15.1 C
Switzerland
More

  Mungon respekti i ndërsjellë në lidhjen tuaj!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Respekti, themeli i marrëdhënieve

  Elementi kyç në çdo marrëdhënie është respekti; humbja e...

  Ndryshoni perspektivën në romancë!

  Kini pritshmri realiste për marrëdhëniet dhe romancën Dashuria nuk është...

  Jeni së bashku për arsyet e duhura

  Mësimet e dashurisë Para se të fillojmë të flasim për...

  Kërkoni pozitivetin: Mësim për çiftet e reja

  Një udhëzim për të forcuar marrëdhënien në çift Shumë çifte...

  Lumturia që kërkoni është tashmë këtu!

  Kam qenë një kërkues i lumturisë për shumë, shumë...

  Teilen

  Shenjat që partneri juaj nuk ju respekton?

  Marrëdhëniet romantike kërkojnë angazhim. Nëse përplasni personalitetet dhe nuk zgjidhni konfliktet, lidhja mund të dështojë. Pika kryesore është respekti ndërsjellë. Nëse mungon, lidhja është në rrezik.

  Cifti 07

  Atyre nuk u intereson se si ndiheni

  Si njerëz, jemi krijesa emocionale dhe është e rëndësishme të shprehim ndjenjat tona. Partneri yt duhet të të ofrojë mbështetje, jo ta shohë ndjenjat e tua si bezdi.

  Kur ju trajtojnë me heshtje

  Partnerët mund të jenë pasiv-agresivë për të shprehur pakënaqësi pa e ngjallur konfliktin. Kjo, mirëpo shkakton frustrim dhe tension pasi nuk krijohet mundësi për të zgjidhur problemet.

  Ose është mënyra e tyre, ose nuk ka mënyrë tjetër

  Marrëdhëniet kanë të bëjnë tërësisht me kompromis, por kur nuk jeni në humor për të marrë pjesë në një darkë party ose nuk keni interes për të ngjitur në shkëmb, partneri juaj duhet të kuptojë dhe të respektojë se keni disa kufij. Nëse ata vazhdimisht ju detyrojnë të bëni diçka që ju bën të ndiheni të padurueshëm, marrëdhënia do të vuajë.

  Cifti 09

  Ata injorojnë shqetësimet tuaja

  Në një marrëdhënie të mirë, të gjithë duhet të shprehin ndjenjat dhe nevojat e tyre. Por nëse partneri juaj ju mbyll ju ose flet mbi ju, nuk arrini në asnjë zgjidhje sepse ata refuzojnë të dëgjojnë.

  Ata dhurojnë vëmendje seksuale/romantike të tjerëve

  Nëse një marrëdhënie duhet të mbijetojë, çifti duhet jo vetëm të jetë i gatshëm të përqafonë të mirën, por edhe të pranojë dobësitë e tyre. Kjo nuk do të thotë se një person nuk duhet të përpiqet të përmirësohet.

  Dhe natyrisht, nëse kanë një problem serioz si përdorimi i substancave, ai duhet të trajtohet për të shpëtuar marrëdhënien. Por në fund, nëse partneri juaj ankohet vazhdimisht se ju nuk po i plotësoni standardet e tyre të pamundura, është koha të mendojë për ndarje.

  Ata marrin kënaqësi duke të parë të vuash

  Ky është treguesi i manipulimit në marrëdhënie. Ndonjëherë, njerëzit në marrëdhënie tërheqin rrugën për të dominuar partnerin, duke i bërë ata të ndjehen të përulur dhe të fajshëm. Dhimbja juaj bëhet argëtim i tyre.

  Ata nuk mund të jenë kurrë të sinqertë

  Nëse vazhdimisht po kapni partnerin tuaj që gënjen, apo ata po ju fshehin qëllimisht informacion, është krejt e qartë se ata kanë probleme që mund të zgjidhen vetëm përmes terapisë. Ju duhet të përcaktoni nëse ata janë të gatshëm të ndryshojnë, apo ndoshta ka probleme themelore si një sëmundje e personalitetit.

  Ata dëshirojnë të shkatërrojnë vetëbesimin tuaj

  A del partneri yt jashtë rrugës së tij për të të bindur që je një person i keq? A kritikojnë ata gjithçka që bën, qoftë gatimi yt, hobi tuaj, trupi yt, apo edhe gjërat mbi të cilat nuk ke aspak kontroll? Kjo nuk është një gjë e vogël, është një shenjë e qartë e abuzimit. Dikush i cili supozohet të të dojë, nuk duhet të sulmojë vetëbesimin tënd.

  Cifti 10

  Çfarë duhet të bëjë dikush nëse partneri i tij nuk e respekton?

  Nëse ndodh ndonjë nga këto gjëra në marrëdhënien tuaj, ju duhet të mbroheni. Mësoni të thoni “jo” pa pasur nevojë të shpjegoheni. Respektoni veten tuaj. Dhe në fund, partneri juaj duhet të jetë i gatshëm të respektojë kufijtë tuaj dhe madje të kërkojë ndihmë nëse situata e justifikon.

  spot_imgspot_img