur. Është më mirë të jeni të hapur dhe të bëni flirtimet tuaja më të dukshme.

  A ka njerëz që kanë stile të ndryshme të flirtimit?

  Ka pesë stile të flirtimit: fizik, lojtar, respektues, i sinqertë dhe tradicional. Lojtarët kanë më shumë sukses në lidhje të shkurtëra, ndërsa stilit fizik, lojtar dhe i sinqertë u doli më mirë në studim.

  Në përgjithsi, cilat janë taktikat më të mira të flirtimit?

  Një studim tregoi se taktika më efektive e flirtimit është të shprehësh që personi tjetër është i komik duke qeshur ose buzëqeshur për shakat e tyre. Gratë përdorën më mirë kontaktin fizik, ndërsa burrat ishin më të suksesshëm kur kishin biseda të mira, komplimente dhe humor.

  A janë pozicionet e caktuara të trupit më flirtuese dhe efektive?

  Një studim gjatë një aktiviteti të takimeve të shpejta zbuloi se të zënë një poziacion të hapur—si zënia e më shumë hapësirë fizike me një pozicion më të gjerë dhe duke pasur duart hapur dhe në anën e jashtme (kundrejt të kryerëve) bëri që të dy burrat dhe gratë të ishin më të dëshirueshëm.

  Hulumtuesit spekulojnë se një poziacion më i hapur është një shenjë subtile e dominancës. Në një kontekst takimesh, më shumë dominancë gjithashtu mund të tregojë më shumë vetëbesim ose status social, të cilat janë tërheqëse.

  Pas fillimit të bisedës, çfarë duhet të bëj?

  Në një lidhje, një partner i përgjigjshëm që dëgjon aktivisht, tregon interes dhe përkujdeset për ne është i dëshirueshëm. Duke i kushtuar vëmendje nevojave dhe komunikuar në mënyrë të hapur, mund të krijojmë një lidhje të fortë dhe tërheqëse.

  Flirt 01

  Një strategji e vogël: Një Sfidë flirtuese në 5 hapa

  Mund të ndjehet e frikshme të dalësh në botë dhe të fillosh flirtime, madje edhe në një tubim shoqëror. Për ta bërë këtë më pak frikësuese, mund të filloni me hapa të vegjël dhe të përmirësoheni pak nga pak me qëllime mikro. Për shembull, mund të jepni vetes këtë sfidë herën tjetër që jeni në një ambient shoqëror:

  • Mbajeni kontakt vizual me shtatë persona.
  • Buzëqeshni në pesë persona.
  • Thoni “Përshëndetje!” tre persona.
  • Pyetni dy persona një pyetje të pafajshme ose për ndihmë.
  • Flirtoni të paktën me një person.

  Një tjetër çelës është të jepni vetes një kohë të caktuar. Për shembull, që nga momenti kur arrini aty, keni pesë minuta për të bërë kontaktin tuaj të parë vizual. Kur filloni, do të shihni që bëhet gjithnjë e më e lehtë.

  Duke u kënaqur me këtë. Nuk po e bëni këtë për të takuar personin tuaj përjetë, thjesht për të qenë social dhe për të takuar njerëz të rinj interesant—dhe kush e di ku do të ju çojë kjo?

  spot_imgspot_img