11 C
Switzerland
More

  Tradhtia: ekspertët thonë, ndreqe apo largohu!?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Pasojat emocionale të tradhtisë, një udhëtim nga habia në pyetjen: Pse mashtrojnë njerëzit?

  Arsyet e tradhtisë janë të ndryshme dhe kuptimi ndryshon për çdo person. Tradhtia nuk është thjeshtë lidhje fizike, por edhe emocionale me dikë jashtë marrëdhënies, që mund të jetë tradhti për disa.

  Tradhetia 02

  Përkufizimi i tradhtisë: vendosja e kufijve dhe kuptimi i psikologjisë pas tradhtisë. Është kyçe që çiftet të përcaktojnë kufijtë dhe të kuptojnë tradhtinë në mënyrën e tyre. Vendosja e rregullave ndihmon në ruajtjen e respektit dhe shëndetit të lidhjes. Duhet të kuptoni motivet e tradhtisë dhe hapat pas ndodhjes së saj.

  Pse tradhtojnë meshkujt?

  Gjinia nuk përcakton domosdoshmërisht nëse dikush do të tradhtojë, por zakonisht meshkujt dhe femrat tradhtojnë për arsye të ndryshme. Tek meshkujt, shpesh është për shkak të një nxitjeje fizike, qoftë nga mungesa e afeksionit fizik në shtëpi, tërheqja ndaj dikujt tjetër, ose stresorë të cilët i shtyjnë ata të kërkojnë një ikje.

  Meshkujt kanë tendencë të minimizojnë sjelljet e tyre dhe të justifikojnë veprimet e tyre si jo-tradhti, si për shembull të shkojnë në klube strip dhe të marrin lap dance, të shikojnë pornografi dhe të masturbojnë, ose të pretendojnë se flirtimi/folja në mënyrë të pahijshme me një person tjetër nuk është tradhti ose e dëmshme për bashkëshortin ose partnerin e tyre.

  Sidoqoftë, janë edhe meshkuj që mund të jenë të kënaqur me vetëm një partner. Ndërkohë që marrëdhëniet e hapura funksionojnë për disa çifte, të tjerët gjejnë mënyra për të mbajtur gjallë shkëndijën pa përfshirë persona shtesë.

  Pse gratë tradhtojnë?

  Ndërsa burrat zakonisht tradhtojnë për arsye fizike, gratë shpesh fillojnë afera për shkak të një mungese emocionale në shtëpi ose pasi zbulojnë një lidhje të re me dikë. Nuk është gjithmonë vetëm për seksin. Në shumicën e rasteve, diçka mungon në martesën e tyre, kryesisht vëmendje dhe përkëdhelje. Shumica e grave kanë nevojë për vlerësim, admirim dhe ndërveprim të vazhdueshëm me partnerin.

  Shpesh herë, tradhtia nga ana e grave fillon si një lidhje emocionale që mund të zhvillohet në një të tillë fizike. Një aferë emocionale mund të jetë po aq – nëse jo edhe më – dëmtuese për një marrëdhënie. Kur për një burrë zbulohet se partneri ka tradhtuar, zakonisht është shumë vonë për të rikthyer gjërat si më parë. Tradhtia, qoftë emocionale apo fizike, varet nga kufijtë që ka përcaktuar çifti.

  Faktorët individualë të rrezikut që çojnë në tradhti

  Ruajtja e një marrëdhënieje kërkon punë të vazhdueshme; neglizhenca e rrit rrezikun për tradhti. Është thelbësore të komunikoni dhe të rriteni së bashku me partnerin tuaj.

  Marrëdhëniet me pakënaqësi dhe konflikte janë më të prira ndaj tradhtive. Respekti, komunikimi dhe besimi janë çelësat për një lidhje afatgjatë të suksesshme.

  Tradhetia 03

  A duhet të riparoni marrëdhënien ose të largoheni pasi partneri juaj ju ka tradhtuar?

  Pas tradhtisë së partnerit, ju përballet me zgjedhje të vështirë: të qëndroni dhe riparoni lidhjen, apo të largoheni. Vendimi bazohet në rrethanat tuaja personale dhe aftësinë për të kapërcyer tradhtinë.

  Pyetja e parë që duhet të bëni është pse partneri ka tradhtuar dhe të shmangni detaje të panevojshme. Përgjigjet duhet të jenë të sinqerta dhe jo atë që dëshironi të dëgjoni.

  Më pas, vlerësoni pendesën e partnerit. Pa pendim dhe pa sinqeritet, riparimi i marrëdhënies është i vështirë. Gjithashtu, është thelbësore nëse mund të ndërtoni përsëri besimin dhe të falni pa rikujtuar gjithnjë të kaluarën.

  Në fund, reflektoni mbi vlerat tuaja personale dhe nëse i meritoni të njëjtat gjëra që nuk janë përmbushur nga partneri juaj.ës nëse jeni gati të vazhdoni më tej duke ruajtur vetëvlerësimin tuaj dhe duke qëndruar të qartë për atë që jeni të denjë të keni në një marrëdhënie.

  spot_imgspot_img