9 C
Switzerland
More

  Shenjat që tregojnë se ndjenjat po shuhen për partnerin tuaj

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Për më tepër, këshilla se si të përballoni (dhe mundësisht të përmirësoni) këtë situatë.

  Nëse ndjenjat e para të lidhjes zbehen dhe shihni më shumë të kaluarën se të ardhmen, kjo mund të jetë një tregues se dashuria po ftohet. Kur dallimet bëhen më të qarta dhe negativiteti merr prioritet, atëherë mund të jemi në rrugën e humbjes së ndjenjave.

  Ndarja 02

  Nëse ndjenjat pozitive ndaj partnerit zbehen dhe të metat e tij duket se janë tashmë pengesa të pakapërcyeshme, mund të keni filluar të humbisni dashurinë. Të ndjesh faj për këto ndryshime është normale, por të qëndrosh në një lidhje pa gëzim nuk është zgjidhje. Dëgjoni zemrën tuaj dhe veproni në mënyrë që sjell të mirë për të dy palët. Vëzhgoni për shenjat që tregojnë largimin nga dashuria.

  Nuk jeni të ngazëllyer të kaloni kohë së bashku.

  Nëse dikur nuk mund të ndaheshit nga partneri dhe tani nuk entuziazmoheni për të kaluar kohë me të, mund të jetë indikator që ndjenjat po zbehen. Ndërkohë që hapësira e shtuar mes partnerëve mund të jetë pozitive, nëse përpiqeni të shmangni takimet vetëm me të, duhet të analizoni ndjenjat tuaja.

  Mos ndiheni fajtorë, por shfrytëzoni rastin për te marrë në konsideratë marrëdhënien dhe mbase shkakun e brendshëm të kësaj ndryshimi, qoftë një pasiguri personale apo frika e lidhjes së ngushtë.

  Nuk jeni të sinqertë me partnerin tuaj.

  Nëse mbyllni komunikimin dhe ndani gjithnjë e më pak me partnerin, kjo mund të jetë një shenë e qartë se marrëdhënia po dëmtohet. Refuzimi për të shkëmbyer mendime ose shmangia e kontaktit me sy mund të tregojë se ka ardhur koha për ndryshime të mëdha ose ndoshta ndarje.

  Ju kërkoni raste për të shmangur partnerin tuaj.

  Nëse ndodh që të zgjateni në punë, dilni vetëm, ose zgjidhni rrugë të gjata për t’i shmangur momentet me partnerin, mund të tregojë se ndjenjat tuaja kanë ndryshuar ose nuk po merrni atë që ju duhet nga lidhja.

  Ju zgjidhni heshtjen në vend të debateve.

  Askush nuk i pëlqen debatet, por ndonjëherë ato janë të nevojshme për të forcuar marrëdhënien. Shprehja dhe përballja me zemërimin dhe plagët janë thelbësore për një partneritet të shëndetshëm. Përndryshe, emocionet negative grumbullohen në përçmim, i cili dëmton çdo ndërveprim me partnerin.

  Nëse vazhdimisht heshtni për gjërat që ju bezdisin ose ju shqetësojnë, në vend të një diskutimi hapur, përçmimi mund të mbizotërojë dhe të dëmtojë marrëdhënien deri në pikën e thyerjes. Ky është një shenjë paralajmëruese që jeni duke humbur dashurinë.

  Ndjeheni të pasigurt për të ardhmen tuaj me te.

  Nëse dyshoni për ndjenjat tuaja, reflektoni mbi të ardhmen si çift. Pasiguria dhe ndjenja e të qenurit i bllokuar janë shenja që kërkojnë dialog. Përpunoni emocionet nëpërmjet shkrimit, meditimit, ose duke folur me një palë neutrale. Kur të flisni me partnerin, thjesht shprehni ndjenjat dhe shqetësimet që keni. Mosprania e gëzimit për të ardhmen mund të tregojë për zbehjen e dashurisë, por ndonjëherë është edhe më kompleks.

  Ndjenja e mungesës së shpresës për të ardhmen mund të vijë nga mungesa e bisedimeve të rëndësishme. Kjo nuk do të thotë patjetër që dashuria ka mbaruar, por tregon nevojën për të hapur një komunikim të drejtpërdrejtë.

  Ju dëshironi dikë (ose diçka) tjetër.

  Nëse në një marrëdhënie të gjatë ndodh që të ndiheni të tërhequr nga një tjetër, kjo është normale, vetëm nëse nuk veprohet në atë ndjenjë – kjo tregon që jeni njerëzor. Por, kur simpatitë e pafajshme ndikojnë në dëshirën për partnerin, atëherë mund të jetë problem. Nëse mendoni vazhdimisht për mundësitë jashtë marrëdhënies tuaj, mund të jetë një shenjë se dashuria ka zbehtur.

  Nëse individët humbin ndjenjat, ata fillojnë të ndjekin interesat e tyre dhe krijojnë distancë ose ndoshta mosmarrëveshje në lidhje, duke treguar se nuk janë të përkushtuar plotësisht tek partneri. Ëndërrimi i vazhdueshëm për të qenë me të tjerë ose kërkesa për përvoja të reja janë indikacione që angazhimi në marrëdhënie ka zbehtur.

  Ju jeni tepër mbrojtës.

  Teoria e “Katër Kalorësve të Apokalipsit” përshkruan katër dinamika që mund të çojnë një marrëdhënie drejt fundit: kritika, mbyllja në vetvete, mbrojtja e tepruar, dhe përbuzja. Mbrojtja e tepruar është një taktikë e dëmshme komunikimi që tregon se nuk e shihni më partnerin në një dritë pozitive. Duke u mbrojtur, fajësoni partnerin në çdo situatë si përgjigje ndaj ndjenjës së kritikuar ose akuzuar.

  Kur jeni mbrojtës, bëhet e pamundur për partnerin të shpreh shqetësimet dhe të komunikojë efektivisht me ju. Nëse ndjeheni shpesh mbrojtës në bisedat me partnerin, mund të keni humbur dashurinë e nevojshme për të mbajtur marrëdhënien në këmbë.

  Ju vazhdimisht e kritikoni partnerin tuaj.

  Askush nuk i pëlqen kritikat, veçanërisht një partner romantik. Një kritikë që bëhet gjithnjë e më mbizotëruese në një marrëdhënie është një tjetër shenjë se po humbni dashurinë ndaj partnerit tuaj. Në vend që të jeni të kujdesshëm ndaj ndjenjave të tyre dhe shprehni zhgënjimin tuaj në një mënyrë të respektshme, ju sulmoni karakterin e tyre çdo herë që bëjnë një gabim ose ju lënë të zhgënjyer në ndonjë mënyrë. Sipas studiuesve, kritika shpesh është pararendësja e tre kalorësve të tjerë.

  Në fund të ditës, rëndësi ka nëse ndjeni se kritikat vijnë si pasojë e mungesës së dashurisë ndaj partnerit tuaj apo nga një betejë e brendshme psikologjike. Kjo vlen edhe për shenjat e tjera të përmendura më sipër. Pyesni veten, ‘Cila frikë ndikon reagimin tim ndaj partnerit dhe a mund ta përball këtë pa humbur dashurinë e madhe të jetës sime?'”

  spot_imgspot_img