11 C
Switzerland
More

  Një herë mashtrues, gjithmonë mashtrues?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Shënime për marrëdhënien pas mashtrimit: filtroni mendimet dhe siguroni të ardhmen

  Nëse takoni dikë që ka mashtruar më parë, kjo nuk do të thotë automatikisht se marrëdhënia do të dështojë. Shumë njerëz kanë mësuar nga gabimet e tyre dhe nuk e përsërisin modelin e mashtrimit. Këshilltarët e çifteve mund të ofrojnë shenja se partneri mund të mos përsërisë sjelljet e tij të mëparshme.

  Mashtrues 01

  Ata/ato tregojnë me gëzim historinë e tyre—për shkak të dëshirës së tyre, jo për shkak të detyrës

  Partnerët nuk janë të detyruar të tregojnë të gjitha detajet e të kaluarës së tyre. Kur dikush ndan vullnetarisht gabimet e tyre, ata shfaqin ndjeshmëri dhe besueshmëri. Kjo sjell transparencë në marrëdhënie dhe ndihmon të themelohet në sinqeritet.

  Ata/ato e dinë se përse kanë mashtruar në radhë të parë

  Shpjegimi i tyre mund të tregojë shumë për aftësinë e tyre për vetëreflektim dhe përgjegjësi për veprimet e tyre. Nëse pretendojnë se nuk e dinë pse kanë mashtruar, kjo është sinjal keq. Ndërkohë, një person i cili ka mësuar nga gabimet e tyre duhet të pranojë mangësitë duke treguar arsyen pse kanë vepruar siç kanë vepruar.

  Mashtrues 03

  Ata/ato kuptojnë nëse jeni kritikë ose skeptik ndaj tyre

  Nëse partneri juajëhet defensiv për të kaluarën e tyre ose ju fajëson kur kërkoni hapësirë, kjo tregon se ata nuk po marrin përgjegjësi. Pendimi i vërtetë përfshin pranimin e gabimeve të tyre. Vëzhgoni se si ata flasin për veprimet e tyre: për të zbuluar nëse janë pendues dhe të zënë përgjegjësi ose të tregohen krenarë apo indiferentë. Një person që ka ndryshuar duhet të jetë i hapur ndaj reagimeve të ndryshme dhe i durueshëm nëse po rishikoni ndonjë gjë.

  Ata e bënë vetëm një herë

  Në disa raste, rrethanat e një aventurë nuk janë të rëndësishme, por detajet si numri i herëve që është bërë dhe trajtimi i tyre pas marrëveshjes, mund të ndihmojnë në vlerësimin e ndryshimit të tyre.

  Mashtruesit me histori më të gjatë janë më të rrezikshëm për të rikthyer sjelljen, përveç nëse kanë bërë punë serioze me veten e tyre. Trajtimi i mashtrimit serial zakonisht kërkon ndërhyrje më intensive, duke përfshirë terapinë.

  Mashtrues 04

  Ata kanë ndërmarrë veprime për të rregulluar gabimet e tyre

  Furnizimi i premtimeve solemne se nuk do të mashtronte më dhe konsiderimi i infidelitetit si “zhgënjimi më i madh” i jetës së tyre mund të jenë inkurajuese. Megjithatë, për të dëshmuar se ata kanë ndryshuar sjelljen e tyre, nuk mjaftojnë vetëm deklarimet e mëdha.

  Është më shumë për hapat që kanë ndërmarrë për të mësuar nga gabimet e tyre, p.sh. duke shkuar në terapi dhe treguar përkushtim në përmirësimin e marrëdhënies. Edhe pse asnjë shenjë nuk është e sigurt, një partner i sinqertë dhe i përkushtuar për të bërë gjërat e drejta ka më shumë mundësi për një të ardhme të suksesshme.

  spot_imgspot_img