9 C
Switzerland
More

  Si ti mbani nën kontroll alergjitë gjatë verës!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Alergjitë e verës kanë nevojë për kujdes për shkak të alergeneve mjedisore si poleni dhe kafshët.

  Alergjitë verore janë shumë të zakonshme dhe zakonisht shkaktohen nga alergjenët ambientalë, duke përfshirë polenin, kafshët, ilaçet kundër insekteve dhe kimikatet që përdoren në produkte të ndryshme. Reagimet e tyre mund të ndodhin në zonat e lëkurës, fytyrës, trupit, buzëve dhe ekspozimit ndaj alergjenëve të tjera. Kjo jo vetëm që mund të shqetësojë, por gjithashtu i humb mundësinë për të shijuar verën dhe në aspektin psikologjik.

  Alergjit 01

  Alergjitë e lëkurës gjatë verës, mund të ndesheni me sfida si dermatiti alergjik në rast kontakti me alergjenë. Këto reagime mund të shfaqen në formën e skuqjes, skuqjes me lehtësim, skuqjes me shkëlqim, ndjeshmërisë në ushqim. Një qasje profesionale ndaj këtij problemi është thelbësore për të lehtësuar simptomat dhe për të minimizuar ndikimin te lëkura juaj.

  Alergjitë në fytyrë mund të shkaktojnë shumë simptoma të ndryshme: nga skuqje të fytyrës deri te fryrja e qepallave, ethe. Në raste të rralla, mund të paraqiten edhe rrudha dhe skuqje në zona të caktuara të fytyrës.

  Alergjitë në trup mund të shkaktojnë reaksione të ndryshme në lëkurë, duke përfshirë skuqje të lehta ose të rënda, ethe, ndezje dhe mprehtësi në pjesë të ndryshme të trupit. Të marrim parasysh se si ky fenomen ndikon në lëkurën tonë për të identifikuar shkaqet dhe për t’i adresuar ato siç duhet.

  Alergjitë e buzëve shpesh paraqiten si një reaksion ndaj alergjenëve të pranishëm në mjedisin tonë. Këto reaksione mund të çojnë në skuqje, fryrje, ethe dhe shfaqje të tjera të pakëndshme në buzë. Duke marrë parasysh rëndësinë e shëndetit të pacientit, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek për trajtimin e alergjive në buzë.

  Nëse vuani nga alergjitë në verë, kujdesi dhe trajtimi janë çështje të rëndësishme. Kjo përfshin praktikat e ndryshme që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kontaktit me alergjenët. Si dhe të ndërmerren veprime për të lehtësuar simptomat e lodhjes dhe rrinitit alergjik.

  Alergjit 03

  Disa këshilla për alergjitë:

  – Për të mbrojtur lëkurën nga dëmet e ndikimit të polenit dhe diellit, ju mund të vishni veshje të mbyllura dhe kapele të përshtatshme.

  – Kërcënimet që shkakton dielli ndaj lëkurës, përdorni kremra të cilësisë përmbajnë mbrojtje të posaçme kundër diellit.

  – Në mënyrë që të mbroheni nga poleni, ju sugjerojmë të mbyllni dritaret e shtëpisë dhe të përdorni filtrat e ajrit. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e hyrjes së polenit në ambiente.

  – Implementoni një qasje të zgjuar ndaj mjedisit duke mbyllur dritaret e makinës dhe përdorur sistemet e filtrimit të ajrit.

  – Për të larguar shenjat e alergjisë, mund të merrni antihistaminikët që këshillohet nga specialisti juaj.

  – Nëse keni ndonjë shqetësim për reaksionet e lëkurës, këshillohuni me mjekun tuaj për kremra ose mjete të tjera aplikuese që mund të ndihmojnë.

  – Në verë, është thelbësore që të kërkoni ndihmën e një mjeku për trajtimin e alergjive. Mjeku juaj mund të përgatitë një plan të personalizuar dhe të ofrojë këshilla të veçanta. Kështu, mund të jeni i sigurt se ju po merrni trajtimin më të mirë në disponim dhe mund të qetësoheni për shëndetin tuaj gjatë kohës së verës.

  spot_imgspot_img