9 C
Switzerland
More

  Përsa i përket marrëdhënive, thënia “më fal” ka rëndësi të madhe

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Rëndësia e faljes në marrëdhënie: Një hap i rëndësishëm drejt zgjidhjes së konflikteve

  Është i paevitushme të hasni probleme në marrëdhënien tuaj. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të keni një qasje të mirë për zgjidhjen e konflikteve. Pa mësuar si të zgjidhni problemet, diçka e thjeshtë mund të spiralojë dhe të shkaktojë dëme të vërteta lidhjes suaj me partnerin tuaj të rëndësishëm. Ka shumë mënyra për të kaluar mbi konfliktin, por një nga mënyrat më efektive është thjesht të kërkoj falje.

  MeFal 02

  Çfarë do të thotë të kesh keqardhje?

  Kur bëhet fjalë për të kërkuar falje në një marrëdhënie, ka disa motive të mundshme pas këtij veprimi. Ndoshta keni thënë diçka për të cilën pendoheni dhe që mund të ketë të prekur negativisht partnerin tuaj. Mund të mos e keni menduar atë në momentin e thënies, por e keni bërë nga zemërimi ose nga impulsiviteti. Ju mund të keni bërë një gabim dhe dëshironi të mos keni lënduar ndjenjat e partnerit tuaj.

  Vini re se si ndryshuan gjërat nëse bënit ose nuk kërkoni falje. Nëse nuk keni kërkuar falje, mund t’ju është dashur më shumë kohë për t’u marrë me ta. Ata mund të kenë vazhduar të ndihen emocionalë ose të zemëruar për gabimin që keni bërë. Ata madje mund të kishin shmangur të flisnin me ju për një kohë derisa të ndiheshin më të gatshëm për t’u marrë me problemin.

  Të mos i kërkosh falje partnerit mund të zgjasë vërtet ndjenjat e tij dhe të gjithë situatën. Gjetja e një mënyre për t’i bërë ata të ndihen sikur ju intereson se si ndihen është një nga mënyrat më të mira për të kapërcyer një konflikt si ky. Pa kërkuar falje, partneri juaj mund të ndihet vazhdimisht i lënduar apo edhe i mosrespektuar.

  Pse është kaq e rëndësishme të thuash që të vjen keq në një lidhje?

  Rëndësia e të kërkuarit falje në marrëdhënien tuaj ka të bëjë me atë se si do të ndikojë pozitivisht në partnerin tuaj. Dhe çelësi për të kërkuar falje të mirë është ta kuptosh atë.

  Vetë fjalët tingëllojnë bukur, por shumica e njerëzve mund të dallojnë kur dikush po thotë diçka që nuk e nënkuptojnë. Partneri juaj definitivisht nuk do të kujdeset shumë për faljen tuaj nëse e thoni atë vetëm për ta qetësuar.

  Së pari, ju duhet të kuptoni se çfarë keni bërë në të vërtetë gabim, në mënyrë që të mund t’i shihni vërtet gjërat nga ana e tyre e historisë. Vetëm atëherë, pasi të mund të ndjeheni me ndjenjat e tyre, mund të kërkoni një falje të vërtetë. Pasi të ndjeni dhimbjen dhe emocionet e tyre, mund të jeni të sinqertë duke kërkuar falje të vërtetë.

  MeFal 03

  Pse është e vështirë t’i kërkosh falje të dashurit ose të dashurës tuaj?

  Edhe pse është e dobishme të thuash se i vjen keq partnerit, kjo nuk do të thotë se do të jetë gjithmonë e lehtë.

  Ndonjëherë mund të mos dëshironi ta thoni sepse jeni të shqetësuar se partneri juaj nuk do ta pranojë. Ju mund të ndiheni sikur nuk do të besojnë se jeni të sinqertë. Gjëja që duhet mbajtur mend këtu është se reagimi i tyre ndaj jush nuk është në kontrollin tuaj. Gjithçka që mund të bëni është të kërkoni falje nga zemra dhe të shpresoni se do të vijë ndonjë e mirë prej saj.

  Ju madje mund të ndiheni keq për veprimet tuaja, të cilat mund t’ju bëjnë të frikësuar kur kërkoni falje. Është gjithmonë një rrezik, pasi veprimet tuaja mund ta lënë marrëdhënien përtej riparimit. Por të thuash që të vjen keq mund t’ju ndihmojë të hiqni qafe atë faj dhe turp për sjelljen që treguat ndaj partnerit tuaj.

  Mund të ndodhin momente kur mendoni se nuk keni asgjë për të kërkuar falje, por partneri juaj vë në dukje ndryshe. Duke shprehur keqardhje dëshmon që jeni i gatshëm të vendosni ndjenjat e tij/saj të parat, pavarësisht nga qëndrimi juaj.

  spot_imgspot_img