0.5 C
Switzerland
More

  Si t’i përballemi me njerëzit kontrollues

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  Çfarë duhet të shmangni kur partneri ju bezdis?

  Nëse në të vërtetë dëshironi që ata të ndryshojnë...

  Çfarë këshillojnë njerëzit që janë në lidhje për më shumë se 20 vite?

  Gjithmonë bëni komplimente për trupin e partnerit tuaj. Kemi parë...

  Konfuziteti rreth gjetjeve për alkoolin

  Çeshtja e abstenuesit ka rëndësi Gjetjet e fundit mbi alkoolin...

  Pse i idealizojmë dashuritë e para?

  Jemi ato që besojmë. A është ky fati, apo...

  A është refuzimi romantik më keq se sa rrugëtimi romantik?

  Si këto pengesa kërcënojnë romancën Frika e refuzimit dhe humbja...

  Teilen

  Këshillat e një specialisti për shëndetin mendor janë çelës për të arritur suksesin, por këshilla e tretë shpesh luan një rol vendimtar në këtë proces.

  Cifti

  Për disa, ai individ ishte figura prindërore, ndërsa për të tjerët ishte një partner vërtetësues. Edhe miqtë tanë mund ta kenë ndjesinë se kanë të drejtë të ndikojnë në rrjedhën e jetës sonë. Kjo është transmetuar nga Telegrafi.

  Terapistët shpesh hasin në këtë sfidë dhe tani ata kanë aftësinë për t’u ballafaquar me personat që tentojnë të kontrollojnë situatën – por kjo nuk bëhet pa tre hapa kryesorë!

  Kur ndeshemi me një konflikt, komunikimi është thelbësor për zgjidhjen e tij. Kjo është e vërtetë edhe në këtë rast. Nevoja për të kontrolluar tjetrin mund të shfaqet si një sjellje problematike dhe ne duhet të jemi proaktivë në përballjen me të. Terapistja Rachel Wright sugjeron se ne duhet të jemi të vëmendshëm ndaj këtij personi dhe t’i qasemi me një qëndrim profesional.

  Cifti

  1. Bisedoni me atë person

  Identifikoni problemet dhe merrni pjesë në zgjidhjen e tyre. Më tregoni se si e ndjeni. Vini në dispozicion zgjidhje të mundshme. Në rastin se partneri juaj vazhdimisht ju prish humorin kur jeni me miqtë tuaj dhe ju bën thirrje pa ndalim, mund të thoni: “Unë vërej që mundohesh shumë të më telefonojë, ndoshta kjo është arsyeja pse ndjej se nuk ke besim në mua. Në të ardhmen, mund të kemi një marrëveshje të përbashkët për të mos kërkuar njëri-tjetrit të përgjigjet menjëherë nëse jemi me miqtë”.

  2. Vendosni kufijtë tuaj

  Psikologja klinike, Dr. Shefali Tsabary, thekson se kufijtë e qartë janë thelbësore në marrëdhëniet e shëndetshme. Ata nuk duhet të jenë të dyshimtë apo të dëmtuar, por të qëndrueshëm dhe të fortë. Mos harroni, ju nuk jeni detyruar të falni kohën, energjinë dhe vëmendjen tuaj për të tjerët.

  3. Duhet të njohësh momentin e duhur për të ikur

  Nëse ndodheni në një marrëdhënie me një person që dëshiron të kontrollojë çdo hapa tuaj, atëherë duhet të kini parasysh se ndoshta pikërisht largimi mund të jetë zgjidhja më e mirë. Dhe çaste si këto janë shumë të vështira për t’u treguar guxim, veçanërisht kur bëhet fjalë për një partner, anëtar të familjes apo mik.

  spot_imgspot_img