9 C
Switzerland
More

  A ka nevojë për fjalë gjatë seksit?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Komunikimi është thelbësor për të gjitha marrëdhëniet dhe jo më pak për ato seksuale. Në fakt, sa më të sinqertë të jeni në dialog me partnerin, aq më shumë do të ndiheni të kënaqur sexualisht.

  seksi-cifti

  Komunikimi i efektshëm është jetik në çdo marrëdhënie të shëndetshme dhe të qëndrueshme. Nëpërmjet komunikimit, mund të shprehni qartësisht preferencat dhe kufizimet tuaja, duke ndihmuar në krijuar një ndjesi të qartësisë. Një komunikim i mirë ndihmon edhe për të kuptuar partnerin tuaj, ndërsa një mungesë e këtij procesi mund të shkaktojë një sipërfaqe të thellë të moskuptimit. Por si mund të ndjekim një model të shkëlqyeshëm të komunikimit? Në të rriturit, ndikimi ynë vjen nga familjarët dhe miqtë tanë dhe nga përvoja jonë personale. Megjithatë, ekzistojnë edhe metoda të tjera për të mësuar si të komunikosh në mënyrë të shëndetshme në marrëdhëniet tuaja romantike. Ndërkohë që shikoni filma dhe shfaqje, si dhe duke studiuar rreth temave të ndryshme, mos harroni të konsultoheni me profesionistë të arsimuar për të siguruar që jeni duke zhvilluar aftësi të mira të komunikimit në marrëdhëniet tuaja.

  Kur flitet për seksin?

  Seksualiteti vazhdon të mbetet një temë tabu në shoqërinë tonë, dhe kjo vjen si rrjedhojë e kufizimeve dhe tabuve që prindërit, në përgjithësi, kanë kur flasin me fëmijët e tyre. Megjithatë, ky qasje nuk është e rregullt. Në fakt, nëse prindërit nuk diskutojnë hapur për seksin me fëmijët e tyre, ato/ato mund të mësojnë fakte të gabuara. Kjo mund të sjellë në ngatërrime kur ata fillon të eksplorojnë seksualitetin e tyre dhe mund të ndikojë në pasojat emocionale si turpi dhe dhembja.

  Me kalimin e kohës, edhe dialogu me të rriturit mbetet i kufizuar, dhe në disa raste mund të krijojë edhe më shumë turp rreth trupit dhe seksualitetit. Megjithatë, nëpërmjet diskutimit të hapur dhe të ndërgjegjshëm për seksualitetin, mund të mundësojmë qasje të rehatshme ndaj trupit, ndaj vetvetes dhe ndaj partnerëve të tjerë.

  Një komunikim i mirëfilltë nuk mund të çojë asnjëherë në seks të mjerueshëm.

  Shumica prej nesh shpresojmë që partnerët tanë të kenë aftësinë të lexojnë mendjen tonë, por në realitet, kjo nuk është gjithmonë e mundur. Disa njerëz mund ta ndiejnë kyçe pyetja për dëshirat seksuale të partnerit, por në realitet, komunikimi është shumë i rëndësishëm. Flisni hapur dhe sinqerisht me partnerin tuaj rreth fantazive dhe preferencave tuaja.

  Kjo do ju ndihmojë të ndërtoni një lidhje më të thellë në marrëdhënien tuaj. Nëse heshtni në ndonjë moment, mund të keni frikë se mos partneri juaj tregon dëshira të cilat nuk ju pëlqejnë. Kjo mbi të gjitha mund të çojë në konflikt ndërmjet jush. Ndaj, është më mirë të jeni të sinqertë rreth asaj që dëshironi, pranon dhe refuzoni.

  Mos harroni se puna në çift është shumë e rëndësishme për të arritur një jetë seksuale të mbresëlënëse. Nëse nuk dëshironi ndonjë praktikë, bisedoni hapur dhe ndershëm me partnerin tuaj për këtë. Çfarëdo që mund të ndodhë, mos e tradhtoni besimin e partnerit në momentet më intime. Dhe mbi të gjitha, kini një ton të profesionistë duke diskutuar rreth këtyre çështjeve.

  spot_imgspot_img