9 C
Switzerland
More

  Përse partneri juaj mund të largohet nga ju, këto janë 88 arsyet.

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Eshtë shumë e rëndësishme të mendoni para se të angazhoheni në sjellje që rrezikojnë marrëdhënien.

  Përpara se të investoheni në një marrëdhënie, identifikoni çfarë është e rëndësishme për ju. Vetëmonitoroni efektet e sjelljes suaj në një marrëdhënie.

  Ndarja 01

  Konflikti midis të qëndruarit dhe largimit

  Vendosja nëse të qëndrosh në një marrëdhënie mund të jetë e vështirë. Të thyerit e marrëdhënies pa e kuptuar arsyen është një sfidë e madhe. Konflikti midis të qëndruarit apo largimit shpesh sjell dilema.

  Një studim i fundit synonte të identifikonte sjelljet që mund të çonin dikë të mendojë për të mbyllur një marrëdhënie. Studimi përfshinte dy hulumtime të ndara që nxjerrën në dritë arsyet për të larguar një marrëdhënie.

  Studimi Nr. 1 përfshinte 88 sjelljet e identifikuara që mund të ndikojnë negativisht në qëndrueshmërinë e një marrëdhënie. Pjesëmarrësit mbi moshën 18 vjeç u anketuan për të përcaktuar cilat veprime nga partnerët e tyre do i bënin ata të qëndronin në dyshim për vazhdimin e marrëdhënies.

  Studimi Nr. 2 përfshinte një grup tjetër pjesëmarrësish, të cilët u kërkua të identifikonin nga 88 sjelljet e studimit të parë mund të çonin drejt dyshimeve për qëndrueshmërinë e marrëdhënies. Këto sjellje u kategorizuan në gjashtë faktorë.

  Tendon te me kontrolloje

  • Të qenit shtytës
  • Xheloz
  • Duke më ofenduar
  • Duke qenë konkurrues me mua
  • Përpjekja të më largonte nga interesat e mia
  • Duke qenë kritik
  • Duke krijuar tensione të vazhdueshme
  • Duke qenë manipulativ
  • Mungesa e përfshirjes sime në marrjen e vendimeve

  Nuk e ka vëmendjen për mua

  • Më neglizhon
  • Nuk më kushton vëmendje
  • Përher më i largët
  • Më injoron
  • Nuk përpiqesh të më kuptosh
  • Nuk po respekton nevojat e mia
  • Nuk ndjehet i vlerësuar
  • Egoist
  • Më bën të ndjehem jo atraktiv
  • Qasje narciziste

  Sjellje abuzive

  • Flet shumë fjalë fyese
  • Më bërtet
  • I ashpër
  • Abuzon me substanca
  • Shpesh është negativ
  • Është e papërshtatshme në aspektin social
  • Vajton shpesh
  • Më trajton keq

  Ndarja 02

  Tregon interes për të tjerët

  • Bisedon me ish-in
  • Flërton
  • Më tradhëton
  • Mban sekrete
  • Më gënjen
  • Me krahason me ish-in

  Ka veti të pakëndshme

  • Nuk kujdeset për veten
  • Shtimi i peshës
  • Përtac
  • Mungesa e iniciativës
  • Nuk bënë asgjë nga ajo që kërkoj
  • Të qenit dorështrënguar

  Nuk i trajton mirë fëmijët

  • Abuzon fizikisht mua
  • Nuk përkujdeset për fëmijët
  • Nuk kalon kohë me fëmijët
  • Nuk ka sjellje prindërore të përshtatshme
  • Abuzon financiarisht me mua

  Rezultatet e studimit tregojnë se faktorët që shkaktojnë dyshime në marrëdhënie janë “mos t’i interesohet për mua,” “mos t’i trajtojë mirë fëmijët tanë,” dhe “të provojë të më kontrollojë.” Autori sugjeron se këto sjellje tregojnë angazhime të reduktuara në marrëdhënie dhe familje. Studimi thekson nevojën për të ndjerë kujdes dhe për të pasur respektin e vetvetes. Këto rezultate mund të jenë pika e intervencionit për terapistët që punojnë me çifte që kanë vështirësi.

  Studimet duhet të ripërsëriten nëpër kultura të ndryshme për të vlerësuar ndryshimet individuale në përgjigjen ndaj sjelljeve dhe sugjerohet që studimet longitudinale të ndihmojnë në kuptimin e lidhjes mes faktorëve dhe statusit të marrëdhënies në kohë.

  spot_imgspot_img