9 C
Switzerland
More

  Gurët në veshka!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Gurët në veshka janë aglomerime minerale dhe kripë që formohen brenda veshkave!

  Gurët në veshka mund të shkaktojnë një spektrum të gjerë symptoma duke përfshirë gjithçka nga dhimbjet e ashpër në zonën e veshkave deri në vështirësi në urinim dhe ndjesi të përzierjeje e vjelljeje.

  Veshka 02

  Qëllimi është që të ndjeheni të sigurtë dhe të informuar dhe për të kuptuar se si mund të trajtoheni me sukses sa më herët të jetë e mundur. Gjithashtu është e rëndësishme të bëheni i vetëdijshëm për simptomat dhe rreziqet potenciale, kështu që mund të diskutoni opsionet e trajtimit me mjekun tuaj. Në fund të fundit, trajtimi i gurëve në veshka do të varet nga shkalla e rëndësisë së tyre dhe situata e shtyrjes, kështu që është e rëndësishme të kërkoni këshillën e një specialisti në këtë fushë.

  Ka disa mënyra të zgjuara për të identifikuar praninë e gurëve në veshka

  Nëse mendoni se mund të keni gurë në veshka, ka disa shenja që mund t’ju ndihmojnë të identifikoni gjendjen. Mund të ndjeni djegien e urinimit ose të shihni përzierje gjaku në urinë. Gjithashtu, mund të ndjeni dhimbje në bark ose në mesin e sipërm të këmbës. Gjithësesi, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj për një kujdes të shpejtë!

  A është e mundur të trajtohen këto gjendje me medikamente?

  Në ditët e sotme, industrija farmaceutike është në kulmin e prodhimit të medikamenteve inovative, të cilat kanë të bëjnë kryesisht me relaksimin e muskujve dhe eliminimin e dhimbjes. Këto produkte të ndërthurura me teknologji të avancuar, mund të jenë veçanërisht të frytshme në ndalimin e dhimbjes dhe në ndihmën e pacientëve në procesin e largimit natyral të gurëve nga veshka.

  Veshka 03

  A ka nevojë për kirurgji?

  Në rastet kur gurët kanë arritur një madhësi të caktuar, ndërhyrja kirurgjikale bëhet e nevojshme dhe rreziku përcaktohet nga mjeku. Mjekësia moderne ka bërë përparime të ndjeshme në këtë fushë dhe procedurat e brendshme janë shpesh minimale. Një prej teknikave të përdorura është litotripsia, e cila mund të shkrin gjithë gurët e pranishëm në një orë kohë. Ureteroskopia, një metodë me endoskop, është një opsion tjetër për të thyer gurët me lazer kur ata kanë ngecur brenda fshikëzës urinare. Lithotripsia perkutane ultrasonike është një metodë tjetër minimale që përdoret për ndërhyrje në pjesën e sipërme të mesit. Kjo procedurë bëhet nën anestezinë e përgjithshme të pacientit.

  Të gjitha këto opsione janë në dispozicion për të trajtuar këtë problem me profesionalizëm dhe arsye.

  A është e mundur të parandalojmë rikthimin e gurëve?

  Nëse u vuani nga prekja e gurëve në veshka, ka një mundësi të lartë që në 10-vjetorin e ardhshëm të përballesh me të njëjtin problem. Por nuk ka pse të shqetësoheni. Sepse, nëse e identifikoni faktorin e riskut dhe ndjekni një regjim shëndetshëm ushqimor, mund të shmangni këtë kthim të pafalshëm. Gjithashtu, në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të mbani një jetë të shëndetshme dhe të plotësisë së vetes.

  spot_imgspot_img