11 C
Switzerland
More

  Arsyet pse partneri juaj ende nuk ju ka thënë “Të Dua”

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Po analizojmë shkaqet më të zakonshme të vonesës në shprehjen e ndjenjave.

  Të dëgjuarit e “Të dua” nga partneri juaj mund të ngadalësohet nga frika e rrezikut ose vështirësia në komunikim. Mos u brengosni – heshtja ndonjëherë nuk tregon mungesë dashurie, por nevojën për kohë ose një qasje më të kursyer ndaj ndjenjave. Kujtojeni, “Të dua” mund të jetë i parakohshëm në marrëdhënie të reja.

  TeDua 02

  Ata kanë qenë të lënduar më parë.

  Nëse prisni që partneri juaj të thotë “Të dua”, vlen të merrni parasysh plagët e tyre të dashurisë në të kaluarën. Njerëzit mund të jenë të kujdesshëm për të shprehur këtë ndjenjë, veçanërisht nëse janë zhgënjyer ose të tradhtuar më parë. Kjo hezitim mund të jetë një mjet mbrojtës pas përvojave të dhimbshme, për të shmangur rrezikun e vuajtjes së njëjtë përsëri.

  Ata nuk janë të sigurt për ndjenjat tuaja ndaj tyre.

  Partneri juaj mund të mos ketë thënë “Të dua” sepse nuk janë të sigurt si do të përgjigjeni. Frika e një refuzimi mund të i ndalë ata nga shprehja e ndjenjave të tyre të thella.

  Ata kanë frikë.

  Edhe nëse partneri juaj nuk ka përjetuar një ndarje të dhimbshme dhe e dinë si ndjeheni për ta, të thonë “Të dua” mbetet një sfidë. Të shprehur këto fjalë do të thotë të jesh i brishtë dhe të ndërtosh besim. Mund të ketë frikë nga refuzimi dhe braktisja, edhe nëse jeni të qartë në pozicionin tuaj.

  Ata mund të jenë të papërvojë me dashurinë ose emocionet për ju janë aq të mëdha sa nuk dinë si t’i përpunojnë. Nëse marrëdhënia juaj po ecën mirë, mundet që partneri juaj thjesht ka nevojë për kohë për të ndërtuar guximin që të shprehin ndjenjat e tyre.

  Ata po përballen me çështje personale.

  Mund të jetë që partneri juaj ka çështje mendjemprehta dhe të rëndësishme për të zgjidhur. Për shembull, nëse po përballen me një problem familjar, janë të mbingarkuar nga një projekt në punë, ose janë të shqetësuar për shëndetin e një miku, ata mund të jenë shumë të tensionuar emocionalisht dhe të rraskapitur për të shprehur ndjenja dashurie ndaj jush.

  Kur partneri juaj po përpiqet të zgjidhë çështje të tjera dhe tenton të menaxhojë gjithçka që kanë përpara, mund të mos dëgjoni sa shumë ju vlerësojnë – edhe kur vërtet e bëjnë.

  Është shumë herët në lidhje.

  Në disa raste, partneri juaj nuk ka thënë “Të dua” sepse është ende herët në marrëdhënien tuaj. Nëse keni pak kohë që jeni bashkë (më pak se dy muaj), atyre mund t duhet kohë për të shprehur dashurinë e tyre ndaj jush, prandaj është e rëndësishme të rregulloni pritshmëritë tuaja. “Të fokusohesh tek piketat kyçe në një marrëdhënie mund të sjellë stres dhe presion të panevojshëm në diçka që në mënyrë ideale duhet të ndodhë në mënyrë natyrale.

  Edhe nëse personi i rëndësishëm e di që është në dashuri me ju, ai mund të ngurrojë nga deklaratat e mëdha për shkak të frikës së t’u trembur apo bërjes së një angazhimi të parakohshëm. Ndërsa marrëdhënia juaj vazhdon të rritet dhe të marrë formë, besoni se shprehjet e dashurisë do të vijnë.

  Ndjenjat e tyre janë ende në zhvillim.

  Është jetike të konsideroni faktin se partneri juaj mund të mos jetë gati të ju thotë “Të dua” sepse thjesht ndjenjat e tyre nuk janë zhvilluar ende. Ata mund t’ju përkujdesin thellësisht, por ndjenjat e dashurisë mund të mos jenë formuar plotësisht akoma.

  Kjo nuk do të thotë se ata nuk do të arrijnë të bien në dashuri me ju. Disa njerëz kanë nevojë për më shumë kohë për të zhvilluar dhe identifikuar ndjenjat e tyre, dhe nuk ka një afat standard për të shprehur ndjenjat e dashurisë ndaj partnerit.

  Ata janë emocionalisht të padisponueshëm.

  A është partneri juaj i distancuar ose i vështirë për t’u lexuar? Nëse nuk ju kanë thënë “Të dua”, kjo mund të jetë shenjë se ata nuk janë në gjendje të disponueshmërisë emocionale ose janë të ndarë nga ndjenjat e tyre. Ata mund të jenë të paaftë të hapen dhe të ndajnë ndjenjat e vërteta sepse nuk duan të duken të dobët ose të prekshëm.

  Në rrethana të tjera, mund të kenë vështirësi të shprehin emocionet në mënyrë të dobishme, pasi nuk janë të pajisur me mjetet për të diskutuar hapur ato që ndjejnë dhe përfundojnë duke mbajtur gjithçka të mbështjellë brenda, si zakon që nga rinia.

  Ata janë të turpshëm.

  Nëse partneri juaj është i heshtur dhe i mbyllur, mund të ketë vështirësi të thotë “Të dua.” Kërkojnë kohë për të shfaqur emocionet. Jini të durueshëm dhe krijoni një ambient të rehatshëm; ata do të hapen ngadalë.

  Ata mendojnë se tashmë ju kanë treguar në mënyrën e tyre.

  Edhe pa thënë “Të dua,” disa e shprehin dashurinë ndryshe. Ndoshta të dashuri juaj dërgon mesazhe çdo mëngjes, sjell dhurata befasuese, dhe kalon kohë me ju—për të, këto veprime flasin qartë për ndjenjat e tij.

  Ata nuk janë të dashuruar me ju.

  Nëse partneri juaj nuk jep shenja angazhimi dhe asnjë arsyetim tjetër nuk duket se vlen, atëherë ndjenjat mund të mos jenë të ndërsjella. Është e rëndësishme të keni një bisedë të drejtpërdrejtë dhe të hapur. “Është më mirë të pyesni direkt, ‘Nëse nuk ndjen si unë, më thuaj,'” është këshilla e përgjithshme. “Të mbash shpresa të pakuptimta lëndon më shumë.”

  spot_imgspot_img