11 C
Switzerland
More

  A duhet ti jap fund kësaj marrëdhënie

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Vendimi për marrëdhënien është i juaji. Mos lejoni të tjerët t’ju ndikojnë

  A duhet të mbarosh marrëdhënien, është vendim për të marrë vetëm ti. Mendoje mirë para se të vendosësh dhe mos lejo të tjerët të ndikojnë. Njerëzit mund të të japin këshilla të pabazuara në përvojën tënde, ose në interesat e tyre. Kujto, vendimi është i yti dhe duhet të jetë në të mirën tënde, jo të tjerëve.

  Cifti ndarja 01

  Marrëdhëniet, ndryshimet dhe sfidat e jetës

  Mos harro, gjërat nuk janë gjithnjë të zeza dhe të bardha. Ndoshta duhet të ndryshon deri te koha e duhur. Ju mund të keni nevojë të ndryshoni marrëdhënien, jo ta përfundoni. Merr kontrollin dhe vendos çfarë të konvenon, por mos pris që të gjithë të bien dakord me ty. Nuk mund të kërkosh ndryshime nga partneri ose të presësh që gjithçka të ndodhë sipas dëshirës tënde.

  Mund të të duket e qartë se partneri duhet të ndryshojë, por kjo nuk do të thotë se je i drejtë. Shpesh nuk ka saktësi apo gabim, vetëm mendime të ndryshme. Partneri yt mund të të bezdisë me sjelljen e tij, por ndoshta nuk mund të ndshojë, ose ndoshta preferon të jetë vetëm ose me dikë tjetër, sesa të ndryshojë. Të ndryshosh mund të jetë kosto madhe për qenë me ty.

  Emocionet dhe ndikimi i tyre në marrëdhëniet: hormonet dhe ndjenjat e përkohshme

  Mos harroni se emocionet luajnë rol dhe emocionet nuk janë të besueshme! Mund të ndjeheni mirë ndaj partnerit tuaj nesër, mund edhe të zbuloni se si grua ju jeni duke luftuar me hormonët tuaj dhe këto janë fajtore për ndryshimin e vazhdueshëm të ndjenjave tuaja. Mund të jeni të zemëruar ose të dyshoni për partnerin tuaj për shkak të atyre, jo për shkak të asaj se kush dhe çfarë janë ata.

  Cifti ndarja 03

  Si zemërimi dhe vetmia ndikojnë në marrëdhëniet

  Mund të ndjehesh i zemëruar me të dashurin tënd, por pas pak ditesh të ndryshosh mendjen. Faji mund të mos jetë tek ata, por tek ti. Mund të kuptosh se ke paragjykuar apo akuzuar gabimisht. Ndjesa mund të jetë e nevojshme. Mendimi për të qenë vetëm mund të të zgjojë në pranimin e tyre, me të mirat dhe të këqijat.

  Përparësia e ruajtjes së mendimeve për vete

  Më mirë ruaj mendimet për vete, ose mos i ndaj me partnerin tani. Nëse vendos të qëndrosh me ta dhe problemt janë të përkohshëm, është mirë të mos i kesh ndarë këto me të afërm, sidomos me partnerin. Kur ndan mendime të tilla, ata ndonjëherë nuk falin dhe e vështirëson marrëdhënien. Duhet të jesh i sigurt se dëshiron ndarjen para se t’i thuash atyre këto gjëra.

  Lidhja, familja dhe konsultimi: Si e përballëova dilemën e ndarjes

  Nëse do të ndash mendimet e tua, mendo të shkosh te një profesionist i besueshëm dhe privat një më një. E bëra këtë vit më parë kur po mendoja të përfundoja martesën time të parë. E dija që e dëshiroja, por po hasja në rezistencën e pjesës tjetër të familjes sime – që ishin kundër ndarjes dhe divorcit në çdo kusht. Ata nuk e kishin për zemër sa e keqe ishte marrëdhënia, motoja e tyre ishte të qëndroje pavarësisht dhe të duroje çdo gjë, pavarësisht se a kishte fëmijë apo jo.

  Për situata të tilla, ju nevojitet një ndihmë profesionale dhe e fokusuar te lumturia juaj, jo amatorë që mund të jenë vetëm kuriozë. Profesionisti njihet për ndihmën që ofron dhe vlerëson mendimet e tij.

  Shpesh njerëzit që njohim nuk ndihmojnë, por ndërhyjnë ose dëmtojnë situatën më shumë. Kur u tregova familjes time dëshirën për divorc, ata ishin kundër pa arsye të fortë. Shumica ishin të martuar padashur, prandaj mendonin se duhet të duronim. Koha është e rëndësishme, prandaj mos vazhdoni ta humbni duke pritur ndryshime të mrekullueshme. Është e rëndësishme të veproni dhe nëse nuk funksionon, të pranoni fundin.

  Konsultime shpirtërore për udhëzim dhe qartësi në marrëdhënie

  Nëse vendosni të konsultoheni me dikë, ruani parasysh se mund të shfrytëzoni rastin për të shprehur ndjenjat tuaja ose kërkuar orientim. Një ministër, terapist ose lexues kartash taroti janë disa ndër njerëzit më të dobishëm për këtë. Ata mund të japin një perspektivë të re dhe informacion rreth situatës, ndjenjave të partnerit tuaj dhe mënyrave më efektive për t’u përballur me të. Të konsultohesh me dikë si një palmist, numerolog, medium apo shikues topi kristali, të cilët kanë një prirje më mistike dhe shpirtërore, gjithashtu është një alternativë. Por mos harroni se efektiviteti i këtyre metodave ndihmëse ndryshon.

  Nëse zgjidhni të konsultoheni me një medium shpirtëror, kartat e tarotit dhe numerologjia janë mjete më të dobishme se palmistria apo mediumet. Është pak e çuditshme të mendohet se mund të pyesni dikë të vdekur për ndihmë ose këshilla për të ardhmen. Nëse i dashuri juaj i ndjerë nuk ishte ekspert i njohur i marrëdhënieve ose një gjeni, atëherë nuk kanë më shumë ide se çdonjëri tjetër, dhe nuk kanë aspak ide se çfarë do të ndodhë, pasi nuk mund të parashikojnë të ardhmen.

  spot_imgspot_img