9 C
Switzerland
More

  Këshilla për të nxitur dhe ruajtur motivimin e ekipit

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Siguro kënaqësinë e nevojave psikologjike për suksesin e ekipit.

  Këshilla për nxitjen e motivimit të ekipit: Sigurimi i kënaqësisë të nevojave psikologjike të secilit anëtar të ekipit mund të ndihmojë në harmonizimin dhe suksesin e ekipit.

  Ekipa 03

  Mbështetja psikologjike

  Si anëtar i ekipit, mund të ndihmosh në rritjen e motivimit të lartë të ekipit duke mbështetur nevoat e kolegëve për autonomi, kompetencë dhe lidhje. Nëse anëtarët adoptojnë sjellje mbështetëse, do të krijojë një cikël pozitiv që ekipi të zhvillojë norma mbështetëse me kohën. Ndër ato që duhen për zhvillimin e këtyre normave është motivimi fillestar i anëtarëve të ekipit.

  Nëse ata janë të motivuar nga kuptime dhe kënaqësi, ata kanë më shumë gjasa për të mbështetur nevojat e kolegëve të tyre. Kjo mund ta arrihet përmes zgjedhjes së anëtarëve të ekipit me motivime të duhura ose ndërmjetësimit të këtij motivimi fillimisht me dizajnin e detyrës dhe udhëheqjen e mirë.

  Nëse nevojat e anëtarëve të ekipit mbështeten, ata kanë më shumë gjasa të bëjnë të brendshme qëllimet e ekipit dhe të përqendrohen në kënaqësinë e punës. Nëse nevojat pengohen, motivimi i tyre mund të bëhet më i kontrolluar ose të humbasë krejtësisht.

  Ekipa 01

  Shtyrja e motivimit të ekipit drejt suksesit

  Anëtarët ekip forma identitet te ekipi kur motivimi autonom është nxitur. Nëse anëtarët ndjekin qëllimet e ekipit për kuptime dhe kënaqësi, ata forcojnë identitetin e tyre me ekipin dhe ndihmojnë koordinimin për performancë më të mirë. Ndikimi i kontekstit jashtësor mund të ndikojë në motivimin e ekipit, duke kërkuar mbështetjen e mjedisit të jashtëm për të ruajtur motivimin e brendshëm të ekipit.

  spot_imgspot_img