-1.2 C
Switzerland
More

  Çfarë po bën Amazon për rishikimet mashtruese

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë duhet të shmangni kur partneri ju bezdis?

  Nëse në të vërtetë dëshironi që ata të ndryshojnë...

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Teilen

  Amazon ka njoftuar se do të përdorë teknologjinë më të fundit të inteligjencës artificiale për të zbuluar komente të rreme dhe për të identifikuar komentet e pavërteta.

  Amazon ekspozon komente të rreme: Si AI mbron platformën e blerjeve

  Duke përdorur modele novatore të AI që analizojnë mijëra pika të dhënash, kompania ishte në gjendje të identifikonte sjelljen e padëshiruar. Brokerët e rishikimeve të rreme përdorin platforma të palëve të treta, duke përfshirë rrjetet sociale dhe shërbimet e mesazheve të koduara, për të kryer biznesin e tyre mashtrues. Megjithatë, falë ekspertizës kibernetike të Amazon, makinacionet e këtyre agjentëve të ndërlikuar vazhdojnë të ekspozohen në mënyrë vendimtare.

  Ana e errët e blerjeve në internet: synimi i komenteve të rreme

  Vlerësimet e rreme janë një shqetësim për çdo blerës në internet. Ato ofrojnë informacione mashtruese dhe mund të ndikojnë në vendimet e blerjes për produkte të tilla si laptopët ose lodrat. Është zhgënjyese të mendosh se duhet t’u besosh komenteve të të tjerëve, vetëm për të kuptuar se disa prej tyre janë blerë ose ngatërruar për të cënuar reputacionin e një shitësi të përmirësuar ose dëmtuar atë të një konkurrenti.

  Njohja e komenteve të rreme nuk është gjithmonë e lehtë, por ka disa të dhëna, të tilla si informacione gjenerike ose një numër jashtëzakonisht i lartë i komenteve me pesë yje. Amazon e mori seriozisht këtë problem dhe në vitin 2022 zbuloi më shumë se 23,000 grupe të mediave sociale me mbi 46 milionë anëtarë dhe ndjekës që shkruanin komente të rreme.

  Si blerës, ne duhet të jemi të vetëdijshëm se vlerësimet e rreme janë një problem i vërtetë, por ne mund të pajtohemi me të duke bërë kërkime të plota dhe duke u mbështetur në përvojat tona. Le të ngremë zërin kundër komenteve të rreme dhe të sigurojmë që përvoja jonë e blerjeve në internet të mbetet e sinqertë dhe transparente.

  spot_imgspot_img
  Previous article
  Next article