15.1 C
Switzerland
More

  Çka i motivon gratë të refuzojnë martesën?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Respekti, themeli i marrëdhënieve

  Elementi kyç në çdo marrëdhënie është respekti; humbja e...

  Ndryshoni perspektivën në romancë!

  Kini pritshmri realiste për marrëdhëniet dhe romancën Dashuria nuk është...

  Jeni së bashku për arsyet e duhura

  Mësimet e dashurisë Para se të fillojmë të flasim për...

  Kërkoni pozitivetin: Mësim për çiftet e reja

  Një udhëzim për të forcuar marrëdhënien në çift Shumë çifte...

  Lumturia që kërkoni është tashmë këtu!

  Kam qenë një kërkues i lumturisë për shumë, shumë...

  Teilen

  Disa nga arsyet pse gratë refuzojnë të martohen

  Ja pse disa gra refuzojnë të martohen dhe mund të vendosin të mbeten një person i vetëm për një kohë të gjatë.

  Grat ikin nga martesa

  Përvoja e keqe nga martesa e mëparshme.

  Marrëdhëniet nuk janë të lehta dhe kërkojnë angazhimin e tyre në mënyrë të qëndrueshme dhe intensive. Për disa gra, e rifillimi nga e para nuk është një sfidë e lehtë pasi dhimbja e një martese të pamundur dhe e lodhjes mendore mund të duket si një barrë e pashërueshme.

  Suksesi ka fuqi të madhe në ndryshimin e prioriteteve te një person

  Kur një grua gëzon një privilegj të veçantë ose arrin një sukses të lartë, martesa mund të jetë një sfidë e lehtë ose jo. Gjithashtu, për një grua që punon si avokate e një korporate të fuqishme, një bashkëshort që gjithashtu punon në një korporate të fuqishme si avokat, mund të mos jetë një zgjedhje e zgjuar.

  Përfitimi nga mundësitë profesionale dhe ekonomike që ofrohen mund të jetë sfidues nëse tërkohet të mbash gjallë një marrëdhënie me një bashkëshort të njëjtë ambicioz ose me axhendë të ndryshme. Ndonjëherë, një femër e këtillë mund të provoje një ndjesi të vazhdueshme të shtyhet larg nga sfidat dhe të presë më mirë se t’u përparaqitet atyre.

  Megjithatë, duke qenë një profesioniste e një qenie e zgjuar, ajo do të gjendet gjithmonë e gatshme për të ballafaquar me sfida të reja dhe për të përfituar nga çdo mundësi e re që i paraqitet në rrugën e saj drejt suksesit.

  Ato nuk janë gati të pranojnë kompromise të përjetshme në mbajtjen e traditave të tyre të vjetra.

  Një femër që e ndjen se gatimi apo pastrimi nuk janë detyrat e saja, nuk i pranon këto rrethanat si normë shoqërore. Nuk pranon burra që e diskriminojnë për tipin e femrës që është.

  Taksa e martesës

  Ka disa gra që ngelën të shqetësuara sepse martesa përmban një kosto të paparë ekonomike. Për ato, të martohesh me një person që fiton aq sa ty, ose më shumë, do të thotë të paguash më shumë.

  Duke pritur të duhurin

  Këto janë gratë që presin për partnerin e tyre ideal, atë që do të bie në dashuri me to me të njëjtën intensitet. Nëse ky burrë nuk paraqitet në kohë, ato vendosin të qëndrojnë vetëm derisa gjejnë atë që po kërkojnë. Femrat bëhen më selektive dhe marrin në konsideratë edhe faktorë të tjerë në zgjedhjen e partnerit të tyre. Martesa është një ekuacion kompleks, pasi nga shumë aspekte ndryshon nga shoqëri në shoqëri.

  Thjesht nuk kanë nevojë ta bëjnë të ligjshme marrëdhënien e tyre

  Shumë gra e zgjedhin një marrëdhënie pa pasur dëshiren për të u martuar. Ata preferojnë një jetë të përbashkët me partnerin e tyre, pa presionin shtesë që vjen me fjalën “martesë”.

  spot_imgspot_img
  Previous article
  Next article