9 C
Switzerland
More

  Përballja me xhelozinë në një lidhje dashurie

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Menaxhimi i xhelozisë në marrëdhënie

  Çelësi për një marrëdhënie të qëndrueshme është një marrëdhënie e ndërtuar mbi dashuri, respekt reciprok, besim dhe dëshirë për të komunikuar.

  Xhelozia 01

  Shprehni ndjenjat tuaja të sinqerta në lidhje me xhelozinë

  Nëse ndjenjat e xhelozisë fillojnë të shfaqen, është një ide e mirë të uleni dhe të bisedoni me partnerin tuaj. Megjithatë, xhelozia është një luftë brenda jush, kështu që është plotësisht e rëndësishme që të reflektoni përpara se të uleni për të biseduar. Më pas, tregoni partnerit tuaj atë çka keni zbuluar. Jini të hapur dhe të sinqertë rreth ndjenjave tuaja, dhe diskutoni gjërat që ju bëjnë të ndiheni të paduhur. Por në fund të fundit, fati i marrëdhënies tuaj varet nga mënyra se si menaxhoni xhelozinë tuaj.

  Xhelozia dhe mosiguria dy gjëra të lidhura në mënyrë të ngushtë

  Xhelozia shpesh është një reagim ndaj ndjenjës së kërcënuar nga diçka ose dikush. Edhe pse është diçka që të gjithë e përjetojmë në një farë mase, kur lejojmë që xhelozia të na konsumojë, ajo mund të krijojë shkatërrim. Prandaj, herën tjetër që kapeni veten duke ndjerë xhelozinë, merrni një moment për të pyetur veten se çka ju frikëson dhe nëse reagimet tuaja janë të arsyeshme. Ballafaqoni xhelozitë tuaja direkt.

  Menaxhoni emocionet tuaja

  Nuk ka nevojë ti mohoni ndjenjat tuaja të xhelozisë. Pranoni të vërtetën se është e sikletëshme dhe kërkoni mbështetje nga të tjerët, veçanërisht nga partneri juaj, në vend që të shpërtheni dhe t’i fajësoni ata për mënyrën si ndiheni. Gjithashtu, mos harroni se ju jeni përgjegjës për menaxhimin e emocioneve tuaja; nuk mund të prisni që të tjerët ta bëjnë këtë për ju, as të dëshironi ta bëjnë!

  Xhelozia mund të vijë nga përvojat unike të kaluara të secilit prej nesh

  Miqtë, familja dhe marrëdhëniet e mëparshme romantike kanë një ndikim të madh në burimin e dhimbjes dhe mosigurisë tonë. Por vetëm për shkak se, për shembull, ish-çifti yt të ka tradhtuar, nuk do të thotë se duhet të supozosh të keqen për partnerin aktual. Duke u treguar atyre se je lënduar në të kaluarën, ata mund të jenë më ndjeshëm dhe kujdesen për nevojat e tua, të cilat në këmbim do të çojnë në më pak xhelozi.

  Adresoni pasiguritë tuaja

  Para se të flisni me partnerin tuaj të dashur, identifikoni shkakun kryesor të sjelljes suaj dhe përkushtohuni për të trajtuar ankthin tuaj. Në vend që të rrëzoheni në trishtim vetvetiu, reflektoni mbi cilësitë tuaja pozitive. A jeni dashamirës, besnik dhe komunikues i mirë? Duke pranuar këto përparësi dhe duke përfshirë një partner që ju vlerëson për to, do të ndiheni të aftë të tejkaloni ndjenjat e xhelozisë.

  Xhelozia juaj nuk do të thotë se ai/ajo ka bërë diçka gabim

  Nëse xhelozia del në pah, mos e ngatërroni këtë për një lloj ndjesie të gjashtë që zbulon një lidhje të humbur. Mos u përgjoni në telefonin e tij/saj, duke kërkuar të konfirmoni paragjykimet e pabaza se ata po i dërgojnë mesazhe një dashnori të fshehtë. Kur i lejoni vetes t’i frikësoheni skenarëve imagjinarë, gjithçka që po bëni është të sabotoni një marrëdhënie me dikë që nuk ka ndërmend t’ju tradhtojë.

  Bëni pyetjen se çfarë mungon në marrëdhënien tuaj

  Kur ndjenjat tuaja të xhelozisë përfshijnë një person të tretë, merrni pak kohë për të reflektuar në rrjetën e emocioneve që po përjetoni. Mos ndërmerrni veprime bazuar në supozime ose duke përdorur përvojat negative të së kaluarës për të justifikuar trajtimin tuaj ndaj partnerit tuaj aktual. Megjithatë, është krejtësisht e arsyeshme të pyesni veten se çfarë merr personi i tretë nga kjo marrëdhënie që ju nuk jeni. A do të humbisnit ndonjë gjë nëse do t’i jepnit fund lidhjes? Nëse përcaktoni se nevojat tuaja nuk po plotësohen, me çdo kusht, vazhdoni.

  Shprehni shqetësimet tuaja në mënyrë të sinqertë

  Nëse partneri juaj vepron në një mënyrë që ju e vlerësoni të papërshtatshme ose dikush tjetër po sjell ndjenja të xhelozisë, është rëndësi të kuptoni dhe të adresoni këtë menjëherë. Mund të zbuloni se partneri juaj nuk ka pasur qëllime të këqija, por për këtë arsye është e rëndësishme të vendosni kufijtë në marrëdhëniet tuaja. Nuk është e kontrollueshme të bllokoni njerëzit në jetën e tyre në media shoqërore vetëm sepse ndiheni të pambështetur duke i krahasuar ata me veten tuaj, por nuk ka asgjë të keqe në ruajtjen e privatisë.

  Reflektoni para se të ndërmerrni veprime

  Reagimi juaj ndaj ndjenjave të përkohshme të zemërimit dhe xhelozisë, në mënyrë direkte ndikon në jetën tuaj. Humbja e kontrollit mbi emocionet tuaja mund të sjellë pasoja të vështira për marrëdhënien tuaj. Merreni frymë të thellë, gjeni një vend të qetë për t’u qetësuar dhe për të menaxhuar xhelozinë kur ajo ngre kokën.

  Gjeni mënyra konstruktive për ta përballuar

  Përballja me xhelozinë e shkaktuar nuk është një ilaç për zgjidhjen e çështjeve themelore. Sidoqoftë, ridrejtimi i fokusit tuaj në diçka tjetër mund t’ju ndihmojë të shmangni veprimin e emocioneve tuaja në një mënyrë joproporcionale.

  spot_imgspot_img