11 C
Switzerland
More

  Kur konsiderohet tradhti për ju?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Disa kufij janë të qartë. tjerat nuk janë, derisa një partner ndjehet i tradhtuar

  Shumë çifte, rregullat nuk përcaktohen deri sa problemet të dalin. Nëse rregullat definohen qartë në fillim, mënyra e jetës mund të bëhet më e lehtë pa grindje të panevojshme.

  Tradhetia 04

  Tradhtia seksuale është kur një partner i një çifti monogam bën seks me dikë tjetër pa marrëveshje. Në çiftet shpesh konsiderohen tradhti edhe marrja e parave nga llogaria e përbashkët, thënja e gënjeshtërave për vendndodhjen, flirtimet në punë, dhe shikimi i pornografisë vetëm.

  Paraja

  Një marrëveshje e zakonshme është që çdo të ardhura e tyre është e tyre përveç një shume të caktuar që shkon në një llogari të përbashkët për të mbuluar qiranë dhe shpenzimet e tjera të shtëpisë. Një marrëveshje tjetër e zakonshme është që çifti të jetohet në të ardhurat e një personi ndërsa të ardhurat e personit tjetër ruhen për një shpenzim të madh të përbashkët si blerja e një shtëpie apo një udhëtim.

  Nëse e gjithë paraja shkon në një llogari të përbashkët, mund të ketë një marrëveshje që askush prej tyre të mos shpenzojë më shumë se $X pa e kontrolluar fillimisht me tjetrin.

  Raportimi i pozicionit tuaj

  A është ky diçka që ju ose partneri juaj e kërkoni? Në qoftë se është nevoja e partnerit tuaj, a ndjeheni të prituar në ndonjë mënyrë që duhet të lini partnerin tuaj të dijë gjithmonë ku jeni?

  Si ndjen partneri juaj? A pëlqehen të dy një orar që është i pranueshëm për të dy? Disa njerëz ndjehen të prituar nga një nevojë e tillë për raportim; të tjerët ndjehen se është normale të dini gjithmonë ku është partneri juaj.

  Tradhetia 06

  Flirtimet në vendin e punës

  Kur punoja një zyrë, nuk mund të mendoja për asgjë që bënte orët atje më të këndshme sesa një flirtim në zyrë. E dija që nuk do të shkonte askund, pavarësisht nga çfarë imagjinonte personi tjetër, por pa dyshim shtonte një ndjenjë të ëmbël sexy gjatë ditës. Disa njerëz nuk mund ta trajtojnë këtë mendim; të tjerë e shijojnë atë me dhe për partnerin e tyre. Kjo është diçka që ka nevojë për një diskutim serioz paraprakisht.

  Masturbimi/Pornografia

  Kur fillova praktikën si këshilltare për çifte, u shqetësova nga sa shpesh lindin zili në lidhje me ato që e konsideroja si aktivitete private, si zakonet në banjë. Më befasoi fakti që një partner mund të donte të kontrollojë këto sjellje të partnerit të tij/saj, ose që dikush mund të ndihej zili për to.

  Tani mund të them pa hezitim se përpjekja për të frenuar jetën e fantazisë së një personi tjetër ose kënaqësinë personale është zakonisht një përpjekje e dështuar. Siguroheni që ky fakt nuk ka të bëjë me ju. Fantazitë nuk janë mashtrim në përgjithësi.

  A mos kam përjashtuar ndonjë gjë? Çdo çift ka pikat e tyre të ndjeshme. Kam përmendur vetëm fushat e zakonshme në të cilat partnerët kanë shpesh ide të pakëmenduara mbi atë që llogaritet si mashtrim.

  Pika ime është: Nëse mund të diskutoni dallimet potenciale dhe të negocioni kufijtë e sjelljes para se shkeljet të bëhen shkatërrues për marrëdhënien, do të keni një marrëdhënie shumë më të lumtur dhe më të gjatë.

  spot_imgspot_img