8.1 C
Switzerland
More

  Si të menaxhojmë zemërimin

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe...

  Teilen

  Zemërimi është një ndjenjë plotësisht natyral

  Zemërimi është i natyrshëm, por duhet ta kontrollojmë atë. Shpesh jemi të zemëruar për ngjarje të jashtme. Megjithatë, nuk duhet ta lejojmë një moment të keq të na prishë ditën. Ka mënyra efektive për të menaxhuar zemërimin tonë.

  Zemerimi 04

  Gjej zgjidhje

  Ka raste kur zemërimi nuk ia vlen. Nëse fëmija juaj ka dhomën e përzier, ndoshta nuk ju pëlqen, por mbyllja e derës mund të jetë zgjidhje. Nëse partneri juaj vonon për darkë, hani pa pritur ose caktoni darkë më vonë. Mospuntualiteti i tyre nuk duhet të prishë natën tuaj.

  Fal dhe harro

  Nuk është gjithmonë e lehtë të falësh të tjerët veçanërisht nëse kanë bërë dika që të ka lënduar vërtet. Por ti nuk fiton asgjë duke mbajtur inat dhe duke lejuar zemërimin tënd ndaj tyre të vazhdojë dhe madje të përkeqësohet. Duke i falur, të dy mësoni një mësim nga përvoja dhe jeni në gjendje të ecni përpara. Idealisht, kjo do të forcojë edhe marrëdhënien tuaj.

  Bëj një bisedë kur humori yt është i qetë

  A jeni të frustruar sepse fëmijët tuaj apo partneri po bëjnë gjëra që ju bezdisin? Në vend që t’i bërtisni atyre në kulmin e zemërimit tuaj, pse të mos uleshni dhe të flisni me ta kur mendja juaj është e qetë dhe e qartë? Do të jeni në gjendje t’i adresoni ata në një mënyrë diplomatike, jo-konfliktuale, e cila nga ana tjetër do t’i bëjë ato më të hapur ndaj asaj që ju keni për t’i thënë.

  Zemerimi 01

  Humori si mjet

  Kur jeni të zemëruar për diçka, krijohet tension i vërtetë. Kjo është kur humori bëhet shumë i dobishëm për të lehtësuar këtë. duke hedhur në lojë një shaka të pritur dhe duke i bërë ata të qeshin, do të jetë e vështirë për çdo nga ju të qëndrojë i zemëruar për një situatë.

  Vetëm jeni të kujdesshëm që të mos përdorni ironinë e ashpër pasi ajo nuk është e synuar për të prodhuar një qeshje; ajo është e destinuar vetëm për t’i lënduar ata.

  Bëni kujdes për fjalët që përdorni

  Kur ndiheni të inatosur, mund të thoni gjëra që mund të pendoheni më vonë. Ju mund të ndiheni të kënaqur t’u shkaktuar dhimbje të tjerëve, por kjo mund të shkaktojë dëme të përhershme në marrëdhëniet tuaja. Prandaj, kur jeni të zemëruar, mendoni me kujdes përpara se të flisni.

  Përdorni gjuhën pasive

  Përdorimi i deklaratave që përfshijnë emrin “Unë” dhe flitja në mënyrë pasive do t’ju lejojë të shpreh veten pa i bërë ata të ndihen në mbrojtje.

  Për shembull, në vend se të thoni: “Ti kurrë nuk ndihmon në pastrimin e dhomës së ndenjies”, një frazë si “Unë ndihem i/e pafë lumtur sepse jam i vetmi/i vetmja që po i jap radhë dhomës së ndenjies dhe do të kishte vërtet nevojë për ndihmë.” Është një mënyrë diplomatike për të caktuar fajin pa i bërë ata të ndihen sikur po flitet poshtë për ata.

  Zgjidhni një teknikë relaksimi

  Qofshin të frymëmarrjes së thellë, yogës, dëgjimit të muzikës qetësuese, ose shkrimit të poezisë në një ditar, të gjithë mund të gjejmë një mënyrë për të bërë veten të ndihemi më të qetë. Zemërimi do të shkrihet dhe ne do të ndihemi sërish të mrekullueshëm!

  Zemerimi 06

  Kërko ndihmë nga një profesionist

  Pavarësisht se sa shumë përpiqemi, ka kohë kur thjesht nuk mund ta menaxhojmë dot problemet tona të menaxhimit të zemërimit. Kjo është koha kur bëhet ide e mirë të flasësh me një terapist. Puna e tyre nuk është të të gjykojnë; ata janë aty për të të ndihmuar të gjeni mënyra për të kapërcyer zemërimin tuaj duke përdorur një plan të zhvilluar, të provuar mirë.

  Shko për të vrapuar

  Duke qenë se zemërimi sjell një shtim të energjisë, pse mos ta përdorim atë për të mirë? Merr mundësinë për të djegur atë energji duke dalë për të vrapuar. Merr frymë të pastër, ushtrohu, dhe kthehu në shtëpi duke ndjere më mirë! Si një shënim shtesë, mos përdorni këtë energji për qëllime agresive, të tilla si të godasësh me furcë një thes sërite. Studimet kanë treguar se, në vend të lirimit të agresionit, kjo mund ta rrisë atë, në fakt.

  Zemerimi 03

  Merr një pushim

  Çfarë bëjnë zakonisht njerëzit kur një fëmijë sjell probleme? Ata i vendosin në një cep, në mënyrë që t’i japin atij mundësi të qetësohet pa pasur nevojë të ndërveprojë me të tjerët. Si të rritur, pse mos të bëjmë të njëjtën gjë? Tërhiquni nga situata dhe kthehuni vetëm pasi të ndiheni që mund ta trajtoni problemin pa atë zemërim.

  spot_imgspot_img