9 C
Switzerland
More

  Këshilla dashurie

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  E para dhe e fundit, mbajeni të kaluarën në të kaluarën

  Fillimi i një marrëdhënie të re romantike mund të shoqërohet me ndjenja të forta si fluturime në bark dhe ndjesi të pasigurisë. Këshillat e dashurisë mund të ndihmojnë në këtë fazë, për të përjetuar plotësisht momentin pa stresuar veten.

  DashuriEre 03

  Lëreni të kaluarën në të kaluarën

  Një gabim i madh kur takoni dikë të ri është të sillni frikërat, shqetësimet, dhe përvojat negative të marrëdhënieve të mëparshme në marrëdhënien e re. Mos flisni shumë për marrëdhëniet e kaluara në datat e para ose të dyta. Ruani fokusin në personin që po takoni dhe në njohjen e tyre.

  Mos bëni krahasime

  Mos bëni krahasime të kota. Pyeteni veten: Përse jeni në këtë marrëdhënie? A ju pëlqen personi me të cilin jeni?

  Shikoni veprimet më shumë se fjalët

  Nuk ka rëndësi nëse dikush po flas për udhëtime të ardhshme nëse ai ose ajo nuk është i/e disponueshëm tani. Në këtë rast, është e rëndësishme të lexoni veprimet më shumë se të besoni çdo fjalë që personi thotë. Në anën tjetër, kur dikush ju prezanton pranë familjes dhe miqve, ka shanse që ky person ju sheh në jetën e tyre për një kohë të gjatë.

  Mos ngurroni nga të qenit i hapur, edhe nëse ndjen frikë

  Për shumicën e njerëzve, ideja e të qenit i hapur është një propozim frikësues. Kjo është mënyra se si tregoni veten tuaj të vërtetë në rrezikun e të dëmtuarit. Kur takoni dikë të ri, tregimi i kësaj ane mund të thellojë lidhjen tuaj dhe të ndërtojë besim.

  Mos u frikëso nga të qenit i hapur, edhe nëse ndjen frikë. E të qenit i hapur mund të jetë një dhuratë për personin që dëshiron të të njohë në një nivel më të thellë.

  Mos e zbukuro të vërtetën ose flisni me mburrje

  Teprica është diçka që shmang vëmendjen e të dy gjinive. Nuk është e nevojshme të ndjeni nevojën për të impresionuar vazhdimisht partnerin tuaj, veçanërisht nëse ata tashmë ju pëlqejnë. Ju mund të ndiheni krenar për kush jeni pa radhitur të gjitha arritjet e jetës suaj.

  Qëndro në momentin

  Kujtoni veten se të jeni në një marrëdhënie të re është një kohë zbulimi dhe kurioziteti (dhe shumë gjëra do të jenë të reja në të njëjtën kohë). Për të ulur presionin, kujtojeni veten që të qëndroni prezent dhe të hapur. Dhe kjo vlen për të qenë i sinqertë me veten dhe për të besuar instinktin tuaj. Nuk ka rëndësi nëse dikush është i përsosur në letër nëse përfundon duke mos qenë personi i duhur për ju.

  Kufizohu nga të qenit i nevojshëm

  Një shqetësim i vogël mund të jetë simpatik dhe i shëndetshëm, por kërkesat për kohën dhe kufizimet ndaj aktiviteteve që partneri bënte përpara fillimit të lidhjes mund të jenë një sinjal i keq. Për shembull, të shpenzuarit e shumtë të kohës së lirë së bashku dhe braktisja e miqve dhe familjes mund të shkaktojë stres.

  Eshtë e rëndësishme të shmangni komunikimin e tepërt me tekst, thirrje dhe kërkesat e papara për të parë partnerin, të cilat mund të frymëzojnë ndjenja të pafuqishme.

  DashuriEre 01

  Vazhdoni të shpenzoni kohë me familjen dhe miqtë

  Në një lidhje të re, çiftet shpesh ndalojnë aktivitetet e tyre të zakonshme dhe anulojnë takimet me miqtë për t’u parë njëri-tjetrin. Kujto se atraksioni gjithashtu kriohet nga pritshmëria për të parë partnerin dhe duke krijuar një distancë.

  Kur gjithmonë braktisni gjithçka për të qenë me partnerin tuaj të ri, mund të krijohet pritja se angazhimet e mëparshme janë sekondare ndaj personit me të cilin jeni në një lidhje. Qëndroni të angazhuar dhe respektoni planet tuaja me miqtë ndërsa rregulloni orarin tuaj me moderim.

  Dëgjo dhe rri kurreshtar

  Dëgjimi është një aftësi dhe një mjet komunikimi që shumica e njerëzve nuk e zbatojnë mirë. Kur i jepni një personi vëmendjen tuaj të pa ndërprerë, kjo ju lejon atyre të ndjehen të dëgjuar dhe të vlerësuar. Kur tregoni kuriozitet për kush ata janë dhe për çfarë bëjnë, kjo jo vetëm që tregon interesimin tuaj në jetën e tyre, por i bën ata të ndjehen unikë dhe të veçantë.

  spot_imgspot_img