11 C
Switzerland
More

  Emri im, familja ime

  spot_imgspot_img

  Ähnliche

  A mund të shërohen çiftet nga tradhëtit

  Çfarë zbulon hulumtimi për procesin e rikuperimit në një...

  Turpi, a mund të jetë i dobishë?

  Rivlerësimi i turpit: rëndësia për rikthimin e përgjegjësisë morale Turpi...

  Avantazhet e qarjes së mirë në një shoqëri të ndarë

  Filmat që shkaktojnë lot, të cilët tani janë të...

  Vendimi për të pasur një fëmijë – ose dy

  Ka ushtrime që mund t'ju ndihmojnë të vendosni për...

  Si ta dini nëse lidhja juaj është toksike

  Njohja e një marrëdhënie të pasigurtë mund të jetë...

  Teilen

  Çfarë do të thotë për mua mbajtja e ish-emrit

  Laura Wheatman Hill ka interpretuar vizionin e saj për martesën dhe identitetin në mënyra krijuese dhe jokonvencionale. Pavarësisht se është e divorcuar, ajo ka zgjedhur të mbajë mbiemrin e ish-partnerit të saj – si simbol të përvojave të përbashkëta dhe forcës që ka marrë prej tij. Ky vendim tregon inteligjencë dhe frymëzim dhe dëshmon se ju mund të ruani dinjitetin dhe respektin për veten edhe pas një ndarjeje. Laura Wheatman Hill është një model për të krijuar identitetin tuaj dhe për të qenë të vërtetë me veten tuaj.

  Autorja ka një synim të palëkundur: ajo nuk dëshiron të braktisë kurrë fëmijët e saj, edhe në momente të vështira si ndarja nga babai i tyre. Për të është e rëndësishme që ajo të jetë gjithmonë e pranishme në jetën e saj dhe ta mbështesë pa kushte. Në esenë e saj, autorja thellohet në jetën e sunduar nga një mbiemër tjetër nga ai origjinal. Edhe pse një mbiemër është vetëm një pjesë e vogël e identitetit tonë, ai shpesh ka një ndikim të madh në jetën tonë. Autorja ndan përvojat e saj personale dhe na tregon se sa i rëndësishëm mund të jetë mbiemri në kuptimin tonë të përkatësisë dhe historisë. Ky tekst mahnitës do të na frymëzojë të eksplorojmë origjinën tonë të emërtimit dhe se si ai formëson identitetin tonë.

  Vlera e identitetit tonë

  Isha thellësisht i prekur dhe i frymëzuar nga fjalimi i famshëm i John Proctor në fund të filmit The Witch Hunt. Edhe pse për fat të mirë nuk jam akuzuar në mënyrë të rreme për magji në jetën time, fjalët e tij ikonike më kanë frymëzuar të jem i palëkundur në besimet dhe emrin tim. Edhe pse jeta ime si grua është formuar nga emri i burrit tim, unë e kam kuptuar rëndësinë e të qenit konsistent dhe i sinqertë, edhe në kohë të vështira si pandemia e Corona.

  Unë i kam zotëruar sfidat e mia me guxim dhe vendosmëri, duke investuar edhe në zhvillimin tim personal. Edhe pse martesa ime ka përfunduar, emri im mbetet një haraç për atë që ishte, por kthimi nuk është një opsion. Për mua është e qartë: në mënyrë që të rritemi, ne duhet të pranojmë sfidat tona dhe t’i përballojmë me guxim ato.

  Pse si nënë jam krenare që mbaj emrin Hill

  Mëmësia nuk më ka sjellë vetëm në emrin Hill – e kam mbushur me krenari dhe gëzim sepse fëmijët e mi janë thelbi i familjes dhe jetës sime.

  Ndërsa të tjerët mund t’i mbajnë emrat e tyre pas një divorci për arsye pragmatike, lidhja ime me emrin e familjes dhe fëmijët e mi është më e thellë dhe më intensive se kurrë. Unë kurrë nuk do të heq dorë nga ajo që është më e rëndësishme për mua.

  mutter-kind

  Marrëdhënia ime me ish-bashkëshortin mund të ketë mbaruar, por besoj vërtet se lidhja dhe dashuria jonë për fëmijët tanë do të zgjasë përgjithmonë. Ne i inkurajojmë fëmijët tanë të gjejnë rrugën e tyre dhe të përmbushin potencialin e tyre duke ruajtur lidhjen tonë të mrekullueshme individuale.

  Kur nëna ime vdiq, ajo më pëshpëriti se do të ishte gjithmonë me mua. Edhe pse ajo nuk është më me mua fizikisht, e ndjej praninë dhe dashurinë e saj në çdo moment të jetës sime. Përkushtimi dhe shpirti i saj më frymëzojnë dhe më mbajnë të buzëqeshur e lumtur.

  I jam mirënjohës familjes dhe emrit tim. Unë jam një nënë krenare Hill, e cila do të jetë gjithmonë pranë fëmijëve të saj dhe jam gati për çdo gjë që na hedh jeta.

  Magjia e nënës sime

  Për fat të mirë, nëna ime zotëron një magji të vërtetë, edhe pse nuk i njohu kurrë nipërit e saj, e ka lejuar atë të ndërhyjë në jetën e tyre në një mënyrë unike. Një nga nipërit e saj madje mban emrin e saj – një kujtim i gjallë i gruas së paharrueshme që ishte nëna ime. Shpirti i saj jeton në ne dhe është një simbol i vazhdueshëm i dashurisë dhe kujdesit. Në shfaqjen “The Crucible”, momenti i fatit të Proctor kristalizohet në një fjali të paharrueshme: “Ti ke shpirtin tim, më lër të kem emrin tim”. Edhe unë mbaj një emër që më është vënë si Hill nga lindja, por që e kam formuar me veprat dhe zellin tim.

  Por ndërsa kam të drejtë të ndryshoj mendje në çdo kohë, bëj një zgjedhje të vetëdijshme për të vazhduar të mbaj emrin tim Hill si krenari për trashëgiminë tonë familjare.

  spot_imgspot_img