13.7 C
Switzerland
More

  Intimiteti në marrëdhëniet afatgjata

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Sekretet e një jete seksuale në marrëdhënie afatgjata

  Seksi rrit nivelet e oksitocinës, e cila nxit lidhjen dhe besimin midis partnerëve. Kjo hormon mund të zvogëlojë gjasat e tradhtisë. “Bisedat e shtratit” pas seksit gjithashtu forcojnë marrëdhënien, duke nxitur komunikim të hapur dhe pozitiv.

  MardhenjaDheSeksi 03

  Si mund ta kënaq partnerin tim pa neglizhuar nevojat e mia?

  Studimet mbi jetën seksuale të çifteve kanë zbuluar se të dy individët që vazhdimisht vendosin nevojat e tyre seksuale në plan të parë (ndoshta duke refuzuar shpesh mundësi për seks sepse nuk janë në humor) dhe ata që gjithnjë i vënë nevojat seksuale të partnerit të parat (ndoshta duke bërë seks edhe kur nuk kanë vërtet dëshirë për të), zakonisht janë më pak të kënaqur në marrëdhëniet e tyre, ashtu si edhe partnerët e tyre.

  Çiftet më të lumtur gjejnë mënyra për të mbrojtur dëshirat e tyre personale, ndërsa u kushtojnë gjithashtu vëmendje të sinqertë dëshirave të partnerit të tyre.

  Ruajtja e një marrëdhënieje seksuale.

  Çiftet cilët kanë jetën më të mirë seksuale?

  Studime të çifteve tregojnë se ata me jetë më të mirë seksuale shprehen dashurinë përditë, puthen me pasion, japin komplimente dhe dhurata befasuese, organizojnë takime romantike, përkëdhelen shpesh dhe tregojnë afeksion në publik. Kënaqësia seksuale shoqërohet me mbajtjen e lidhjes së fortë dhe të afërt, në dhe jashtë shtratit.

  Si mund të kenë çiftet një jetë më të mirë seksuale?

  Në themel, çiftet mund të arrijnë një jetë seksuale më të mirë nëse flasin për seksin më hapur dhe ndershmërisht. Shumë studime kanë gjetur se komunikimi është ndoshta elementi më i rëndësishëm për një jetë seksuale të plotë për çiftet.

  Partnerët që raportojnë se flasin më shumë për seksin mes tyre—për atë që u pëlqen, atë që nuk u pëlqen, çfarë do të ndryshonin—gjithashtu raportojnë për më shumë orgazma, ndjenja më pozitive rreth seksit dhe kënaqësi më të madhe në marrëdhënien e tyre.

  MardhenjaDheSeksi 01

  Seksi në martesë

  A mund të mbijetojë seksi në martesë?

  Ai mund dhe zakonisht ndodh, dhe hulumtimet gjejnë se cilësia e lidhjes seksuale të një çifti në fillim të marrëdhënies së tyre ka një ndikim të madh në kënaqësinë e tyre seksuale afatgjatë. Tek të tillë çifte, edhe kur frekuenca seksuale dhe pasioni fillojnë të bien, kënaqësia e përgjithshme në marrëdhënie mbetet e qëndrueshme.

  Megjithatë, kur partnerët që kanë qenë bashkë për një kohë të gjatë gjejnë se nivelet e tyre individuale të dëshirës fillojnë të divergjojnë ndjeshëm, është e rëndësishme që kjo shqetësim të diskutohet dhe adresohet.

  Si mund të ruajnë çiftet e angazhuara dëshirën seksuale?

  Një rishikim i 64 studimeve me shkallë të gjerë rreth seksit në marrëdhënie afatgjata gjeti që ndër faktorët që lidhen më ngushtë me ruajtjen e dëshirës seksuale afatgjatë janë: kuptimi se partnerët mund të jenë më shumë ose më pak të interesuar në seks në kohë të ndryshme; ndjenja e autonomisë, ose të qenurit në gjendje të shihni veten dhe partnerin tuaj si persona të pavarur me çështje të ndara; të qenurit të hapur për rritje dhe risi në jetën seksuale; dhe besimi në barazi në marrëdhëniet.

  spot_imgspot_img