7.3 C
Switzerland
More

  Roli i intimitetit emocional dhe fizik në lidhje

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Bëni zgjedhje më të mira në ushqim!

  Vetëdija mund të ndihmojë në menaxhimin e një rredhe...

  Teilen

  Intimiteti emocional dhe fizik: Një bashkëveprim i rëndësishëm në marrëdhënie

  Intimiteti emocional dhe fizik janë dy aspekte kyçe të një marrëdhënie të shëndetshme. Ndërsa shpesh flitet për intimitetin fizik, është gjithashtu e rëndësishme të kushtohet vëmendje intimitetit emocional. Kombinimi i tyre krijon një harmoni që ndihmon në mbajtjen e një marrëdhënie të lumtur dhe të qëndrueshme.

  Intimiteti 02

  Nevoja për intimitet fizik

  Kur flasim për intimitet, zakonisht mendojmë seksin. Ka shumë artikuj se si ta përmirësojmë intimitetin fizik, por duhet të kushtojmë vëmendje edhe intimitetit emocional. Kombinimi i tyre ndihmon në mbajtjen e një marrëdhënie të ndjeshme dhe të lumtur.

  Cila është receta për intimitet emocional?

  Komunikimi: Jo vetëm kontrolli i përditshëm dhe pyetje rutinore lidhur me punën. Intimiteti emocional thellohet kur ju dhe partneri juaj keni një bisedë të sinqertë ku jeni të dy prezent (pa celularë që shpërthejnë apo ekrane që janë të ndezura) dhe vërtetë shikoni njëri-tjetrin.

  Ekspozimi: Intimiteti emocional forcohet kur ndani momentet tuaja të dyshimit, frikës, trishtimit dhe dhimbjes dhe ndjeni duart e partnerit rreth jush dhe zërin e tij që ju thotë se ai kupton dhe se çdo gjë që po përjetoni është normale dhe e legjitimtë.

  Besimi: Ka nevojë për 100% besim dhe hapësirë për t’i lejuar çiftit të përjetojë intimitet emocional.

  Një marrëdhënie ka nevojë për intimitet. Ajo ka nevojë për të dy intimitetin fizik dhe emocional për të zhvilluar një marrëdhënie që është vërtetë e pjekur, e shëndetshme dhe e kënaqshme për të dy partnerët.

  Intimiteti fizik dhe emocional, janë të një rëndësie të barabartë

  Intimiteti fizik dhe emocional janë të dyja të rëndësishëm për një marrëdhënie të shëndetshme. Ndërsa intimiteti fizik fillimisht mund të sjellë dy persona bashkë, është intimiteti emocional që ruan marrëdhënien afatgjatë dhe seksin të frymëzuar. Një kombinim i tyre krijon një “ngjitës” që forcon lidhjen dhe ndihmon në kohë të vështira.

  Nëse njëra prej tyre mungon, marrëdhënia mund të vijë në rrezik. Intimiteti emocional themelon marrëdhënien më të thellë me komunikim të sinqertë, besim dhe respekt reciprok. Të shprehurit e emocioneve në një marrëdhënie dashurie mund të sjellë lumturi dhe stabilitet afatgjatë.

  Intimiteti 01

  Shkoni në një udhëtim për të rritur intimitetin emocional

  Shkoni në një aventurë. Eksploroni një vend të ri me partnerin tuaj, një vend që asnjëri prej jush nuk e ka përjetuar ndonjëherë. Jo vetëm që do të krijojë kujtime të reja, të ndara, por do t’u vendosni vetes në një ambient të ri që shpërthen biseda të ndryshme që nuk keni pasur më parë.

  Edhe ju hiqeni nga rutina juaj normale, që ju lejon të lidheni në një mënyrë të re, veçanërisht seksualisht. Pra, nëse po kërkoni të thelloni lidhjen tuaj fizike dhe emocionale, planifikoni një fundjavë ose udhëtim në një vend të ri sot!

  spot_imgspot_img