-1.2 C
Switzerland
More

  Konsumi i 8 gotave ujë në ditë: Mit apo realitet?

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë duhet të shmangni kur partneri ju bezdis?

  Nëse në të vërtetë dëshironi që ata të ndryshojnë...

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Teilen

  A mund të jetë e nevojshme të pimë 8 gota ujë në ditë

  Uji 01

  A mendoni se trupi juaj funksionon më së miri me 8 gota ujë në ditë? Jo domosdoshmërisht. Çdo person ka nevoja të ndryshme për ujë. Moti – si temperatura edhe lagështia – luan një rol, ashtu si edhe madhësia juaj, gjinia, dhe nivelin tuaj i aktivitetit. Prandaj, a lidhet në të vërtetë konsumi i 8 gotave ujë në ditë me shëndet të mirë?

  Disa të thonë se 8 gota uji ndihmon në humbjen e peshës. Por kjo nuk ishte e vërtetë për 38 adoleshentë me mbipeshe dhe obezitet, të cilët u pyetën nga hulumtuesit të pijnë më shumë ujë për gjashtë muaj. Këta hulumtues nuk gjetën asnjë lidhje mes pirjes së 8 gotave uji dhe humbjes së peshës.

  Kjo zbulim nuk duhet quajtur fakte të rreme, por siç treguan rezultatet e kërkimeve, nuk mund të dallonte ndonjë ndikim të dukshëm të pirjes së 8 gotave uji në procesin e humbjes së peshës.

  Të tjerët pretendojnë se pirja e sasisë së ujit mbi kufijtë e etjes së trupit përmban përfitime në hidratimin ose zbutjen e lëkurës, uljen e dhimbjeve të kokës, ose ndihmën për pastrimin e më shumë toksinave nga veshkat. Këto pretendime u shqyrtuan për kujdes dhe u vërtetua se janë të pavërteta: “Nuk ka dëshmi të qarta për përfitime nga pirja e sasisë së rritur të ujit,” vlerësuan hulumtuesit. Në fakt, ky studim zbuloi se pirja sipas etjes së trupit është e mjaftueshme për shumicën e njerëzve.

  spot_imgspot_img