9 C
Switzerland
More

  Çfarë vëmendjes më shumë në një takim të parë?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Një takim i parë mund të jetë shumë i rëndësishëm për shkak të disa faktorëve!

  Përveç përshtypjes që ndërtohet, në një takim të tillë, nëse jeni të zgjuar dhe të kujdesshëm, mund të kuptoni me lehtësi atë që ju bashkon ose ndan nga personi tjetër.

  Takimi

  Çamçakëzi mund të shkatërrojë shumë detyra.

  Njerëzit në një numër raste përdorin çamçakëzin për t’u qetësuar. Kjo zakonisht është lidhur me stresin apo kur tentojnë të ndalojnë përdorimin e duhanit. Ndërkaq, prania e një çamçakëzi është shenja e papërgjegjshmërisë, prandaj ju lutem hidhni atë në kosh para se të shkoni në takim.

  Rrudhat

  Kujdesuni për detajet në veshje, sepse ato tregojnë shumë për personalitetin tuaj nëse jeni në një takim pune. Rrudhat nëpër rroba mund të jenë më problematike se ato në fytyrë. Nëse përdorni një bluzë të pahekurosur, mund të jeni në rrezik të bëheni të shfaqur së tepërmi lehtësues dhe i pakujdesshëm. Prandaj, është e rëndësishme të kujdeseni për pamjen dhe të paraqiteni si një person i vendosur dhe profesional.

  Optimizimi i Grimës

  Nëse dëshironi të shfaqni një pamje sa më të përsosur, mos e lëni mënjanë grimin e duhur. Megjithatë, mund të ndodhë të shkaktoni mosbesim tek të tjerët, duke i bërë ata të pyesin: “Çfarë fsheh ai truk me aq shumë shtresë grimash?”

  Pastërtia në këpucët

  Zakonisht, detajet janë ato që i bëjnë njerëzit të vëmendshëm ndaj ndonjë personi, dhe këpucët jo rrallë janë njëri prej tyre. Kjo është arsyeja pse duhet të jeni të kujdesshëm për të mbajtur këpucët e pastër dhe të lustruara. Pasosni këtë këshillë dhe do të shtonit vlerë në prezencën tuaj.

  Qëndrimi i kërrusur

  Prindërit nuk janë pa arsye kur përpiqen të mësojnë fëmijët e tyre që të ruajnë qëndrimin e duhur. Duke mbajtur kokën lart dhe supet prapa, por jo të ngrira, do të tregojnë vetëbesim, aftësi dhe një ndjenjë pozitive. Jo vetëm kaq, por veshjet edhe duket më bukur nëse qëndroni drejt. Nëse hyni në një dhomë me shpinën e kërrusur dhe kokën e ulur, do të mund të lënë përshtypjen se jeni keq dhe pa vetëdije duke u treguar si copë-copë. Në mbyllje, mund të ndihmoni veten tuaj t’i jepni një ton profesional dhe të ndjeheni të sigurt në çdo situatë.

  Dekolteja

  Dekolteja qëllimisht e nxir në pah tejkalon kufijtë e rëndësisë se duhet të jepet në një takim të parë. Jo vetëm që kjo nuk sjell ndonjë formë emancipimi, por për more shumë, ngre dyshime lidhur me morale dhe qartësinë e mendimit. Në këtë aspekt, për një mbledhje pune me një burrë, nuk do të ndihmojë zhvillimin e tematikave me rëndësi në kompaninë tuaj, pasi do të distancojë vëmendjen e tij. Të afruarit me një ton profesionale do të jetë kljuc për të arritur sukses në këtë drejtim.

  Aroma

  Aroma është një nga ndjesitë më të rëndësishme në lidhje me komunikimin e një personi. Disa njerëz janë aq të ndjeshëm ndaj aromeve saqë mund të përjetojnë përziera ose migrenë kur hasin në diçka që nuk u pëlqen. Megjithatë, aroma e trupit është një prej gjërave që kapen menjëherë nga pavetëdija e të tjerëve dhe ndikon shumë në përshtypjen që ata krijojnë për ne.

  Sytë janë thelbësore

  Nëse dëshironi të jeni të respektuar dhe të duket i zgjuar para personit që keni përballë, duhet t’i kushtoni vëmendje të plotë dhe të mos preokupoheni me gjëra si celulari apo televizori. Duke u fokusuar në bisedën që keni në dorë dhe në personin që keni në krah, do të tregoni se ju intereson dhe se kujdeseni për të. Në kundërshtim, mos u habitni nëse jeni ndier antipatik apo arrogant, dhe mos e lejoni këtë të ndodhë. Kur bisedoni me një person, bisedoni si një profesional, dhe përdorni zërin e duhur në çdo moment të bisedës.

  Ndëgjojset

  Nëse doni të shmangni shenjat e papjekurisë dhe mungesës së përqëndrimit, duhet ti hiqni këto gjëra qëndruese para se të takoni personin. Duke i lënë ato në vesh, do të paraqiteni si një nga ata njerëzit që nuk kanë kujdes për veten dhe jepni një imazh të dobët profesional.

  Dhuna në dhënien e dorës!

  Ju lutemi të hiqni kufjet, hiqni çamçakëzin dhe pastrojeni këpucët, sepse ja që po takoni zotërinë që kërkonit. Kur iu afroheni me buzëqeshje, nuk duhet të shtrëngoni kaq fort dorën sa të paralizoni personin. Kujdesuni që dhënia e dorës të zgjasë vetëm 2-3 sekonda dhe të përçojë siguri, besim dhe qetësi. Mënyra si ju pranoheni fillimisht mund të krijojë një ndikim të rëndësishëm në ndjenjat e personit që takoni për herë të parë

   

  spot_imgspot_img