11 C
Switzerland
More

  Hapat që duhet të ndërmerrni para divorcit

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Realiteti i divorcit në martesat moderne

  Në martesat moderne, koncepti i ‘deri sa vdekja të na ndajë’ duket të jetë më shumë një udhëzues se sa një rregull.

  Divorci 01

  Sigurohu për vendimin tënd

  Divorci është një vendim i rëndësishëm që duhet trajtuar me kujdes. Para se të merrni hapat e mëtejshëm, sigurohuni se vendimi është i menduar mirë. Nëse ndiheni në këmbëngulje, jepni një mundësi të plotë rekonsiderimit para se të ndani rrugë. Përveç kësaj, ndjeni rolin tuaj në çështjet martesore.

  Shpesh, problemet nuk janë shkakuar nga një person vetëm. Në rast se keni vështirësi të dialogoni, ndoshta një terapist i çiftit me përvojë mund të jetë një zgjidhje e mirë për të eksploruar mundësitë për rikthim.

  Merrni mbështetje gjatë divorci

  Një rrjet mbështetës neutral është thelbësore për të naviguar procesin stresues dhe emocional. Edhe pse miqtë dhe familjarët zakonisht veprin me të mirën, ata shpesh sjellin pamjen dhe qëndrimet e tyre kur ofrojnë këshilla për divorcin ose mbështetjen. Punimi me një këshilltar që nga fillimi i procesit do t’ju japë një hapësirë private për të folur pa gjykuar.

  Komunitetet në internet janë një burim i vlefshëm gjatë një divorci. Nëse janë dhjetë hapa përpara në proces ose ende po e konsiderojnë divorcin, të biseduarit me njerëz me përvoja të përbashkëta është një mënyrë fantastike për të ndjerë që vlerësohen, mbështeten dhe për të marrë këshilla për divorcin.

  Menaxho miqtë dhe familjarët sa më mirë që të mundesh

  Menaxho miqtë dhe familjarët me kujdes gjatë divorcit. Vendosni një deklaratë të përbashkët për t’i informuar ata dhe mos ndjehuni të detyruar të jepni shpjegime të panevojshme. Kërkojeni mbështetjen e tyre dhe bëni përjashtime për pyetje të pamërzitshme.

  Pajtohuni me partnerin për të drejtat e tyre dhe planin e bashkëpunimit në aspektet praktike të ndarjes së pasurive dhe komunikimit publik.

  Divorci 03

  Kërkoni këshilla dhe informacione

  Nëse jeni martuar më pak se dy vjet, ju dhe bashkëshorti juaj së pari duhet të merrni pjesë në një seancë këshillimi dhe të merrni një certifikatë që tregon se marrëdhënia është prishur. Nëse kjo nuk mund të organizohet, në rastet e dhunës në familje ose nëse partneri juaj refuzon të marrë pjesë, duhet të paraqitet një deklaratë zyrtare. Më pas, zbatohen procedurat standarde të divorcit, përfshirë periudhën e ndarjes prej 12 muajsh.

  Nëse jeni ndarë si rezultat i dhunës në familje dhe shtëpi, dy vitet e para pas ndarjes janë të rrezikshme, veçanërisht. Duhet të siguroheni që keni mbështetje të mjaftueshme dhe jeni në siguri dhe të angazhoheni me shërbimet specifike të pajisura për të ju ndihmuar.

  Gjithmonë japini prioritet fëmijëve tuaj

  Si reaguan fëmijët ndaj divorcit varet nga shumë faktorë, por është e pashmangshme që ata të përjetojnë stres dhe shqetësime. Mund ta lehtësoni këtë tranzicion duke e bërë mirëqenien e fëmijëve tuaj prioritet gjatë divorcit. Ofroni durim, siguri dhe dëgjim empatik fëmijëve tuaj, dhe shmangni të flisni negativisht për prindin tjetër. Përpiquni të ruani rutinën e tyre të vjetër ose të krijoni një të re, sepse fëmijët prosperojnë nën stabilitetin dhe strukturën.

  Fëmijët do ta menaxhojnë më mirë divorcin nëse gjeni mënyra për të bashkëpunuar me prindin tjetër. Pajtohuni mbi atë që do t’i thuani fëmijëve dhe si do flisni me ta. Mendoni me kujdes për ato që duhet të dinë fëmijët, çfarë duhet të dëgjojnë nga ju, dhe si do të sigurohet kujdesi, bashkë dhe veçmas.

  spot_imgspot_img