15.1 C
Switzerland
More

  Përmirësoni marrëdhëniet familjare

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Respekti, themeli i marrëdhënieve

  Elementi kyç në çdo marrëdhënie është respekti; humbja e...

  Ndryshoni perspektivën në romancë!

  Kini pritshmri realiste për marrëdhëniet dhe romancën Dashuria nuk është...

  Jeni së bashku për arsyet e duhura

  Mësimet e dashurisë Para se të fillojmë të flasim për...

  Kërkoni pozitivetin: Mësim për çiftet e reja

  Një udhëzim për të forcuar marrëdhënien në çift Shumë çifte...

  Lumturia që kërkoni është tashmë këtu!

  Kam qenë një kërkues i lumturisë për shumë, shumë...

  Teilen

  Në përmirësimin e marrëdhënieve familjare, inteligjenca emocionale është mjeti më efektiv

  Në marrëdhjet familjare, njohja dhe mirkuptimi mund të ndihmojnë në forcimin e lidhjeve me të afërmit tuaj. Komunikimi i ndjenjave dhe pranimi i tyre është thelbësor për të përmirësuar marrëdhëniet në familje.

  Familja 02

  Kujdes për shëndetin tuaj nëse dëshironi të kujdeseni për dikë tjetër.

  Sa më kërkuese është familja juaj, aq më shumë duhet të përfshini ushtrimet fizike në rutinën tuaj. Ndoshta ju dhe familja juaj mund të gjeni mënyra për të stërvitur së bashku.

  Dëgjo nëse pret që të dëgjohesh

  Mungesa e komunikimit është ankesa më e madhe në shumicën e familjeve. Përgjigja për “Pse nuk më dëgjojnë?” mund të jetë thjesht “Ti nuk po i dëgjon ata.”

  Mëso të zgjedhësh emocionalisht

  Menaxhojeni humorin tuaj duke lejuar që të gjitha ndjenjat të jenë në rregull, por jo të gjitha sjelljet. Modeloni sjelljen që respekton dhe inkurajon ndjenjat dhe të drejtat e të tjerëve, por bëni të qartë se kemi një zgjedhje në lidhje me atë që të bëjmë me ato që ndjejmë.

  Mëso mirësin duke pranuar ashtu si edhe duke dhënë

  Dhënia dhe pranimi janë pjesë një procesi dashurie. Nëse nuk jemi të gatshëm të japim, gjejmë vështirësi të pranojm, dhe nëse nuk mund të pranojmë, nuk kemi shumë për të dhuruar. Prandaj, vetëmohimi i dërguar në kufijtë është i pakëndshëm për të tjerët.

  Prano përgjegjësinë për atë çfarë komunikon në heshtje

  Fëmijët e vegjël dhe të moshuarit janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj sinjaleve joverbale. Më shumë se fjalët tona, toni i zërit, qëndrimi (gjuha trupore) dhe shprehjet e fytyrës tregojnë ndjenjat tona. Ne duhet të dëgjojmë tonin e zërit tonë dhe të shohim veten në foto dhe në pasqyrë për të vlerësuar kohërendinë tonë emocionale. Fjalë dashurie që vijnë nëpërmjet dhëmbëve të ngjitur nuk ndjehen si fjalë dashurie – ato ndjehen si të përziera.

  Mos provo të zgjidhësh problemet për të dashurit tuaj

  Të kujdesesh për familjen tënde nuk do të thotë të marrësh përgjegjësinë për problemet e tyre, të jepësh këshilla të papritura, ose ti mbrosh ata nga emocionet e tyre vetjake. Lër ata të njohin forcën e tyre dhe u lejo të pyesin për atë që kanë nevojë nga ti.

  Krijo një përshtypje të përhershme nëpërmjet veprimeve

  Vlerat tua do të komunikohen përmes veprimeve të tua, pa marrë parasysh çfarë thua. Bëhu një shembull, jo një gafër.

  Njohja e gabimeve tuaja është e rëndësishme për të gjithë

  Duke thënë “falë” kur e ke lënduar dikë që e do, paraqet shtirje dhe integritet emocional. Mund të demonstroni se askush nuk është perfekt, por të gjithë mund të mësojnë në çfarëdo moshë. Ndersa kërkesa e faljes tregon se mund të falësh veten dhe bën më të lehtë për të falë edhe të tjerët.

  Familja 03

  Zbuloni çfarë janë nevojat unike të çdo personi

  Nuk mund të presupozoni që gjyshja juaj ka nevojë për të njëjtat shenja dashurie si fëmija juaj trevjeçar, ose që ndokush prej tyre do të ketë të njëjta nevoja vitin tjetër. Kur keni dyshime, pyesni!

  Tregohu zemërgjërë në shprehjen e dashurisë

  Të gjithë në një familje (posaçërisht fëmijët e vegjël) kanë nevojë për mbështetjen emocionale të fjalëve, gjesteve, dhe shikimeve të dashura. Ata që kërkojnë më pak vëmendje emocionale mund të kenë më shumë nevojë për të.

  spot_imgspot_img