9 C
Switzerland
More

  Sekreti i suksesit në një lidhje 10+ vjeçare

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  10 vjet bashkë me dikë është një kohë e gjatë dhe e admirueshme

  10 vite në një lidhje është një kohë e gjatë, por atë që të bën të ndjehesh siç zemra jote kthehet në mjedisin e saj është fakti që i dashuri yt është ende i pandarë me ty pas kaq kohësh. Nuk është diçka e lehtë të mbash një lidhje për aq kohë, por nuk është asgjë e pamundur. Ja disa nga karakteristikat e çifteve që janë ende të lidhur me njëri-tjetrin edhe pas një dekade:

  Biseda e cifitit

  Një komunikim i suksesshëm

  Sipas Dr. Catherine Jackson, psikologe dhe neuroterapiste, një komunikim i hapur është një temel i ngritur për të krijuar marrëdhënie reale dhe të qëndrueshme. Çiftet që flasin dhe komunikojnë më shumë kanë tendencën të reduktojnë nivelet e debatit dhe konfliktit. Nëse nuk ekziston një platformë e qartë e përballjes së problemeve dhe prirje negative nënshtruese në një partneritet, dr. Jackson mendon se është e vështirë t’i shpërndash fuqitë në marrëdhëniet tuaja. Nëse gjendja e pakënaqësisë vazhdon të rritet në një lidhje, komunikimi i dobët mund të shkaktojë tensione të panevojshme në lidhje, gjë që mund të ndikojë në rezultatin e një marrëdhënie të shëndetshme. Për të arritur një ndjenjë u kënaqme dhe të ndërtoni një lidhje të fortë, Dr. Jackson sugjeron një platformë të qartë për të diskutuar me partnerin tuaj.

  Me anë të organizimit të vazhdueshëm të takimeve

  Ciftet që planifikojnë takime të rregullta me prioritetin e kohës së bashkuar kanë më shumë gjasa të ndërtojnë marrëdhënie të gjata dhe të qëndrueshme. Kjo mënyrë e përditshme e të kaluarit kohës së bashku ofron paqe dhe befasi në një jetë të ngarkuar me përgjegjësi të ndryshme. Gjithashtu, ndihmon në mbajtjen e flirteve të lehtësia e zakonshme që kemi parë në fillim të një lidhjeje.

  Njerëzit shpesh largohen dhe ndahen në rrugët e tyre në shoqërinë e njëri-tjetrit.

  Një nga këshillat që Dr. Jackson i sugjeron çifteve është të udhëtoni sa më shpesh që të mundni. Vendosja në ambientet e reja dhe largimi nga rutina e zakonshme shpesh sjell energji të tanishme për të dyja palët dhe ofron një mundësi për të rilidhur sërish. Jo vetëm kjo, por udhëtimi mund të jepë mundësinë për të mësuar diçka të re për partnerin tuaj. Prandaj, një udhëtim i shpeshtë mund të jetë më shumë se vetëm një pushim, por një mënyrë e mjeshtërishme për të zgjuar edhe lidhjen tuaj. Kështu që, le të kemi një zëri të qetë, por profesional në këshillat tona.

  Cifti

  Sens humori

  Të pasur një ndjenjë të përbashkët të humorit mund të jetë shumë të dobishme për të përmirësuar marrëdhënien tuaj. Qeshja e përbashkët mund ta forcojë lidhjen tuaj dhe ta mbajë shkëlqyeshëm flakën e dashurisë. Nëse nuk keni humorin e përbashkët, mund të jeni shokë shtëpie ose partnerë biznesi, por pakënaqësisht, nuk do të keni ndonjë lidhje dashurie.

  Në një debat mund të kenë qëndrime të kundërta.

  Kjo është një fakt i cili nuk do të ndryshojë kurrë: ju nuk do të jeni në gjendje të rriteni dhe të jetoni në një shoqëri pa debatuar dhe diskutuar me njerëzit e ndryshëm. Megjithatë, mos u ndjekni nga frika e konfliktit. Me sa më shpejt ta pranoni faktin që njerëzit kanë mendime të ndryshme, aq më shpejt do të jeni në gjendje të komunikoni me argumente dhe të arrini një marrëveshje me mendime të ndryshme. Çiftet, megjithëse kanë konflikte, ata që e bëjnë këtë aftësi e kanë trajnuar dhe janë bashkë edhe pas shumë vitesh.

  Por, nuk është aq e rëndësishme të fitoni në debat. Në fakt, marrëdhëniet janë më të rëndësishme se të fitosh çdo debat që ke. Prandaj, përdorni mënyrat tuaja për të zgjidhur ndryshime në ushtri, duke komunikuar në mënyrë të ndershme dhe të hapur për të arritur një marrëveshje të përbashkët. Në këtë mënyrë, zëri juaj do të jetë profesional dhe do të ndihmojë në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve.

  Cifti

  Edukata

  Kur çiftet kultivojnë sjelljen pozitive ndaj njëri-tjetrit, ajo shoqërohet me një valë energjie optimiste, e cila u ndihmon të lidhen më shumë me njëri-tjetrin. Në të kundërt, është shumë e vështirë të ndihmojë me dashuri dikë që nuk është i sjellshëm dhe që thella e tij rrethon veten me energji negative.

  Me synime afatgjata janë ata që e kanë horizontin e tyre të mprehtë.

  Kur çifti fokusohet në qëllimet afatgjata, ata e kuptojnë që çdo pengesë që paraqitet është thjesht një sfidë e përkohshme. Çiftet që vazhdojnë të jenë të fortësisë së lidhjes, edhe nëse janë kaluar shumë vite, e dinë që mund të kapërcejnë çdo të metë, sepse janë një ekip i fortë dhe të besueshëm. Nëse kërkoni të ndërtoni një lidhje afatgjatë dhe të suksesshme, është e rëndësishme të kuptoni se do të hasni pengesa dhe vështirësi në rrugëtimin tuaj të së bashku. Por, në vend që të humbëni shpresën dhe të ndaheni, mund të punoni si një skuadër dhe të bëni njëri tjetrin të ndjeheni të aftë dhe të motivuar për të kapërcyer çdo sfidë.

  spot_imgspot_img