11 C
Switzerland
More

  Ke provuar fitnes me Bungee Cord: Intensiteti i lartë, impakti i ulët

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Dhe sigurisht, është shumë argëtuese

  Kjo formë fitnesi është një mënyrë argëtuese për të forcuar trupin dhe ndihmon në ndjekjen e një stili jetese të shëndetshëm.

  Cordon fitnees 2

  Shumë orë të vona në TikTok mund të të çojnë në vende krejt të çuditshme. Kështu hasa në një video nga Sling Bungee, një palestër në Oklahoma, me 2.7 milion pëlqime. Në klasat e tyre me kordinë bungee, pjesëmarrësit kalonin nëpër koreografi argëtuese, duke e përdorur kordinën për të bërë sqarat me shpejtësi. E dija se duhej ta provoja menjëherë këtë ushtrim dhe gjetëm menjëherë një palestër pranë meje.
  Në këto klasa, ti je i lidhur me një kordë elastike që ngjitet në tavan, dhe zemra jote rrah shumë fort kur fluturosh, por sepse mbajtësi i kordës bungee mban peshën tënde, ushtrimi është me impakt të ulët.
  Veronica Jamnik, profesore e asociuar në Shkollën e Kinesilogjisë dhe Shkencave të Shëndetit në Universitetin e Yorkut, thotë se bungee lejon ushtrimet me mbajtje pa dhimbje, që janë “të nevojshme për shëndetin e kockave dhe nyjeve, me pak mundim.”

  Fitnessi me kordinë bungee dhe forca në drejtime të ndryshme.

  Jamnik gjithashtu vë në dukje se fitnessi me kordinë bungee inkurajon pjesëmarrësit të lëvizin në drejtime të ndryshme: pas, përpara dhe anësore. Kjo lloj lëvizjeje të ndryshme mund të sjellë shumë të mira. Levizja pas mund të përmirësojë stabilitetin dhe qëndrueshmërinë, ndërsa angazhimi i muskujve të pak përdorur (nuk lëvizim shpesh në drejtim të pasme) mund të ndihmojë në uljen e dhimbjeve në kurrizin e poshtëm. “Bungee është shumë i dobishëm për njerëzit që duhet të punojnë në forca dhe qëndrueshmëri. I ndihmon ata të ngjiten tek lëvizja.”
  Kabeya na paralajmëroi se fillimet e seancave është e vështirë të rehatohesh me Cordon bungee. Ajo më tregoi një raft me shorta të mbushur me jastëkë të ngjashëm me jastëkët e ushtrisë, të cilat ndalojnë mbajtësin nga shtrëngimi në lëkurë dhe parandalojnë kapjen e çdo veshjeje të lirë. Në mes të mbajtësit dhe shortave me jastëkë të veshura mbi pantallonat e mia, ndjeva sikur gjithçka ishte e ngjitur dhe gati të fluturoj.
  Andaj ajo paraqiti disa lëvizje më të ndërlikuara. Në sqaratin e mbështetur nga bungee, ne zbritëm përpara në duart tona dhe u ngritëm përsëri në këmbë, duke punuar krahët dhe barkun tonë. Disa kërcime na bënë të sinkronizoheshim nga gëzimi kur kërcyem më lart sesa që prisnim. Kabeya na mësoi “lustrën”: Ne kapërcyenim kordinën, hedhnim në dysheme dhe tërhiqnim këmbët sipasme dallgës, duke qarkulluar rrotull. Pastaj bashkonim të gjitha lëvizjet në një valë koreografike me këngën “Trust Fall” nga Pink. Edhe pse muskujt e barkut dhe kofshët mund të ishin të djegur dhe isha krejtësisht jashtë frymë, ora e gjysmës së klasës fluturoi. “Harron të punosh, por në fund, je prekur nga djersa”, thotë Kabeya. “Bungee bën ushtrimin argëtues”.

  3 këshilla për fillestarët:

  1. Jepi së paku tre provë. Trupi juaj ka nevojë të bëhet me ndjenjen e mbajtjes. Për më tepër, disa lëvizje varen nga besimi që ju duhet të vini në kordinë bungee, e cila mund të jetë pak e frikshme. “Ju duhet të mësoni si të përdorni kordinën bungee dhe hera e parë nuk është përvojë e plotë pasi nuk e dini si të lëvizni me të akoma”, thotë Kabeya. “Duhen rreth tri herë për të përjetuar të gjithë përvojën”.

  2. Lirone vetën. Kordat bungee mund të ngushtohen për të krijuar më shumë rezistencë, ndaj bëhet më e vështirë të lëvizni kundër tyre kur jeni të lidhur me to. Shumica e fillestarëve duhet të kërkojnë korda me më pak rezistencë – trajneri juaj mund të ju ndihmojë të zgjidhni atë të duhur në bazë të lartësisë, peshës dhe nivelit të forcës tuaj. Ndërsa bëheni më të mirë, mund të provoni korda më të vështira për të shtuar vështirësinë.

  3. Ka gjithmonë modifikime të mundshme. Ndërsa klasa fillon gjithmonë me hapa të vegjël dhe hopa para se të kalohet në lëvizje më të mëdha, Kabeya ndërmarrës i kursit thotë se gjithmonë ka opsione që mund të ndiqni nëse nuk jeni gati ose rehat me lëvizjet e caktuara, si një hap shtesë në vend të një kërcimi lart. “Ne gjithmonë filloijm me mësimin e transferimit të peshës së trupit, kështu që mund të filloni të mësoni.

  spot_imgspot_img