11 C
Switzerland
More

  Dhimbjet gjatë marrëdhënieve seksuale te disa gra

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Arsyet shëndetësore që ndikojnë në kënaqësinë seksuale të grave

  Përvoja seksuale është diçka që shumë gra e shijojnë, por për disa, ajo mund të jetë shumë e dhimbshme.

  Siyamak Saleh, ekspert në fushën e shëndetit seksual, shprehet lidhur me shumë arsye shëndetësore që mund të ndikojnë në kënaqësinë seksuale. Duke pasur në konsideratë këto faktorë, mund të realizohet se disa njerëz nuk gëzojnë aspak seksin.

  Sipas ekspertit, një nga arsyet kryesore që shkakton dhimbje gjatë seksit për gratë është spazma vaginale, njohur si vaginismus.

  Dhimbje seks

  Në këtë aspekt, është e rëndësishme që gratë të shkojnë tek një specialist për trajtimin e kësaj gjendjeje dhe të mos heshtin për çështjet e ndjeshjshme.

  Vaginismus është një problem i ndjeshëm për shumë gra, ku muskujt rreth vaginës nuk lëshojnë dhe shtrëngohen, duke e bërë depërtimin të pamundur ose të mundimshëm dhe të dhimbshëm.

  Ky fenomen i papërshtatshëm mund të ndikojë në shëndetin emocional dhe fizik të një femre. Çështja kyçe në këtë rast mund të vërë në rrezik plotësisht jetën seksuale të një gruaje dhe të dëmtojë shumë besimin e saj.

  Ekspertët kanë identifikuar një shkak tjetër të mundshëm të dhimbjes: infeksionet e ndryshme. Në rast se përjetojnë këto simptoma, ju mund të dërgoheni në një klinikë për të marrë trajtimin e duhur.

  Parandalimi dhe trajtimi i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

  Sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë të gjitha përhapës në mbarë botën dhe mund të shkaktojnë pasoja të rënda për shëndetin. Nëse nuk trajtohen në kohë, ato mund të çojnë në probleme të padurueshme si infertiliteti.

  Prandaj, është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për rrezikun dhe të merreni masa paraprake për të mbrojtur shëndetin tuaj seksual.

  Saleh i shpjegon se ndër arsyet e mundshme për dhimbje gjatë raportit seksual është edhe tharja e vaginës. Ai theksoi se ky problem ndodh shpesh tek femrat që kanë kaluar menopauzën.

  Nëse jeni ndër to, është e rëndësishme të diskutoni këtë problem me mjekun tuaj. Në mungesë të lubrifikantit, aktiviteti seksual mund të bëhet i pakëndshëm dhe jo i frytshëm për të gjitha palët.

  Në përkundrazi, ai njoftoi se dhimbjet gjatë veprimeve seksuale mund të jenë shkaktuar edhe nga sëmundje të ndryshme.

  spot_imgspot_img