9 C
Switzerland
More

  Disa këshilla për një lidhje të shëndetshme!

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Cili është qëllimi i një marrëdhënie romantike afatgjate?

  Shpresojmë që “afatgjatë” të kthehet në “deri sa vdekja na ndajë”. Megjithatë, marrëdhëniet e suksesshme kërkojnë kohë, përpjekje dhe durim. Fatmirësisht, nëse ju dy bashkëpunoni për të krijuar zakone të shëndetshme në ndërveprimet tuaja të përditshme, nuk ka asnjë arsye pse nuk mund të jeni të lumtur përgjithmonë. Nëse jeni të interesuar në krijimin e një atmosfere besimi, këtu janë 14 këshilla për ju të dy për t’u udhëzuar nga.

  Cifti 18

  Mos e ngutu gjërat

  Kjo është veçanërisht i vërtetë në fillim të marrëdhënies. E dimë që jeni i etur për t’i prezantuar ata shoqëris dhe familjes suaj. Ose ndoshta dëshironi të diskutoni për të jetuar së bashku pas takimit të tretë. Por të kemi kujdesemi: Ata mund të mendojnë se jeni i dëshpëruar ose ndryshe të dyshoni motivet tuaja. Ngadalësoni dhe përqëndrohuni në tashminën, jo në të ardhmen.

  Adreso çështjet

  A ka zakone të caktuara që të shkaktojne shqetësim? Nuk kemi parasysh gjëra të vogla dhe te irritueshme, si mbajtja e kapakut të tuate. Nëse ka probleme serioze që mund të komplikojnë marrdhenien, duhet ti prekesh menjëhere.

  Jeni të hapur ndaj ideve të reja

  Edhe pse një nga çelësat për një marrëdhënie të lumtur është të keni shumë gjëra të përbashkëta, fakti mbetet se ju jeni dy individe të ndryshëm. Do të keni dallimet tuaja në lidhje me gjërat. Por në vend që të refuzoni plotësisht çdo gjë që ata sugjerojnë, jepni një mundësi ideve të reja dhe sigurisht, jini të hapur për kompromis.

  Mbani komunikimin e hapur

  Ndërtimi i besimit përfshin transparencën dhe diskutimin e çështjeve nga fytyra në fytyrë, sa të jetë e mundur. Kur ata dinë se mund të jenë të sinqertë me ju dhe të mos fshehin asgjë (dhe anasjelltas), zvogëlon të gjitha mundësitë të përballoni surprizat në të ardhmen. Kjo gjithashtu ndihmon marrëdhënien të arrijë stabilitetin.

  Mos ji paragjykus

  Partneri juaj nuk do të jetë perfekt, kjo është e sigurtë! Por as ju nuk jeni perfekt. Kur jeni në një marrëdhënie, duhet t’i pranoni ata për atë që janë, me të mirat dhe të këqijat. Nëse ata bëjnë gjërat në mënyrën e tyre dhe kjo nuk ka ndikim në jetën tuaj, lejoni të jenë. Nëse ndjeni një nevojë të sinqertë për t’i kritikuar ata, bëjeni një kritikë konstruktive; mos u mërzitni për detajet e vogla.

  Mos tregoni xhelozë të tepërt

  Një shumë e vogël xhelozie nuk është diçka e keqe. Ai/ajo është partneri juaj dhe nuk jeni shumë i/e interesuar që të kalojnë njerëz të tjerë mes jush dyve. Në anën tjetër, nuk duhet të shkoni në të kundërt. Me fjalë të tjera, lejoni që ata të shkojnë të pijnë birra me miqtë dhe kolegët e tyre në paqe, pa qenë nevoja t’i dërgoni mesazhe të vazhdueshme.

  Bisedoni financat

  Një prej shkakëve kryesore të divorcit është menaxhimi i dobët financiar. Prandaj, është shumë e rëndësishme që të diskutoni zakonet tuaja të shpenzimit në momentin kur marrëdhënieni bëhet serioze. Vendosni një buxhet dhe vendosni me kujdes se kush është përgjegjës për çfarë. Krijoni llogari bankare të ndara dhe një llogari të përbashkët në të cilën të dy të kontribuoni.

  Cifti 17

  Largohuni nga pritshmëritë

  Kjo këshill është më i rëndësishëm gjatë disa takimeve të para. Mund të jeni në kërkim të një personi që vishet në një mënyrë të caktuar ose ka një vizion të përputhur plotësisht me tëndin. Ndërsa mund të gjeni një mashkull/ femër me këto karakteristika, mos lejoni që një marrëdhëni e mundshme e bukur të varet nga një seri “udhëzimesh” strikte.

  Jeni të sinqertë rreth ndjenjave tuaja

  A jeni i tronditur ose i pavendosur për diçka që ata kanë bërë? Në vend që ta mbani brenda vetes për frikën e të ofenduarit ose të veproni në mënyrë pasivisht-agresive kur ata ndiejnë diçka të gabuar, qasja e vetme e drejtë është të u tregoni atyre çfarë po ndodh. Ata nuk mund të ndihmojnë të zgjidhin problemet nëse nuk jeni të gatshëm t’i adresoni.

  Vendosni kufij

  A jeni person që ka nevojë për kohë vetëm? Do të preferonit që personi juaj i rëndësishëm të mos ndajë disa detaje të ndryshme për marrëdhënien tuaj me të tjerët? A ju ofron nëna e tij(saj) më shumë këshilla se sa është e mirëpritur? Flisni dhe vendosni disa rregulla themelore që ju duhet të respektoni të dy.

  Mos i merrni të gjitha gjërat personalisht

  Nëse ata nuk dëshirojnë të shoqërohen kur shkoni për të blerë, është sepse ecja në qendrën tregtare nuk është gjëja e tyre. Nëse ke biletat për ndeshjen e futbollit, dhe ata nuk janë të interesuar, është më se të mundur që ata e gjejnë sportin të mërzitshëm. Kujto: Jo çdo refuzim ka të bëjë me ty.

  Jini mbështetës

  Nëse ata kanë pasur një ditë të vështirë në punë, mos ua ulni ankthin ose stresin duke “u kujtuar” që të paktën kanë një punë dhe se të tjerët e kanë edhe më keq. Bëhuni një vesh i gatshëm të i dëgjoni dhe t’i ndihmoni në sfidat e tyre.

  Jepni shembull të besueshmërisë

  Thuhet se besimi që jepni është besimi që do të merrni. Tregoni se mund të të besoj për çdo rast. Kur ata shohin që ju mbani premtimet tuaja, ua jep një iniciativë që të bëjnë të njëjtën gjë.

  Mos i merrni si të mirëqenë

  Nse ata po bëjnë gjëra të mahnitshme për ju, tregoni mirënjohje. Tregoni me fjalë dhe veprime se sa shumë ju e vlerësoni. Surprizojeni me dhurata të vogla. Bëni plane për një pushim në fundjavë vetëm për ju dy. Dhe, sigurisht, rikthejuni gjestit! Nëse ata ju bëjnë mëngjes në shtrat, bëni të njëjtën gjë edhe për ta herë pas here.

  spot_imgspot_img