15.6 C
Switzerland
More

  3 fakte të hidhura rreth takimeve

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  3 fakte të hidhura rreth takimeve

  Të kesh pritshmëri realiste bën që takimet të jenë...

  Kur ju dhe partneri juaj ndiheni si shokë dhome

  Modeli i tërheqjes reciproke dhe si çiftet mund ta...

  Shkenca thotë që të mos flini tepër gjatë fundjavës

  Vonesa sociale nga ndryshimi i kohës së zgjimit mund...

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Teilen

  Të kesh pritshmëri realiste bën që takimet të jenë më të lehta

  Mund të kesh kohë të këndshme, por për pjesën më të madhe, takimi është punë. Askush nuk do t’ju tregojë që nuk është emocionalisht në dispozicion në një takim të parë (ose ndonjëherë).

  Lidhje e re 02

  Navigimi në botën e takimeve me drejtësi dhe kuptim

  Takimi shpesh perceptohet si një rrugë e ëmbël, plot me gjeste romantike dhe përfundime të përkryera. Shumë prej nesh hyjnë në botën e takimeve me pritshmëri të padëgjuara, duke pritur që çdo takim të jetë një përvojë magjike. Megjithatë, realiteti është mjaft ndryshe. Takimi mund të jetë sfidues, me momente të vështira, mosmarrëveshje, dhe zhgënjime.

  Kur vendosim pritshmëri të padëgjueshme për takimin, rrezikojmë veten për dështim. Këto pritshmëri idealiste mund të shkaktojnë ndjenja të mospërfillshme, zhgënjime, dhe frustrime. Është e rëndësishme të kuptojmë se takimi është një rrugë e plotë me momente të mira dhe të këqija, dhe jo çdo takim do të jetë një romanca e rrallë.

  Duke vendosur pritshmëri realiste për takimin, mund të përcaktojmë secilën bashkëveprim me mendje të hapur dhe gatishmërinë për të pranuar çfarëdo që vjen në rrugën tonë. Kjo qasje na mundëson të shohim takimin si një mundësi për zbulim vetjesh dhe rritje personale, më shumë se një kërkim për një lidhje të përkryer.

  Ndërkaq, ashtu siç vendosim qëllime reale në palestër, duke vendosur pritshmëri realiste për takimin mund të na çojë në një përvojë më të pasur dhe më pozitive. Në radhë të parë, duhet të pranojmë se jo çdo takim do të jetë i shkëlqyer, por secili bashkëveprim mund të na mësojë diçka të vlefshme për veten dhe për atë që vërtetë kërkojmë në një partner. Duke iu liruar pritshmërive të padëgjuara dhe duke pranuar papriturinë e takimeve, mund të navigojmë me drejtësi dhe kuptim të shtuar në momentet e mira dhe të këqija të botës së takimeve.

  Shpesh herë takimet nuk janë të këndshme ose emocionuese

  Një herë shpesh mund të kesh kohë të këndshme, por pjesa më e madhe e takimeve është punë. Njerëz shpesh mendoë se po bëjnë diçka gabim sepse nuk u pëlqen takimi. Ose shprehin trishtim që nuk janë më emocionuar për të.

  Ata mendojnë se kjo do të thotë se janë cinikë, të lënduar, ose të thyer. Në fakt, nuk i njihni personin me të cilin dilni, kështu që është e vështirë të jesh i emocionuar (përveç nëse jeni të emocionuar për atë që i mendoni ata të jenë, por kjo zakonisht çon në zhgënjim). Ka vulnerabilitet, çka do të thotë që është e pafuqishme. Shumica e takimeve të para nuk shkojnë më tej se kaq. Ka pasiguri.

  Është një rrugë e vështirë dhe shpesh e pafuqishme derisa të mos jetë më. Kur njiheni me personin e duhur dhe zhvilloni një marrëdhënie të shëndetshme, takimi bëhet argëtues dhe emocionues. Por shumica e udhëtimit tënd në takime kalojnë duke kërkuar atë person, që është punë. Dhe kjo është në rregull. Takimi nuk duhet të jetë i këndshëm për ta bërë atë. Punët vlejnë kur gjen personin e duhur.

  Shumica e personave me të cilët takohesh nuk do të jenë të përshtatshëm për ty

  Duhet të puthësh shumë zhaba para se të gjejmë personin e duhur. Kjo është natyra e takimeve online dhe takimeve moderne në përgjithësi. Do të ketë shumë më tepër gabime se përshtatje të duhur. Mos pris nga çdo person që takon të jetë personi yt.

  Megjithatë, duhet të presësh që në fund do të takosh personin e duhur. Por të pritësh që gjithçka të jetë e lehtë dhe e shpejtë të të çon drejt zhgënjimit dhe dyshimeve për veten tënde. Do ishte e bukur nëse marrëdhëniet ishin të thjeshta dhe dashuria në shikim të parë ishte e vërtetë.

  Por marrëdhëniet janë komplekse dhe njerëzit janë në nivele të ndryshme të gatishmërisë për intimitet. Gjetja e një partneri të përputhshëm nuk është e lehtë, dhe është e rëndësishme të mos mendosh se duhet të jetë kështu.

  Lidhje e re 03

  Njerëzit gënjejnë

  Nuk është e lehtë të gjesh sinqeritet në fillimet e një lidhjeje. Njerëzit shfaqin veten e tyre më të mirën, por në disa raste, ajo nuk është përputhshme me realitetin. Gënjeshtëra dhe mungesa e vetëdijes janë probleme të zakonshme në një marrëdhënie.

  Të presësh që një person të jetë i sinqertë dhe gati për një angazhim nga fillimi mund të sjellë zhgënjime. Është më mirë të jepni kohë që veprimet e tyre tregojnë se çfarë duan dhe janë gati për të ofruar.

  Takimi është i vështirë, kjo nuk do të thotë se është i keq. Është si një lojë. Thjesht duhet të dijesh se mund të ketë disa pjesë tronditëse në rrugën tënde.

  spot_imgspot_img