9 C
Switzerland
More

  Varësia në dashuri nuk është romantike siç mendohet

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Në të gjitha lidhjet, xhelozia dhe dëshira për ta kontrolluar partnerin janë fenomene të shpeshta

  Në çdo marrëdhënie shpesh ndodhin momente të xhelozisë dhe dëshirës për të kontrolluar partnerin. Por cila është përmasa e varësisë në dashuri? Një kuptime të zgjuar dhe kreative në lidhje me këtë temë janë ndërkohë të nevojshme.

  Dashuri xhelozi

  Të varurit nga dashuria janë si personat e varur nga seksi; ata kërkojnë diçka që të plotësojë kënaqësitë e tyre emocionale nëpërmjet marrëdhënies me një person tjetër, duke u shpresuar se kjo do t’u japë një ndjenjë stabiliteti dhe jetësor.

  Një nxitje e tillë nuk mund të shpëtohet lehtë nga vetëdija personale, por kërkon një qasje profesionale dhe të zgjuar në përballje me këto sfida emocionale.

  Në vazhdën e kërkimeve për të kuptuar një person që është i varur nga dashuria, janë shfaqur disa shenja thelbësore. Ndër to, mund të përmendim:

  Fantazia

  Dashuria është një ndjenjë e jashtëzakonshme që na kap dhe na përfshin në një dimension tjetër të ekzistencës sonë. Por, ajo nuk është e kërkuar gjithmonë reciprokisht nga personi tjetër

  Këtu mund të ndodhet liria për të shkuar në një udhëtim imaginativ, kur dikush me një përqendrim të sinqertë në dashurinë mund të ndërtojë një marrëdhënie ëndërruese në mendjen e tyre.

  Njerëzit që kanë një lidhje të fortë me dashurinë, mund të ndryshojnë e përshtaten në mënyra të ndryshme për të impresionuar partnerin e tyre. Bëhet fjalë për adaptim të personalitetit, pamjes, stilin e rrobat dhe madje edhe ndryshim të rutinave të tyre ditore, me qëllim për të ‘përplasur’ më mirë me atë person dhe të sigurojnë vendin e tyre në mendjen e tyre.

  Dashuri xhelozi

  Të varur në dashuri

  Individët që vuajnë nga varësia e dashurisë zakonisht e përjetojnë një cikël të vazhdueshëm të marrëdhënieve të dështuara, pasi janë të prekur rëndë nga intensiteti i ndjenjave të tyre.

  Njerëzit e këtillë shpesh gabojnë duke menduar se duhet të gjejnë dikë tjetër menjëherë pasi marrëdhënia e tyre mbaron, në kërcënimin e tyre se do të jenë vetëm.

  Ky fenomen mund të nxitë fantazitë tek individët të cilët nuk janë të lirë për të ndërtuar marrëdhënie të shëndetshme me të tjerët, ndërkohë që mund të rrëmbehen në një lidhje jo të shëndetshme dhe të ndjehen të fiksuar për personin në fjalë.

  Dashuri xhelozi

  Obsesioni dhe nevoja

  Një nga tiparet kryesore të një personi të varur nga dashuria është sjellja e obsesionit në lidhjen e tyre. Këta persona mund të shfaqin sjellje të veçanta, duke bombarduara partnerin e tyre me dhurata të ndryshme si shenja dashurie.

  Dashuri xhelozi

  Intimiteti i vërtetë është një sfidë e vërtetë në shoqërinë moderne.

  Njerëzit që e kanë dashurinë si një varësi të marrëdhënieve, ndeshen shpesh me vështirësi pasi shkëputja nga faza e pasionit mund të pengojë krijuimin e një marrëdhënieje të shëndetshme.

  Njerëzit që janë të varur nga dashuria shpesh kërkojnë atë që ata mendojnë se është ‘marrëdhënie perfekte’ sepse mendojnë se do t’i zgjidhë të gjitha.

  Kjo mund të nënkuptojë gjithashtu përfundimin në marrëdhënie jo të shëndetshme me njerëz të tjerë që mund të jenë intensivë që në fillim, duke përdorur shpesh seksin si një mënyrë për të mbajtur partnerin e tyre.

  Indinjatë ndaj miqve dhe familjes

  Shpesh herë dëgjojmë njerëzit që përdorin konceptin e “qëllimeve të marrëdhënies” si një shenjë zili ndaj suksesit të tjerëve.

  Dashuria ka aftësinë për të ndikuar në sjelljen tonë dhe të na bëjë të ndjehemi të lumtur. Megjithatë, kur kjo dashuri kthehet në varësi, mund të sjellë pasoja të dëmshme në marrëdhëniet tona me miqtë dhe familjen. Njerëzit mund të ndihen të indinjuar ndaj anëtarëve të tyre të familjes dhe shokëve të tyre, sepse ndjehen sikur u mungon diçka në jetën e tyre.

  Njerëzit shpesh zgjedhin të marrin pjesë në bashkësi të caktuara dhe rënë në rrugët e tyre, duke ndaluar të dalin jashtë. Prandaj, duhet të pranosh qëndrimin profesional në çdo situatë dhe projekt për të arritur objektivat dhe rezultatet e dëshiruara.

  Dashuri xhelozi

  Manipulimi

  Shpeshherë, njerëzit që vuajnë nga varësia në dashuri, shpërndajnë dramën dhe manipulimin e tyre në partnerët e tyre, ndonjëherë edhe duke i bërë agresivë. Kjo situatë mund të ndikojë në marrëdhënien me partnerin dhe në lidhje me miqtë dhe familjen e tyre, duke krijuar një tension të vazhdueshëm.

  Në disa raste, manipulimi i tyre mund të shkaktojë dëmtime të rënda mendore apo fizike tek partneri. Nëse ndjeni se keni një lloj varësie, është e rëndësishme të kërkoni ndihmën e një profesionisti mjekësor, për të gjetur zgjidhje në këtë situatë.

  spot_imgspot_img
  Previous article
  Next article