7.3 C
Switzerland
More

  Si (dhe pse) fantazitë seksuale evoluojnë me kalimin e viteve

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe...

  Teilen

  Me kalimin e moshës, duket se fantazitë tona ndryshojnë bashkë me personalitetin tonë

  Nëpërmjet studimeve, kam zbuluar se fantazitë seksuale ndryshojnë me moshën. Njerëzit në 20-vjeç kanë fantazitë më të ngacmuara, ndërsa ata në 40-50-vjeç ndjejnë më shumë interes për jo-monogami. Ky ndryshim mund të përputhet me zhvillimin e personalitetit gjatë jetës.

  Fantazi seksuale 01

  Personaliteti nuk qëndron i pandryshueshëm gjatë tërë jetës

  Personaliteti, njëherë e flitet si nj karakteristikë stab e vetvetes që nuk ndryshon shumë gjatë jetës, tani shfaqet se ka ndryshime të konsiderueshme personale që ndodhin me kalimin e kohës. Hulumtimet zbulojnë se personalitetet ndjekin “modele jete,” me disa tipare që tregojnë rritje dhe të tjera zbehje gjatë kohës.

  Në hulumtimin tim mbi fantazitë seksuale, kam gjetur se llojet e gjërave për të cilat fantazohemi janë të lidhura me tiparet e personalitetit, sugjeruar se dëshirat tona mund të ndryshojnë bashkë me ndryshimet në personalitet.

  Si evoluojnë fantazitë e jo-monogamisë me moshën

  Fantazitë e jo-monogamisë rriten me moshën sipas sondazheve; ka një tendencë rritjeje deri në moshën 40, që vazhdon në 50-të dhe pastaj ul pak. Ekstravertët, të hapurit dhe ata me nivele më të ulëta të neuroticizmit raportojnë më shumë këtë fantazi. Kjo lidhet me ndryshime në personalitet në moshën 40 dhe 50 vjeç, duke shpjeguar rritjen e fantazive me moshën.

  Si ndryshojnë fantazitë BDSM me moshën

  Sipas mbërritjes së moshës, fantazitë BDSM kanë tendencë të zvogëlohen, me të rriturit e rinj duke treguar më shumë interes krahasuar me të rriturit më të moshuar. Këto fantazi janë më të zakonshme tek femrat dhe janë të lidhura me neuroticizëm më të lartë, miqësi më të ulët, dhe kujdes më të ulët.

  Tiparet e personalitetit të lidhura me fantazitë BDSM mund të ndryshojnë nga ata që praktikojnë BDSM-në në jetën reale. Në përgjithësi, ndryshimet lidhur me moshën në fantazitë BDSM reflektojnë ndryshime më të gjera në tiparet e personale të lidhura me to.

  Fantazi seksuale 02

  Përfundime dhe vërejtje

  Fantazitë seksuale tregojnë lidhje konsistente me tipare personale dhe ndryshime në moshë. Megjithatë, ato janë komplekse dhe personaliteti është vetëm një ndër shumë faktorë të lidhur me përmbajtjen e tyre.

  Fantazitë janë të individualizuara, duke treguar variabilitet ndërmjet individëve, edhe pse ka tendenca të përgjithshme.

  spot_imgspot_img