11 C
Switzerland
More

  Mosmarrëveshje për edukimin

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Prindërimi si çift: Si ta harmonizoheni dhe rrisni me sukses

  Bashkëjetesa harmonike në çift mund të vihet shpejt në provë kur të hyjnë në lojë pasardhësit. Ndërsa një pjesë qëndron e relaksuar dhe e relaksuar, tjetra mbështetet në struktura të qarta dhe disiplinë. Por mos u frikësoni, sepse ka strategji efektive për të qenë të suksesshëm së bashku dhe për të zotëruar prindërimin si një dyshe dinamike.

  Përgjegjësia e të qenit prind paraqet një ndryshim masiv për çdo çift.Dihet që fëmijët duhet të rriten së bashku përpara se të lindin. Fatkeqësisht, shumë çifte i nënvlerësojnë sfidat që vijnë me të. Sepse edhe pse shkojnë mirë si çift pothuajse në të gjitha fushat e jetës, gjithçka ndryshon pas lindjes së fëmijës.

  Kartat riorganizohen dhe fillon një lojë e re. Papritur, lindin sfida që ishin të panjohura më parë dhe që mund të zotërohen vetëm së bashku. Kërkohet një akordim delikat dhe një mënyrë e re komunikimi. Por me dashuri, durim dhe mirëkuptim të situatës, çdo çift mund të krijojë prindër të shkëlqyer dhe ta çojë marrëdhënien e tyre në një nivel më të lartë.

  Një foshnjë ndryshon gjithçka: Si e rizbulojmë veten dhe partnerin tonë

  Kur një fëmijë vjen në jetën e një çifti, gjithçka ndryshon. Papritur ne përballemi me sfida të tilla si zakonet e gjumit dhe të pirit, si dhe personaliteti i të voglit tonë. Rrethi i miqve mund të ndryshojë dhe ne të njohim aspekte të reja të partnerit tonë. Ne ishim përgjegjës vetëm për veten më parë, por tani arsimi është një faktor i rëndësishëm. Është një përzierje komplekse faktorësh që përfshin tiparet tona personale, temperamentin e fëmijës tonë dhe nivelet tona të stresit.

  Ne gjithashtu duhet të kemi parasysh se si jemi rritur dhe çfarë vlerash janë futur tek ne. Kemi shumë për të mësuar dhe përshtatur për të bërë drejtësi ndaj fëmijëve tanë. Por me dashuri dhe përkushtim ne mund t’i shoqërojmë dhe mbështesim të vegjlit tanë në rrugën e tyre. Kjo është sfida që duhet ta pranojmë si prindër – dhe shpërblimi është i paçmuar.

  Streit um die Beziehung_02

  Prindërimi në ekip: Si të kapërceni divergjencat e përditshme

  Nuk është çudi që prindërit shpesh nuk pajtohen për disa çështje prindërore. Kur dy palë përfshihen në rritjen e një fëmije, konflikti është i pashmangshëm. Megjithatë, si rregull, çiftet ndajnë të njëjtat vlera themelore që duan të rrënjosin tek pasardhësit e tyre. Janë divergjencat e përditshme ato që mund të çojnë në sfida. Ndërsa njëri prind është më bujar, tjetri mund t’i kushtojë më shumë rëndësi disiplinës dhe rendit.

  Por ka një lajm të mirë: fëmijët zakonisht e bëjnë mirë, për sa kohë që drejtimi i përgjithshëm është i saktë. Edukatorët nuk duhet domosdoshmërisht të përshtaten me njëri-tjetrin për sa kohë që vlerat bazë janë të njëjta. Thënë kështu, ne kemi hulumtuar se si çiftet mund të merren në mënyrë më efektive me dallimet prindërore dhe tani duam të ndajmë disa këshilla të dobishme me ju.

  Arti i dhënies së vlerave si prindër: si t’i kaloni me sukses vlerat e rëndësishme fëmijëve tuaj

  Jeni të interesuar të ndani vlerat tuaja me partnerin tuaj dhe t’ua komunikoni ato fëmijëve tuaj? Atëherë një debat është gjëja e duhur për ju! Ju duhet të dëgjoni njëri-tjetrin, t’i përgjigjeni njëri-tjetrit dhe të tregoni tolerancë, sepse është e rëndësishme të kuptoni sjelljen e njëri-tjetrit në situata të caktuara. Lëshoni kreativitetin tuaj dhe gjeni konsensus të përbashkët në një mënyrë inteligjente.

  Streit um die Beziehung_03

  Në familje ndodh shpesh që vlera të ndryshme përplasen. Për shembull, ndërkohë që një pjesë e familjes i kushton rëndësi të veçantë zellit, besueshmërisë dhe përpikmërisë, anëtarët e tjerë të familjes kanë një theks të madh te përgjegjësia personale dhe e drejta për të marrë vendimet e tyre.

  Por pavarësisht këtyre mosmarrëveshjeve, është e mundur të gjesh një medium të lumtur të bazuar në kompromis dhe ndërveprim respektues. Nuk është e nevojshme të arrihet një marrëveshje absolute në të gjitha fushat. Përkundrazi, një shkëmbim i hapur dhe trajtimi me respekt i këndvështrimeve të ndryshme mund të çojë që të gjithë anëtarët e familjes të përfitojnë dhe të jenë në gjendje të zhvillohen më tej.

  Pse prindërit duhet të jenë të bashkuar kur marrin vendime autoritare

  Kjo mund të duket e thjeshtë dhe e qartë në fillim, apo jo? Por në stresin e përditshmërisë, kjo mund të harrohet shpejt, veçanërisht nëse besoni se partneri juaj ka marrë vendimin “të gabuar” në një situatë të caktuar. Është me rëndësi thelbësore që prindërit të mos minojnë autoritetin e partnerit tjetër kur bëhet fjalë për fëmijët e tyre. Ndërsa është normale të ndiheni të zhgënjyer, është absolutisht thelbësore që të mbështesni plotësisht vendimet e partnerit tuaj rreth fëmijës suaj.

  Lidhja në vend të stresit: ne si familje mund të gjejmë bashkëjetesë më harmonike

  Në rrëmujën e jetës së përditshme, ne shpesh humbasim nga sytë gjërat thelbësore: ajo që na bashkon si çift dhe familje – dëshira për një jetë të përmbushur dhe shoqërimi i fëmijëve tanë në rrugën e tyre për t’u bërë të rritur me vetëbesim dhe të lumtur. Por ne mund ta kundërshtojmë këtë duke u marrë me vetëdije me këto qëllime dhe duke kuptuar nëse mund të kemi devijuar rrugën dhe nëse duam të gjejmë rrugën e kthimit së bashku. Vetëm kështu mund të afrohemi si familje dhe të forcojmë lidhjen me njëri-tjetrin.

  Relaksohuni së bashku dhe forconi marrëdhënien – këshilla kundër stresit në jetën e përditshme

  Një marrëdhënie pozitive kërkon jo vetëm dashuri dhe vëmendje, por edhe menaxhim të ndërgjegjshëm të stresit. Niveli i stresit personal të secilit partner ka një ndikim të rëndësishëm në cilësinë e marrëdhënies dhe për këtë arsye është thelbësore të mbështesim njëri-tjetrin. Së bashku, mund të krijohen ishuj pushimi dhe relaksi për t’i shpëtuar stresit të jetës së përditshme.

  Mund të jetë gjithashtu e dobishme të kërkoni mbështetje nga jashtë. Një ndihmë për pastrimin ose një kujdestare e fëmijëve lejon kohë për një bashkësi të vlefshme, pa u rënduar nga çështje edukative. Në këtë mënyrë, marrëdhënia mund të forcohet dhe momentet e gëzimit dhe relaksimit mund të shijohen pa asnjë dëmtim. Le të punojmë së bashku për të forcuar marrëdhëniet tona dhe për të ulur nivelet tona të stresit.

  Kur nuk mjafton vetëm dashuria: thirrja e urgjencës së prindërve si mjeti i fundit

  Kur nuk mjafton vetëm dashuria: thirrja e urgjencës së prindërve si mjeti i fundit
  Edhe nëse e doni shumë njëri-tjetrin dhe e kuptoni shumë mirë njëri-tjetrin, mes prindërve mund të lindin keqkuptime dhe vështirësi. Por mos u shqetësoni, ka ende mënyra për të dalë nga kriza. Nëse të gjitha përpjekjet për të gjetur një zgjidhje dështojnë, gjithmonë mund t’i drejtoheni mbështetjes së jashtme. Shërbimi lokal i këshillimit të prindërve apo edhe linja telefonike e urgjencës së prindërve janë vende të mira për të kërkuar ndihmë. Pra, mos hezitoni të kërkoni mbështetje nëse keni nevojë për të.

  spot_imgspot_img