11 C
Switzerland
More

  Dielli ndikon në rritjen e dëshirës seksuale

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Studimet tregojnë se një prej faktorëve kryesorë që ndikojnë në ndjenjën e lumturisë është marrja e rrezeve të diellit. Në fakt, njerëzit që i gëzojnë këto fryte të natyrës kanë tendencë për të qenë më pozitivë.

  Rreze Dielli

  Nëse jetoni apo kohëzonni në vende me klimë të ngrohtë, apo qëndroni në ambiente të mbyllura gjatë gjithë ditës, mund të jetë koha për pushim. Expertja e shëndetit seksual në Klinikën e Shëndetit të Grave, Aly Dilks, bënë të ditur se vitamina D është e rëndësishme për mirëqenien tonë, sidomos kur është fjala për dëshirën tonë seksuale. “Testosteroni është kimikati që përgjegjësohet kryesisht për dëshirën seksuale të një individi dhe studimet tregojnë se dielli është shumë i rëndësishëm për prodhimin e tij”, tha ajo për Whimn.

  Mungesa e vitaminës D mund të shkaktojë nivele më të ulëta të estrogjenit tek gratë, e cila mund të lidhet me një epsh më të ulët. Estrogjeni është i nevojshëm për të mbajtur muskujt vaginalë të shëndetshëm dhe për të krijuar një rrjedhje sa më të lehtë në dhomën e gjumit gjatë kohës seksi, duke bërë që pozicionet të jenë më të mundshme për ta bërë atë. Prandaj, mungesa e “vitaminës së seksit” mund të shkaktojë mungesë të dëshirës seksuale dhe gjithashtu mund të bëjë faktin e marrëdhënieve të panevojshme. E njëjta gjë mund të ndodhë edhe me burrat, por ata kanë nevojë për prodhim të shtuar të testosteronit.

  “Studimet kanë treguar se meshkujt që vuajnë nga mungesa e dëshirës seksuale, vetëm 30 minuta eksponim në diell gjatë dy javëve mund të rrisë prodhimin e tij”, tha Dilks. Ndërsa të marrësh një suplement mund të ndihmojë, dielli është burimi më i mirë i vitaminës D dhe më i fuqishmi.

  spot_imgspot_img