13.9 C
Switzerland
More

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  3 fakte të hidhura rreth takimeve

  Të kesh pritshmëri realiste bën që takimet të jenë...

  Kur ju dhe partneri juaj ndiheni si shokë dhome

  Modeli i tërheqjes reciproke dhe si çiftet mund ta...

  Shkenca thotë që të mos flini tepër gjatë fundjavës

  Vonesa sociale nga ndryshimi i kohës së zgjimit mund...

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Teilen

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një marrëdhënie.

  Një shkak i zakonshëm për terapinë e çifteve është tradhtia në marrëdhënie. Disa vijnë menjëherë pas tradhtisë, disa pas viteve. Rindërtimi i besimit kërkon kohë dhe hapa të ndryshëm.

  PasTradhetis 01

  Një kërkues i marrëdhënieve ka shqyrtuar trajtimin e aventurave dhe aktualisht po hulumton efikasitetin e përqasjeve trajtuese. Bazuar në hulumtimet e mëparshme, ekipi ka zhvilluar modelin Atone, Attune, Attach.

  Ky proces fillon me phaseën e Atone, në të cilën trauma e partnerit të lënduar procesohet dhe tradhëtari përgjigjet në mënyrë non-defensive ndaj pyetjeve për tradhtinë. Kur çifti ka përfunduar këtë fazë, ata kalojnë në ndërtimin e “attunement”, duke punuar nëpërmjet konflikteve dhe adresimit të sjelljeve të pashëndetshme.

  Në fazën e fundit – ndërlidhjes – çifti punon në rindërtimin e intimitetit në marrëdhënien e tyre. Kjo është metoda që përdor në praktikën time dhe mund të jetë një proces i gjatë dhe i dhimbshëm. Çiftet që trajtoj përcaktojnë më shumë kohë në terapi kur punojnë në rikuperimin nga tradhtia.

  Ka disa lloje të tradhtisë në marrëdhëniet, përfshirë tradhtitë seksuale, emocionale, financiare, si dhe gënjeshtrat, abuzimin, dhe shkeljen e premtimeve. Studimi i fundit zbuloi se viktimat reagojnë me zemërim, trishtim, dhimbje, dhe përzierje pas një tradhtie. Ata kanë një dëshirë të fortë për të kuptuar arsyen pse ndodhi tradhtia.

  Problemet me vetvlerësimin, vetëidentitetin, dhe vlerësimin e vetes janë të zakonshme pas një tradhtie, si dhe impakti negativ në dinamikën e marrëdhënies. Studimi gjithashtu zbuloi se një përpjekje për rikuperim përfshin konfrontime, tërhiqje, dhe strategji për të kaluar një periudhë kaq të vështirë.

  Angazhimi i lartë në marrëdhënie mund të ndihmojë çiftet të rihapin pas një tradhtie. Studimi zbuloi se çiftet me angazhime të forta kishin më shumë përparësi të falnin. Kjo është për shkak se ata vlerësojnë më shumë qëndrimin bashkë dhe bëjnë më shumë përpjekje për rregullimin e marrëdhënies së tyre.

  PasTradhetis 02

  A mund të shëroheni nga tradhtia?

  Reparimi i një marrëënie pas një tradhtie është punë e vështirë. Është e rëndësishme të adresoni situatën sa më shpejt tëë e mundur dhe të kërkoni ndihmë profesionale nëse është e nevojshme.

  Në mos, rikthimi i besimit në marrëdhënie mund të bëhet më i vështirë. Komunikimi i drejtpërdrejtë dhe sinqeriteti janë çelësi për rikuperim.

  spot_imgspot_img