14.8 C
Switzerland
More

  Kur është koha e duhur për t’u fejuar?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  3 fakte të hidhura rreth takimeve

  Të kesh pritshmëri realiste bën që takimet të jenë...

  Kur ju dhe partneri juaj ndiheni si shokë dhome

  Modeli i tërheqjes reciproke dhe si çiftet mund ta...

  Shkenca thotë që të mos flini tepër gjatë fundjavës

  Vonesa sociale nga ndryshimi i kohës së zgjimit mund...

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Teilen

  Shenjat që marrëdhënia juaj është gati për hapin e ardhshëm!

  Shenjat që tregojnë se lidhja juaj është e fortë për të ecuar përpara.

  Fejesa 01

  Sinjalet që tregojnë gatishmërinë për fejesë.

  Edhe pse qëndroni me dikë për një kohë të gjatë, është sfiduese të përcaktoni momentin e duhur për fejesë. Vendimi është i rëndësishëm dhe duhet të jeni gati për të ndërmarrë hapin. Ja disa sinjale që tregojnë se lidhja juaj është në rrugën e duhur për këtë hap të madh.

  Shenjat që jeni të gatshëm për fejesë

  Nëse ju dhe partneri juaj po mendoni për fejesë, këto janë sinjalet që lidhja juaj është gati, sipas një eksperti.

  Keni biseduar për martesën

  Edhe pse disa detaje të propozimit mund të jenë sekrete, vendimi për fejesë duhet të jetë i diskutuar. Ju mund të ruani fshehtësi për datën dhe vendin e propozimit, por duhet të keni biseduar për martesën para se të bëni pyetjen. Nëse jeni gati për një hap të ri, duhet të keni folur tashmë për dëshirën tuaj të përbashkët për të planifikuar një dasmë dhe për tu angazhuar për gjithë jetën.

  Fejesa nuk ju duket e frikshme

  Nervozizmi për vendime të mëdha është i zakonshëm, por fejesa nuk duhet të jetë frikësuese. Nëse e mendoni si emocionuese dhe imagjinoni të ardhmen bashkë si diçka ekzaltuese, atëherë jeni në rrugën e duhur për të bërë hapin e radhës.

  Ndiheni më të qetë me partnerin tuaj

  Nëse do të jeni bashkë për një kohë të gjatë, duhet të ndiheni rehat me partnerin. Rehatia nuk do të thotë vetëm të qëndroni në shtëpi për të parë filma dhe ngrënë pizza (megjithëse edhe kjo është e rëndësishme), por përfshin çdo aspekt të marrëdhënies tuaj, si p.sh., të ndiheni të sigurtë që të jeni vetvetja dhe të shprehni qëndrimet tuaja. Nëse po mendoni për fejesë, ju të dy duhet të ndiheni se mund të jeni të sinqertë dhe autentikë me njëri-tjetrin për të avancuar më tej.

  Ju mendoni si një njësi

  Përdorimi i “ne” dhe “tonë” në vend të “unë” dhe “imja” kur flisni për të ardhmen tregon se jeni gati për fejesë, pasi e shihni lidhjen tuaj si një unitet.

  Komunikimi juaj është në formë të shkëlqyer

  Aftësia për komunikim të fortë është jetike për fejesë dhe martesë. Nëse mund të diskutoni çështje në mënyrë efikase, jeni në rrugën e duhur për një propozim. Me biseda të qëlluar dhe dëgjim vëmendshëm, ju dhe partneri juaj do të menaxhoni sfidat e jetës me sukses.

  Ju keni vlera të ngjashme

  Do të dini se kur është koha për fejesë kur ju dhe partneri juaj ndani vlera thelbësore si fëmijët, feja, besimi, komunikimi, respekti dhe kufijtë. Kjo ndihmon që lidhja të qëndrojë e fortë pavarësisht ndryshimeve të tjera. Kur jeni në të njëjtën mendje për këto tema të rëndësishme, atëherë jeni të gatshëm për hapin tjetër.

  Keni kaluar periudha të vështira

  Nëse keni tejkaluar sfidat në marrëdhënien tuaj dhe keni dalë më të fortë përball tyre, tregoni se jeni të gatshëm për fejesë. Të zgjidhni problemet me pjekuri dhe respekt paralajmëron qëndrueshmëri për sfidat e ardhshme martesore.

  Njerëzit po pyesin nëse do të keni një fejesë së shpejti

  Nëse të tjerët po ju pyesin vazhdimisht rreth fejesës, dhe të afërmit e besuar thonë se është e qartë, ka shumë gjasa që marrëdhënia juaj është gati për hapin e radhës në drejtim të martesës.

  Fejesa 02

  Sa shpejt është shumë shpejt për t’u fejuar?

  Edhe pse shenjat tregojnë një bazë të fortë për fejesë, nxitimi i vendimit mund të mos jetë i mençur. Nuk ka rregull të caktuar për kohën e duhur të propozimit, por tradicionalisht të qenit në një lidhje për një vit para fejesës lidhet me martesa më të qëndrueshme. Në fakt, marrëdhëniet që zgjasin tre vjet ose më shumë para se të shtrohet pyetja janë 39% më pak të prirura për divorc në krahasim me ata që dalin për vetëm një vit. Mesatarisht, çiftet bëjnë lidhjen rreth 2.5 vjet para angazhimit të përhershëm.

  Për të marrë një vendim të shëndoshë, është thelbësore që periudha e parë emocionale, ose faza e muajit të mjaltit, të ketë kaluar, e cila zakonisht zgjat nga gjashtë muaj deri në dy vjet. Kjo periudhë karakterizohet nga idealizimi i partnerit dhe injorimi i mundshëm i çështjeve. Prandaj, është kritike të kaloni këtë fazë për të parë marrëdhënien në një dritë më realiste para se të bëni hapin e madh.

  spot_imgspot_img