0.4 C
Switzerland
More

  Peshëngritja dhe përtëritja e lëkurës

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Probleme në marrëdhënie

  Nëse keni dyshime për marrëdhënien tuaj, është e rëndësishme...

  Çfarë duhet të shmangni kur partneri ju bezdis?

  Nëse në të vërtetë dëshironi që ata të ndryshojnë...

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  Teilen

  Ushtrimi ka përfitime mahnitëse për lëkurën, veçanërisht peshëngritja

  Ushtrimi njihet si një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar shëndetin fizik dhe mendor, por studime të reja tregojnë se ushtrimi po ashtu ka përfitime të mrekullueshme për shëndetin e lëkurës.

  Peshngritja 02

  Efektet e peshëngritjes në përtëritjen e lëkurës

  Një studim i kohëve të fundit në Japoni ndau një grup gra të shëndetshme mesatarisht të moshuarish në dy grupe. Grupi i parë ushtronte vetëm programin trajnimi aerobik, ndërsa grupi i dytë fokusohet vetëm në trajnimin rezistencë me peshë.

  Pas një periudhe prej 16 javësh, të dy grupet vëzhguan përmirësim të elasticitetit të lëkurës dhe strukturës së saj dermale. Megjithatë, grupi i trajnimit me peshë tregoi gjithashtu një përmirësim të trashësisë së lëkurës

  Kjo është e veçantë sepse trashësia e lëkurës zvogëlohet gradualisht me kalimin e kohës, duke shkaktuar mpiksje të lëkurës dhe tregues të pluhurit.

  Si ndikon ushtrimi në pamjen e lëkurës

  Ushtrimi ndikon në prodhimin e citokinave, hormoneve, metabolitëve dhe faktorëve të tjerë që ndikojnë në strukturën e lëkurës. Kërkimet tregojnë se trajnimi aerobik dhe rezistencë shkaktojnë prodhimin e faktorëve që ulin inflamacionin dhe rrisin ekspresionin e gjenëve që ndikojnë në prodhimin e kolagjenit dhe proteinave të tjera të lëkurës.

  Ndryshimet mes faktorëve që prodhohen nga secili lloj trajnimi ishin të ndryshme. Trajnimi rezistiv ishte i vetmi që stimulonte prodhimin e biglikanit, një proteinë e rëndësishme për lëkurën. Kjo ndikim mund të shpjegojë pse vetëm trajnimi rezistiv çonte në rritjen e trashësisë së lëkurës

  Cilat lloje ushtrimi janë të nevojshme për të përmirësuar pamjen e lëkurës?

  Me të vërtetë mendojat, mirë, të gjitha këto janë të shkëlqyera, por sa ushtrim peshëngritje duhet të bëj për të përmirësuar pamjen e lëkurës sime?

  Megjithëse pjesëmarrësit e studimit ushtronin dy herë në javë, duke bërë tre sete me 10 përsëritje të ngarkesave të rritura gradualisht në gjashtë makinat e peshave – anatomize, zgjatje kërcëll, ngrehin krahun, radhë, shtypin e supë dhe shtypin në krahë – mesazhi është se për të parë rezultate, mbase nuk duhet të bëni aq shumë ushtrime.

  Trajnimi rezistiv i pakët ndikon në përmirësimin e lëkurës. Rekomandohet përfshirja e trajnimit me peshë që implikon muskujt më të mëdhenj të trupit. Mund ta bëni trajnimin rezistiv me përdorimin e elastikëve, topave me flapë ose duke përdorur peshën e trupit. Gjithashtu, trajnimi aerobik është i rëndësishëm për shëndetin e lëkurës dhe sistemin kardiovaskular.

  spot_imgspot_img