9 C
Switzerland
More

  Këshillat kryesore për një shtëpi të pastër

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Truke për një pastrimin të shpejtë të shtëpis suaj!

  Askujt nuk i pëlqen  pastërimi, pa marrë parasysh llojin e pastërimit që duhet të bëni. Është një detyrë e zakonshme që mund të jetë shumë e mërzitshme dhe t’ju marrë shumë kohë.

  Pastrimi Clean 01

  Por, çfarë nëse kishit një mënyrë për të ulur drastikisht kohën që duhet t’i kushtoni pastërimit? E mira është se mund ta bëni. Pastruesit profesionistë kanë dhënë disa truke shumë efektive për të reduktuar kohën e pastërimit. Me një planifikim të kujdesshëm, mund të përdorni këto këshilla profesionale për të pastruar shtëpinë tuaj në pak kohë.

  Sigurohuni që keni një sistem

  Një nga ndryshuesit më të mëdhenj në pastërimitën e shpejtë është të siguroheni që keni një sistem të mirë. Secilën herë që pastrojëni, ndiqni hapat e njëjtë, duke vendosur një rutinë. Kjo rutinë përmirëson efikasitetin e pastërimit tuaj. Si rezultat, shpejtësia vjen nga procesi, jo nga vrapimi. Vërtetë, mund të pastroni shtëpinë tuaj në kohë shumë më të shkurtër. Kjo nuk është vetëm një truk.

  Pastro nga lart në poshtë dhe pastaj nga majtas në djathtas

  Shpeshherë, bëjmë pastërmimin më të vështirë sepse nuk kuptojmë se si e shpërndajmë pluhurin. Shumica e njerëzve pastrojnë atë që sheh me sy, dhe siç shkojnë në një vend tjetër, pluhuri nga zona e mëparshme bie mbi hapësirën e sapo pastëruar. Nëse punoni nga lart në poshtë dhe nga majtas në djathtas, siguroheni efikasitet duke parandaluar pastërmimin e përsëritur të vendeve të njëjta.

  Bëhuni një pastërues proaktiv

  Pastroje para se të grumbullohen plehrate. Hedhja e sprayit çdo herë që merrni dush për të mbajtur dushin tuaj të pastër. Thjesht fshini e lëreni. Nuk keni nevojë të bëni diçka tjetër, si fshirja.

  Sighuni të keni mjetet e duhura për pastrim

  Mbajtja e gjithçkaje të gatshme për përdorim është një mënyrë e madhe për të kursyer kohën, e cila nënkupton vendosjen e gjërave në vendin e tyre të duhur.

  Përdorni limonin

  Limonat janë një mjet i shkëlqyeshëm për pastrim. Ata kanë aftësi natyrale për të larguar pluhur, ndyshkun, dhe njollat. Shtrydhëni lëng limoni mbi ndryshkun ose njollën dhe prisni për 10 minuta. Për njollat e vjetëra dhe të vështira, fërikoni me furçë të fortë gjithashtu.

  Hiqni qafe yndyrën e kuzhinës

  Yndyra është fajtorja numër një në një kuzhinë të papastër. Një grumbull yndyre mund të jetë shumë e vështirë për të pastruar dhe mund të marrë shumë kohë në procesin e pastërimit. Sigurohuni të mbani yndyrën në minimum me një detergjent të mirë për larjen e enëve, të cilin mund ta zvogëloni në një lugë detergjent në një gallon ujë të ngrohtë.

  Merru me mikrovalën

  Mikrovalët mund të jenë të vështira për t’u pastruar sepse shumë njerëz lejojnë që ushqimi dhe mbeturinat të grumbullohen brenda me kalimin e kohës. Pra, pastrimi i gjithë kësaj arme kërkon shumë kohë dhe përpjekje për ta hequr. Por një hak ekspert është të përdorni mikrovalën në avantazhin tuaj. Vendosni një filxhan kafeje me ujë në mikrovalë derisa të vlojë e nxehtë. Duke bërë këtë, formohet lagështia, e cila liron çdo gjë në pjesën e sipërme, anëve ose të poshtme të mikrovalës.

  Myku i banjës

  Myku është i njohur për të hyrë në banjo pasi ato nuk kanë ventilim të mirë si hapsirat e tjera dhe janë zona shumë të lagura në përgjithësi. Mund të vritni mykun dhe plehrat me peroksid hidrogjen, duke lejuar që të mbesin për 3 deri në 5 minuta. Mund të parandalojnë rritjen e mykut duke siguruar që të ndizni ventilatorin e banjës gjatë dushave.

  Ndaloni grumbullimin e depozitave minerale

  Ju mund të keni dëshirën për të hequr qafe depozitat minerale nga uji i fortë me një furçë me qime. Por kjo do të shkatërrojë rubinetat tuaja. Pra, në vend të kësaj, provoni të përdorni uthull të bardhë dhe ta pastroni me një leckë. Kjo do të jetë shumë më e lehtë për pajisjet tuaja dhe do t’i bëni ato të shkëlqejnë si të reja.

  Pastrimi Clean 03

  Njihuni me gomën magjike

  Ky mjet i dobishëm është një shpëtimtar për pastrim. Ekspertët shprehen me zemërim se sa të dobishëm janë këto goma të vogla sepse mund t’i përdorni pothuajse në çdo gjë. Nga vaska deri te tavanet, mund t’i pastroni me gomën magjike. Ju gjithashtu mund të pastroni mure dhe dysheme si pllakë, laminat dhe madje edhe dru. Dhe sigurisht që kursejnë kohë në krahasim me pastrimin dhe spërkatjen e vazhdueshme.

  spot_imgspot_img