11 C
Switzerland
More

  Çfarë nënkuptojnë ëndrrat e zakonshme seksuale!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Si të kuptojmë ëndrrat seksuale: udhëzues për interpretimin e pasqyrës së ëndrrave.

  Ndjenja e turpit nga ëndrrat seksuale nuk ka vend; ato janë të zakonshme dhe mund të tregojnë për nevojat tona të panjohura. Kuptimi i tyre na ndihmon të lidhim ëndërrimet me jetën tonë personale.

  Endrra seksi 03

  Të ëndërrosh se ke marrëdhënie seksuale me një mik.

  Ëndrrat seksuale zakonisht tregojnë lidhje emocionale, jo patjetër dëshira seksuale. Nëse ëndërroni për seks me një mik, kjo mund të sinjalizojë nevojën për më shumë afërsi ose ndarjen e tipareve të tyre pozitive në jetën tuaj. Konsideroni kur e keni parë së fundmi këtë mik dhe cilat karakteristika të tyre mund t’ju hyjnë në punë tani.

  Ëndërroni që bëni dashuri me ish-in tuaj.

  Nëse ëndrrat tuaja së fundmi përfaqësojnë skenarë të njohur me ish-të e kaluarëve, nuk jeni të vetëm. Ëndrrat seksuale me ish-partnerë janë të zakonshme, dhe kuptimi ndryshon bazuar në personin dhe kontekstin në të cilin ata shfaqen në ëndërrat tuaja.

  Nëse ata ishin dashuria juaj e parë…

  Nëse ëndërroni për atë ish që e konsideroni dashurinë e parë, shpesh është më shumë dëshira për të përjetuar sërish ato emocione të para se për vetë personin. Ju mund të kërkoni emocione të paraqiturat nga dashuria e parë—ekzitimi, risia, madje edhe një dozë ankthi. Për të trajtuar këtë, mendoni se ku mund të shtoni energji të re në jetën tuaj, si ndryshime në punë, miq të rinj, apo stërvitje të reja fizike.

  Nëse ata ishin toksikë…

  Ëndërrimet për një ish të dashur mund të sinjalizojnë se jeni ngujuar në modele të vjetra sjelljeje. Për shembull, ëndërrimi i një marrëdhënieje me një ish të dëmshëm mund të tregojë se s’keni lënë pas diçka nga ajo lidhje, ose po përjetoni situata të ngjashme që nxisin ndjenja të vjetra.

  Nëse ju mungojnë…

  Nëse ëndërroni për një ish që ju mungon, vlerësimi i aspekteve të jetës suaj që mund të rindërzgjojnë mungesën mund të ndihmojë në ndërprerjen e ëndrrave të vazhdueshme. Ndryshimet sociale apo dëshira për ndryshim në ambientin personal mund të nxisin këto reflektime në ëndrrat tuaja.

  Ëndërrimi duke bërë seks me partnerin/partneren tuaj aktual(e).

  Ëndrrat seksuale me partnerin mund të nënkuptojnë dëshirën për intimitet të shtuar ose ndryshim në rutinën tuaj. Reflektoni mbi këto ëndrra për të kuptuar nevojat tuaja në lidhje.

  Ëndërrimi duke bërë seks me një të panjohur.

  Ëndërrimi për seks me një mashkull të panjohur shpesh lidhet me shfaqjen e vendosmërisë, ndërsa seks me një femër të panjohur mund të shprehë lidhjen me energjinë krijuese ose ndjenjën e kujdesit.

  Ëndërrimi i tradhëtisë.

  Ëndërra e tradhëtisë mund të nxjerrë në pah pasiguri në marrëdhënien tuaj ose fajësi për diçka në jetën reale. Nëse marrëdhënia jote është e shëndetshme e pa histori tradhtie, mos u merrni shumë me këto ëndrra, ato janë thjesht simbolike. Komunikimi i hapur me partnerin lidhur me ëndrrën mund të ndihmojë për të adresuar ndjenjat e nënndërgjegjes.

  Endrroni se nuk jeni në gjendje të kryeni marrëdhënie seksuale.

  Të zgjohesh i nxehtë dhe i shqetësuar nga ëndrrat ku kërkon të bashkëngjitesh seksualisht, por për një arsye nuk mundesh, janë të frustrueshme dhe të hutueshme. Zakonisht këto ëndrra simbolizojnë një paaftësi për të përfunduar diçka në jetën reale ose për të krijuar një lidhje me dikë.

  Shpesh në ëndërr, tenton të gjejësh një vend për intimitet, por ëndrra përfundon pa arritur qëllimin. Nëse të ndodh shpesh kjo, mund të analizosh se çfarë në jetën tënde nuk po arrin të plotësosh për shkak të kufizimeve të ndryshme.

  Endrra seksi 02

  Ëndërrim për vetëkënaqësi seksuale.

  Sipas një interpreti të ëndrrave, kuptimi i një ëndrre për vetëkënaqësi është shumë i thjeshtë. “Në jetën reale, vetëkënaqësia ka të bëjë me kënaqësinë personale, prandaj kur ëndërron për vetëkënaqësi, me shumë gjasa ke vepruar në një mënyrë në jetën reale që të bën të ndihesh krenar për veten,” thotë ajo. Nuk ka gjë për të analizuar më tej rreth ëndrrave të vetëkënaqësisë. Ato janë normale dhe pjesë e jetës së ëndrrave të shumë njerëzve.

  Ëndërrimi rreth diçkaje që mendon se është tabu.

  Ëndërrimet për situata tabu reflektojnë ndjenjat e brendshme: seksi publik mund të tregojë dëshirën për vlerësim, ndërsa në ëndërrat BDSM, qenia dominuese ose nënësore lidhet me kontrollin në jetën reale.

  Ëndrrat seksuale shpesh pasqyrojnë nevojën për të sjellë në jetën tonë diçka që na mungon. Lidhjet në ëndrra janë simbole të bashkimit me të dëshiruarën në realitet. Nëse ke shumë ëndrra të tilla, mund të jetë koha për të ndjekur atë që nuk ke në jetën tënde.

  spot_imgspot_img