9 C
Switzerland
More

  Mungesa emocionale në lidhje!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Ndikimi i Shkëputjes Emocionale në Marrëdhënie.

  Mungesa emocionale është një reagim mbrojtës që mund të sjellë shqetësime në zhvillimin e marrëdhënieve të rëndësishme.

  Cifti 15

  Maniakët e punës dhe perfeksionistët janë njerëz që gjithmonë janë aktivë dhe vazhdimisht listojnë dhe përfundojnë punët e tyre. Ata krenohen si persona të shumëdetyrëshëm. Këto lloj njerëzish kanë tendencë të jenë shumë analitikë dhe gjithmonë duken sikur po fiksojnë çdo detaj, parandaluan gjërat negative që mund të ndodhin ose korrigjojnë gabime të të tjerëve.

  Një mendim i zakonshëm për ta: Jo të gjithë kanë aftësi të mendojnë ose të shohin gjërat në të njëjtën mënyrë si unë.

  Njerëzit në këtë kategori shpesh kanë vështirësi në lidhjet emocionale me të tjerët. Ato mund të dinë në mënyrë logjike se ata duan dhe janë të dashur, por hasin vështirësi në ndjenjën e kësaj gjëje në trupin e tyre.

  Shumica e ndërveprimeve të tyre bazohen në atë çfarë ata mund të bëjnë për të tjerët, në vend se si të lidhen me të tjerët. Shkëputja emocionale në marrëdhëniet e tyre shpesh është pjesë e një reagimi të përmbijshëm që ata nuk janë aspak të vetëdijshëm për të.

  Reagimet mbrojtëse.

  Trupi, pa qenë ne ndërgjegjësinë tonë të vetëdijshme, kërkon vazhdimisht për siguri. Ai e bën këtë në një përpjekje për të na mbrojtur nga dhimbja emocionale dhe fizike. Kur njerëzit përballen me përvoja traumatike ose të dhimbshme, trupi vetëm-mpështetet automatikisht. Kjo mund të shfaqet si luftim, largim dhe mosveprim.

  Kur njerëzit përballen me shumë përvoja të dhimbshme ku ata ndjejnë ndiheshmëdobësi, që mund të jetë e zakontë gjatë fëmijërisë, kjo mund të lërë një reagim të shkëputjes emocionale të përcaktuar. Kjo do të thotë se trupi mëson të shkëpset nga emocionet.

  Shkëputja nga emocionet.

  Kur emocionet nuk janë të sigurta për të ndier, trupi ndërpret lidhjen me to. Kjo do të thotë që nuk ndihen as emocionet e dhimbshme as ato të këndshme. Në vend të tyre, emocionet shfaqen si zemërim, irritim, neveri dhe të tjera, të shprehura ndaj të tjerëve.

  I mbërthyer në të menduarit logjik.

  Mendimtarët logjikë lavdërohen për aftësitë e tyre, por kjo ndikim ka edhe anët negative. Shpërqëndrimi emocional bën që ata të analizojnë më shumë sesa të ndiejnë, duke shprehur vështirësi në të qenurit prezent dhe në përballjen me emocionet e tyre.

  I dashuruar pas adrenalinës.

  Trupi është për të ndjerë emocionet dhe tregon kur ato mungojnë. Kjo shpjegon pse shumë njerëz kërkojnë emocione të forta, si përmes aventurave, gjërave materiale, arritjeve dhe stimulimeve.

  Të dhurosh ose të krijojë vetëm për të tjerët.

  Shkëputja emocionale në marrëdhëniet shpesh do të thotë se dashuria shprehet përmes dhurimeve ose duke bërë gjëra për partnerin. Për njerëzit e shkëputur është vështirë të shprehin dashurinë me fjalë, vëmendje, koha ose afërsinë fizike. Neveria ndërtitet shpesh kur ata shohin se të tjerët fillojnë të presin të marrin dashuri në këtë mënyrë nga ata.

  Si të filloni të lidheni prap.

  Trupi nuk mund të fillojë të ndiejë në urdhrim. Trupi ndërpreu lidhjen emocionale sepse nuk ishte i sigurt për të ndier, kështu që vetëm kur trupi mëson se është i sigurt për të ndier, do të lejojë veten të ndiejë përsëri. Nëndërgjegjësimi është hapi i parë drejt rilidhjes.

  Praktikoni të lidhjeni.

  Shkëputja emocionale në marrëdhëniet ndodh kur ka përvoja të dhimbshme në të kaluarën. Praktikimi i afërsisë është sfidues, por është e rëndësishme të jetë i durueshëm dhe të kërkojmë përvoja të sigurta të lidhjes. Filloni duke relaksuar trupin tuaj dhe pastaj gjithëmerrni duart e një personi të dashur dhe vëzhgoni se si ndihet.

  Praktikoni lidhjen duke përqafuar fëmijët ose duke shikuar sytë e një personi të dashur. Nëse është më e sigurt, eksploroni lidhjen emocionale me natyrën ose kafshët. Nëse jeni në një lidhje të re, filloni të ndërtoni lidhje të rëndësishme.

  Të qenët i cenueshëm.

  Momenteve të ndërgjegjshme lidhje ndodhin kur jemi të ndjeshëm. Nëse marrëdhëniet e kaluara nuk ishin të sigurta, praktikimi i ndjeshmërisë me njerëz të besueshëm dhe të duhur mund të ndihmojë në rivendosjen e besimit.

  Njerëzit e shkëputur emocionalisht ndihen shpesh vetëm, por mësimi i vetëmohimit dhe ndërtimi i komunitetit ndihmon në përtëri një di ndjenjën e mbështetje. Lejimi që gjërat të jenë ndryshe dhe pranimi i ‘jo-perfektësisë’ është kyç.

  Kërko falje.

  Në rritje, kur jeni varur nga vetja, mund të mësoni se gabimi është shumë i gabuar. Pranimi i gabimeve tregon sinqeritet dhe ndihmon në rindërtim të besimit.

  Korrigjimet

  Në marrëdhëniet, është e pamundur të bëni gjithçka në mënyrë të saktë. Lidhja emocionale kërkon aftësinë për të rindërtuar kapërcimin e vështirësive të mëparshme. Për të zhvilluar lidhje të vërteta me partnerin, duhet të kuptoni dhe pranoni shkëputjen emocionale.

  spot_imgspot_img