9 C
Switzerland
More

  Si ta krijoni një mardhënie të fortë dhe të suksesshme

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Si të krijojmë stabilitet dhe rezultate pozitive në marrëdhënie

  Në një marrëdhënie, partnerët duhet të jenë të kujdesshëm ndaj njëri-tjetrit për të krijuar stabilitet. Këtu janë disa mënyra për të arritur rezultate pozitive.

  Cifti 27

  Shfaq besim

  Për marrëdhënien të funksionojë, besimi te partneri është i domosdoshë, edhe pseë pak xhelozie është normale. Ndërsa nuk mund të jeni bashkë 24 orë në ditë, nuk është e nevojshme të i thërrisni ose dërgoni mesazhe të vazhdueshme kur ata po shijojnë një mbrëmje me shoqëri. Nëse i doni ata dhe dini se ata ju duan ju, nuk ka asgjë për të shqetësuar.

  Respekti reciprok është kyç

  Reciprociteti është i themelshëm. Respekti që i jep partnerit tënd është respekti që merr. Bëhu i hapur ndaj ideve të reja dhe bëje marrëveshjen një komponent themelor të marrëdhënies tuaj. Mund të keni mosmarrëveshje, por një fluks i lirshëm i ideve dhe opinioneve do ta bëjë më të lehtë për t’i tejkaluar ato.

  Komunikimi efektiv është thelbësor

  Nëse vendosni një linjë të komunikimit, do të jeni të pajisur për të zgjidhur keqkuptime në marrëdhënien tuaj kurdo që ato lindin. Gjithashtu, ju do të jeni më të gatshëm për të gjetur zgjidhje para se situata të del jashtë kontrollit, pasi jeni të rehatshëm të shprehni veten.

  Merr kohë për veten tënde

  Edhe pse është e qartësisht e rëndësishme që të jesh aty për partnerin tënd kur ata kanë nevojë për ty, nuk duhet kurrë t’i injorosh veten. Cakto kufij në fillim të marrëdhënies duke e bërë të qartë se je i/e fokusuar tek “koha për mua”. Nuk ka asgjë egoiste në dëshirën për hapësirë. Kjo mund të përfshijë një ndalesë periodike nga partneri i rëndësishëm, duke përfshirë një pushim të fundjavës për të pastruar mendjen kur është e nevojshme.

  Bashkohuni në aktivitete së përbashkët

  Përveç intimitetit, është e rëndësishme që marrëdhënia të jetë e shumëdimensionshme. Përmes zhvillimit të interesave të përbashkëta, çifti mund të lidhet në mënyra të ndryshme, pavarësisht nga veprimet që ndodhin në dhomën e gjumit. Mund të bashkoheni në një klub librarie, të bëni bicikletë së bashku ose të përcaktoni qëllime të përbashkëta për të arritur së bashku.

  Pranojini dallimet tuaja

  Kur ju dhe partneri juaj keni shumë gjëra të përbashkëta, kjo tregon se jeni të përputhshëm. Megjithatë, ju akoma jeni individe të ndryshëm me mangësitë dhe ndjeshmëritë tuaja unike. Në vend që t’i shikoni këto dallime si pengesa për lidhjen tuaj ose të përpiqeni të ndryshoni partnerin tuaj, shprehni mrekullinë që arrini të funksiononi së bashku, pavarësisht dallimeve.

  Biseda e hapur për financat është e domosdoshme

  Një nga arsyet kryesore pse marrëdhëniet dështojnë është sepse çifti nuk mund të mbajë të njëjtën qasje kur vjen puna tek paratë. Kjo është arsyeja pse është thelbësore që ju të uleni së bashku dhe të përcaktoni një buxhet, të pajtoheni se si do të ndani shpenzimet e shtëpisë dhe të zhvilloni një strategji për të kursyer para.

  Ruani nderin dhe praktikoni frymën e pështirësisë

  Pranojeni gabimet tuaja dhe kërkoni falje. Tregoni durim kur partneri juaj bën diçka që ju mërzit. Mos mbani urrejtje dhe mos sjellni në bisedë grindjet e kaluara.

  Ofroni mbështetje emocionale

  Tregoni dashuri dhe mbështetje të vërtetë ndaj partnerit tuaj në momentet e vështira. Përkujtoj se sa shumë ju rëndësi për ta kur ata ndihen të pasigurt. Përpiquni të rrisni besimin e tyre në vetveten nëse kanë humbur punën, duke i ndihmuar ata në kërkimin e një mundësie të re pune. Në fund të fundit, do të dëshironit që ata t’ju ofronin të njëjtën mbështetje në raste të kundërta.

  “Koha është një dhuratë e çmuar” janë fjalë për të jetuar sipas tyre

  Koha në këtë planet është e shkurtër. Vlerësoni partnerin tuaj dhe kushtoni kohë njëri-tjetrit. Krijoni përvoja të reja për të qëndruar të lumtur bashkë.

  spot_imgspot_img